Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Agios Efstratios - Vakantie in Griekenland


Agios Efstratios vakantie. Agios Efstratios is het derde eiland van de prefectuur Lesbos. Agios Efstratios is een klein eilandje in het grensgebied van de Egeïsche Zee.  Agios Efstratios – Ai Stratis voor de plaatselijke bevolking – staat bekend om de schoonheid van zijn landschap. Er leven zo'n driehonderd mensen permanent op Agios Stratis. Zij leven voornamelijk van visvangst en veeteelt en in mindere mate van landbouw. Een groot deel van de grond van het eiland is nog steeds eigendom van de Heilige Berg Athos, de kloosters Megisti Lavra en Karakallos. Zij verhuren de grond aan de lokale bevolking. De laatste jaren is ook hier het toerisme in ontwikkeling. Op het eiland zijn kleine pensions, tavernes en koffiehuizen. Er is een regelmatige verbinding tussen het eiland en Limnos.

Vanuit de mooie haven, met de kleine plezierbootjes en de vissersboten, kun je de zee op gaan voor een tochtje rond het eiland en om de stranden te verkennen die niet toegankelijk zijn via land, zoals die van Agios Dimitris Trygari, Trypiti, Ftelio, Gournias, Lydario.

Het oude dorp was gebouwd direct bij de haven, aan de linkerkant van de rots. Het had ongeveer vijfhonderd huizen, allemaal twee of drie verdiepingen hoog. Dit zijn typische voorbeelden van de bouwstijl van het noordoostelijke Aegeïsche gebied: opgetrokken uit steen met overdekte gangen, gesteund door houten palen, maar ook veel neoklassieke gebouwen. Tot die laatste behoort ook de Marasleios-Logotheteios school, die in gebruik was als lagere school van 1912- 1968. Na de aardbeving van 1968 werd het oude dorp onbewoonbaar verklaard en in zijn geheel verplaatst naar de meer vruchtbare streek van Agios Stratis. Helaas was Agios Efstratios vroeger ook bekend als verbanningsoord. Vandaag de dag kent Agios Efstratios echter alleen maar "vrienden" en bezoekers hebben niets dan goeds te melden over de schoonheid van het eiland.

 

Bekijk de foto's Egeische eilanden (Griekenland)

Informatie over de bestemmingen van Agios Efstratios

Griekse spullen bestellen

Stranden Agios Efstratios

De mooie en schone stranden zijn aantrekkelijk voor toeristen, die er ook altijd verse vis en uitstekende kazen kunnen vinden. Omdat er geen autowegen zijn op het eiland, komt men meestal per boot aan op de kusten bij Agios Antonios, Tragani, Lidario, Gournia, Panagia en Kalami. Er zijn vele redenen te bedenken waarom je een bezoek zou moeten brengen aan Agios Efstratios. De belangrijkste is om te genieten van de afwisseling tussen lage heuvels, het harde grijs van de rotsen aan zee, het gebroken wit van het zand en het diepe blauw van de zee. Omdat de lijnen zacht zijn en de overgang van het ene niveau naar het andere geleidelijk is, wordt de indruk gewekt van een constante beweging. Een gevoel dat nog versterkt wordt door het zachte licht, zelfs op de warmste uren van de dag.

Bijzonderheden op Agios Efstratios

  • Bij de zeegrotten van Ai Stratis, bevindt zich het ideale toevluchtsoord van de Middellandse zeerob Monachus Monachus.
  • Op de steile rotsen hebben roof- en zeevogels hun toevlucht gevonden. 
  • In het zuidoostelijke deel van het eiland overheerst het groen met een eikenbos dat uniek is in zijn soort en dat onschatbare mogelijkheden biedt voor wandelingen.
  • De overblijfselen van de antieke stad op de heuvel van Agios Minas, de kerken van Christos,  Agios Nikolaos en Agios Vasilios (gebouwd in 1727) Lees ook: Eilanden van het noordelijk Egeïsche zeegebied

Bron: Prefecturale commissie voor bevorderingen van het toerisme op Agios Efstartios - Ministerie van Toerisme


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Agios Efstratios geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Agios Efstratios?


Waar ligt Agios Efstratios
De kaart / landkaart van Agios Efstratios

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.3°C
Februari
10.0°C
Maart
12.1°C
April
15.9°C
Mei
20.6°C
Juni
25.5°C
Juli
28.4°C
Augustus
27.9°C
September
24.3°C
Oktober
19.4°C
November
14.5°C
December
11.9°C


Bestemmingen Agios Efstratios

Agios Efstratios


Beoordeel Agios Efstratios

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Agios Efstratios

zondag
Weer en klimaat
35°C

maandag
Weer en klimaat
35°C

dinsdag
Weer en klimaat
36°C

woensdag
Weer en klimaat
36°C

donderdag
Weer en klimaat
37°C

vrijdag
Weer en klimaat
37°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024