Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Evritania - Vakantie in Griekenland


Evritania vakantie. De prefectuur Evritania in Centraal Griekenland wordt beschouwd als een ideale bestemming voor een vakantie in alle seizoenen; het bergachtige gebied is van een adembenemende, natuurlijke schoonheid. District Evritania is een echt natuurwonder en heeft heel veel mooie landschappen: bergen met bossen, diepe valleien, rivieren, watervallen, kloven; alles is schitterend. Het is het dichtst beboste en waterrijkste gebied van Griekenland. Het wordt vaak het "Zwitserland" van Griekenland genoemd.

Karpenissi is de hoofdstad van de prefectuur en ligt aan de voet van de berg Timfristos op een hoogte van 960 m. De heldere atmosfeer, het droge, gezonde klimaat, de platanen, kastanjebomen en dennenbomen maken Karpenissi een ideale plaats voor een zomer- en wintervakantie.

Bekijk de foto's Centraal Griekenland (Griekenland)

Informatie over de bestemmingen van Evritania

Karpenissi -
Griekse spullen bestellen

Evritania informatie en tips

Algemene informatie over Karpenissi, de hoofdstad van Evritania

Karpenissi is de hoofdstad van de prefectuur Evritania en ligt aan de voet van de berg Timfristos, op een hoogte van 960 m. Karpenissi heeft zijn naam waarschijnlijk te danken aan de esdoornbomen die die in de omgeving veel voorkomen. (karpen=esdoorn, karpenis= land van de esdoorns) De schone atmosfeer, het droge gezonde klimaat, de platanen, de kastanje- en dennenbossen maken van Karpenissi een ideaal zomer- en winter vakantieoord. De stad is erg bekend om de workshops waarin handgemaakte koperen bellen voor dieren worden geproduceerd. Het rinkelen van de bellen die getest worden bezorgt iedereen een vrolijk welkom. Als je gaat eten in een taverna in Karpenissi, probeer dan de lokale geroosterde fetakaas met de worstjes en voordat je vertrekt, koop dan wat geitenboter, kaas, kastanjes en walnoten. De kerk van Agia Triada, de Gorgianades en de opgravingen van Kefalovrisso zijn enkele plaatsen die je zeker zou moeten bezichtigen.
 

Overige bezienswaardigheden in Evritania

  • De bergen Timfristos (2315 m), Kaliakoudas (2101 m), Chelidonas (1975 m). De rivieren Krikelopotamos, Trikeriotis, Tavropos en het meer van Kremasti. De streek is ideaal voor wandelaars en bergbeklimmers, men kan hier tevens skiën, kayakken en raften.
  • Het dorpje Tripotamo aan de oostelijke oever van het meer Kremasti. Bezoek hier het historische klooster van de Heilige Moeder Faneromeni. Dit dorpje heette vroeger Tatarna, zo heet ook de erg lange brug die de districten Evritania en Etoloakarnania verbindt. 

 


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Evritania geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Evritania?


Waar ligt Evritania
De kaart / landkaart van Evritania

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.3°C
Februari
10.6°C
Maart
12.3°C
April
15.9°C
Mei
20.7°C
Juni
25.2°C
Juli
28.0°C
Augustus
27.8°C
September
24.2°C
Oktober
19.5°C
November
15.4°C
December
12.0°C


Bestemmingen Evritania

Evritania


Beoordeel Evritania

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Evritania

vrijdag
Weer en klimaat
37°C

zaterdag
Weer en klimaat
32°C

zondag
Weer en klimaat
34°C

maandag
Weer en klimaat
34°C

dinsdag
Weer en klimaat
34°C

woensdag
Weer en klimaat
35°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024