Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Karpenissi - vakantie, informatie en leuke tips

Karpenissi. Karpenissi is de hoofdstad van de prefectuur Evritania en ligt aan de voet van de berg Timfristos, op een hoogte van 960 meter. Karpenissi heeft zijn naam waarschijnlijk te danken aan de esdoornbomen die die in de omgeving veel voorkomen (karpen=esdoorn, karpenis= land van de esdoorns). De schone omgeving, het droge gezonde klimaat, de platanen en de kastanje- en dennenbossen maken van Karpenissi een ideaal vakantieoord voor zowel de zomer als de winter. Onder de meest karakteristieke kenmerken van de stad zijn de workshops die handgemaakte koperen bellen voor dieren produceren. Het rinkelen van de bellen die getest worden bezorgen iedere bezoeker een pittoresk welkom. Als je gaat eten in een taverna in Karpenissi probeer dan de lokale geroosterde fetakaas en de worstjes en voor het vertrek koop je wat geitenboter, kaas, kastanjes en walnoten.

Foto's Evritania - Evritania in beeld


Karpenissi


Beoordeel Karpenissi (Evritania) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Karpenissi? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Evritania: Waar ligt Karpenissi?

Waar ligt Evritania
De kaart / landkaart van Karpenissi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Karpenissi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021