Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Trikala

Trikala - Vakantie in Griekenland


Trikala vakantie. Tríkala is een van de 4 departementen van Thessalië. Trikala stad is tevens de naam van de hoofdstad van het departement. De stad Trikala heeft haar naam van de nimf Trikki gekregen, de dochter van Pinios. Trikala is de derde grootste stad van Thessalië met 75000 inwoners. Trikala is de geboorteplaats van de eerste arts zonder grenzen, Asklipeios (1247 voor Christus).

De stad is helemaal vlak en het waait weinig waardoor het in de zomer ontzettend warm kan zijn, de temperaturen lopen dan makkelijk op tot boven de 40 graden Celsius. Trikala stad is het financieel, cultureel en toeristisch centrum van het departement van Trikala. Het is een ideale plaats voor een korte vakantie of uitstapje. De rivier Litheos stroomt dwars door de stad heen en zorgt ervoor dat de stad een eigen gezicht heeft. Leuke terrassen maar ook leuke pleinen en promenades geven aan Trikala een prettige uitstraling. Ook zijn er een aantal belangrijke monumenten te bezichtigen, zoals het Asklipion, het kasteel, de moskee Kursum Tzami, de traditionele buurt met de herenhuizen "Varousi", de postbyzantijnse kerken en het folkloristisch museum. Maar niet alleen Trikala stad is in het departement de moeite waard.

De wereldberoemde Meteora, het Pindos gebergte met de prachtige bossen en rivieren, Kalambaka , Pili, Elati, Pertouli, Aspropotamos en Kastraki zijn allemaal geweldig om te zien. Er worden heel veel culturele activiteiten in de regio georganiseerd. Bekende Griekse artiesten komen iedere zomer concerten geven maar ook worden er tentoonstellingen georganiseerd. De volksfeesten zijn er bijna in ieder dorp. Mensen gekleed in traditionele klederdrachten bezoeken deze feesten (zie foto, Griekse vrouw als Karagkouna gekleed).

Bekijk de foto's Trikala - Fotoalbum Griekenland

Informatie over de bestemmingen van Trikala

Kalambaka - Kastraki - Meteora - Vakantiefilm Meteora -
Griekse spullen bestellen

De omgeving van het departement is harmonieus, er is een evenwicht tussen berg en vlakte. Het klimaat is wisselend. De temperaturen kunnen aanzienlijk verschillen en in het Pindos gebergte sneeuwt het in de winter altijd. Trikala is belangrijk als regionaal verkeer knooppunt en handelscentrum voor een vruchtbare landbouwstreek (o.m. katoen). In de middeleeuwen kwam de naam Tríkala voor het eerst voor. Eerst was het de zetel van een Servische (14e eeuw) en later van een Turkse vorst. In de Turkse tijd was het de voornaamste stad van Thessalië.

Bezienswaardigheden Trikala

  • De oude Kusum -moskee uit 1550, vlakbij de oude weg naar Karditsa.
  • Frourion (een 14e-eeuwse Byzantijnse vesting)
  • De wijk in de buurt van het Frourion staat nog vol schilderachtige huizen met allerlei architectonische eigenaardigheden uit de Turkse tijd, waarvan men recent de historische waarde heeft ontdekt. De huizen worden volop gerestaureerd.
  • Het Byzantijnse kasteel.
  • De archeologische plaats dicht bij de metropolis van de stad
  • Folklore museum
  • Gemeentelijk kunstgalerie
  • Pertouli. Op een afstand van 40 km van de stad trikala bevind zich een mooi ski-gebied, Pertouli. Het skigebied is elke dag open van 01/12 tot en met 31/03. Er zijn in de omgeving van Pertouli een aantal hotels en kamers te huur.
  • Koziaka. De berg Koziaka en de rivier Acheloos: beschermde ecologische gebieden. Het gebied is zeer geschikt voor wandelingen.
  • Avra. 12 km ten oosten van Kalambaka bevindt zich het dorp Avra. Van bijzondere schoonheid is het bos Koumaria met een mooi uitzicht op Meteora en Trikala. De oude kerk van St. Dimitrios uit 1592 met mooie muurschilderingen.

Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Trikala

Trikalinos
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 10 - Uitgaan: 10 - Kindvriendelijk: 10 - Cultuur: 10 - Stranden: - Omgeving: 10

Toelichting :
Ga maar een keertje naar Trikala..


Winde Flinterman
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 9 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 8 - Stranden: - Omgeving: 9

Toelichting :
Inderdaad een plaats die, als je erlangs rijdt, in eerste instantie niet uitnodigt om te gaan bezoeken. WEL DOEN! Echt Griekse sfeer, vreselijk gezellig, ├ęcht mooie winkels, rond oude centrum schitterende gevels..we waren er helaas maar even.


Ben je zelf ooit naar Trikala geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Trikala?


Waar ligt Trikala
De kaart / landkaart van Trikala

Gemiddelde temperaturen

Januari
6.6°C
Februari
7.6°C
Maart
9.9°C
April
14.1°C
Mei
19.5°C
Juni
24.5°C
Juli
26.8°C
Augustus
26.1°C
September
22.2°C
Oktober
16.9°C
November
12.1°C
December
8.2°C


Fly Drive en vakanties naar Meteora Griekse webshop to Magazaki

Weer Trikala

donderdag
Weer en klimaat
30°C

vrijdag
Weer en klimaat
30°C

zaterdag
Weer en klimaat
28°C

zondag
Weer en klimaat
23°C

maandag
Weer en klimaat
24°C

dinsdag
Weer en klimaat
27°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024