Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Fokida

Fokida - Vakantie in Griekenland


Fokida vakantie. Het departement Fokida (Fokis) ligt centraal in Centraal Griekenland, ten noorden van de Korintische golf. Het is een groen bergachtig gebied met aan de Korintische golf een aantal kleine stranden. Hoofdstad van Fokida is de stad Amfissa (7000 inwoners). Deze stad die tussen bergen Giona en Parnassos is gebouwd, heette in de Middeleeuwen Salona. Volgens de schrijver Pafsanias was deze stad in die periode een grote levendige stad met maar liefst 70.000 inwoners.

Fokida heeft een goede toeristische infrastructuur en biedt een prettig verblijf in alle seizoenen van het jaar. Men kan hier o.a. het Oude Stadium van Delphi bewonderen, waar elke vier jaar de “Pythia” plaatsvonden. Andere bezienswaardigheden zijn de Tempel van Apollo, het theater, de Kastalia bron en het heiligdom van Athina.

In de nieuwe stad van Delphi kan men het Europese Culturele Centrum Delphi bewonderen, maar ook het huis van Aggelos en Eva Sikelianos dat vandaag de dag is omgebouwd tot het Museum van Delphische feesten.

Bekijk de foto's Fokida - Fotoalbum Griekenland

Informatie over de bestemmingen van Fokida

Amfissa - Delphi - Galaxidi - Itea - Vakantiefilm Delphi -
Griekse spullen bestellen

Fokida (Fokis) informatie

Vanaf Delphi kan de bezoeker gemakkelijk het klooster van Profitis Ilias  bezoeken, via de hoofdweg die naar Chrisso leidt. De bezoeker zal hier onder de indruk zijn van de prachtige omgeving. Ook de stad Amfissa is de moeite waard, hier bevindt zich de Metropolitaanse Tempel van Evangelistria, het kasteel van Salonon, de Akropolis van Amfissa, de Tempel van de verlosser en veel andere bezienswaardigheden. Richting het zuiden bevindt zich de mooie badplaats Itea (9000 inwoners) met haar mooie strand. Itea was in het verleden ook de badplaats van de inwoners van Amfissa en Delphi. Niet ver van Itea bevindt zich Kirra, hier zijn archeologische opgravingen uit 3000 v.Chr. Iets hoger bevindt zich het plaatsje Desfina waar zich het klooster van Agios Ioannis bevindt. Onderweg naar Nafpaktos bevindt zich het historisch stadje Galaxidi met belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Kerk van Agios Nikolaos, het zeevaartmuseum, het etnologische museum, het volkenkundige museum, de kerk van Agia Paraskevi en een Byzantijns klooster uit het jaar 1250.

Overige bezienswaardigheden in Fokida

  • In Efpalio: het klooster van de Heilige Moeder Varnakova, het historische klooster van Agios Ioannis Thermon, de kloosters van Trikorfo, het volkenkundig museum en de brug Kefalogiofiro.
  • Gemeente Vardousia: het historische klooster van Agios Ioannis de Doper, waar de Griekse held Athanasios Diakos een tijd heeft doorgebracht en het volkenkundig museum.
  • Gemeente Gravia: In deze gemeente bevindt zich het plaatsje Gravia met haar historische herberg (Chani tis Gravias). Men kan hier het borstbeeld van de Griekse held Odysseas Androutsos bezichtigen.
  • Gemeente Lidorikio: in Kallio bevinden zich de oude Byzantijnse vestingen van het oude Kallipoli. Belangrijke vondsten worden in het Archeologische museum van Lidoriki bewaard. Ten noordoosten van het dorp Koniakos zijn de resten te zien van een andere oude vesting en in Malandrino de vestingen van de oude stad van de Fiskeen dat een Godsdienstig centrum was van de Locren.
  • Gemeente Parnassos: het Skigebied van Parnassos, de toeristische dorpen Souvala, Eptalofos en Elatos en het Nationale Park van Parnassos.

Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Fokida geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Fokida?


Waar ligt Fokida
De kaart / landkaart van Fokida

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.3°C
Februari
10.6°C
Maart
12.3°C
April
15.9°C
Mei
20.7°C
Juni
25.2°C
Juli
28.0°C
Augustus
27.8°C
September
24.2°C
Oktober
19.5°C
November
15.4°C
December
12.0°C


Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Fokida

dinsdag
Weer en klimaat
3°C

woensdag
Weer en klimaat
3°C

donderdag
Weer en klimaat
4°C

vrijdag
Weer en klimaat
5°C

zaterdag
Weer en klimaat
7°C

zondag
Weer en klimaat
10°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2023