Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Metsovo

Metsovo Epirus - vakantie, informatie en leuke tips


Metsovo vakantie. Metsovo ligt 60 kilometer ten noordoosten van Ioannina stad en is een traditioneel bergstadje dat op een hoogte van 1160 meter ligt. Het pittoreske Metsovo en de omliggende dorpen zijn gebouwd op de berghellingen van het Pindos gebergte en zijn omgeven door beuken en sparren, in een landschap van ongekende schoonheid. Metsovo is omgeven door hoge bergen en ligt in de Katara-pas (Zygos). Het staat bekend om zijn geplaveide straten, traditionele huizen van hout en steen, overdekte houten balkons en de ongeveer 20 stenen fonteinen waar overvloedig water uit putten met overvloed stroomt. Vroeger was het een klein dorpje waar vooral herders woonden. Vanwege zijn ligging, werd het snel een belangrijk kruispunt door de pas. De ligging in de Katara-pas bracht voordelen met zich mee omdat de inwoners zeer bedrijvig waren, zo werd Metsovo snel een commercieel, industrieel en cultureel centrum voor het hele gebied. In Metsovo en de rondomliggende dorpen wonen tegenwoordig ongeveer 6.500 inwoners.

In Metsovo worden allerlei producten gemaakt, zoals kaas, houtwerk, wijnen en ambachtelijk handwerk. Er is een ultramodern conferentie centrum, een art gallery, ski liften en twaalf comfortabele familie hotels. De inwoners van het stadje maken goed gebruik van hun historische privileges, lokale tradities en natuurlijke bronnen, waardoor het dorp dat van hout en steen is gebouwd, een aantrekkelijke lokatie voor zowel de lokale bevolking als bezoekers (toeristen) is geworden.

Metsovo vakantie

Beleef een alternatieve vakantie in Metsovo. In Metsovo zijn leuke hotels en gasthuizen. Metsovo is ook zeer goed te combineren als fly & drive vakantie. Leuke accommodaties in Metsovo zijn Aroma Dryos Eco, Grand Forest en Katogi Averoff Hotel. Al deze hotels zijn te boeken bij Griekse Gids Reizen.

Bekijk foto's MetsovoBezienswaardigheden en tips Metsovo

 • Waterbronnen: in Metsovo en de omliggende gebieden zijn er ongeveer 20 traditionele fonteinen met bronwater uit de 18e en 19e eeuw te bewonderen.
 • Folklore Museum van Metsovo: het Museum of Folk Art bevindt zich in Metsovo en is gehuisvest in het gerenoveerde Tositsa herenhuis. Het is een voorbeeld van hoe een typisch herenhuis in Metsovo was georganiseerd en je krijgt een voorstelling van hoe het leven eeuwen geleden hier was. Het museum herbergt een bijzonder groot aantal antieke voorwerpen van enorme waarde.
 • Tsanaka Volkenkundig Museum: het Folkloremuseum Tsanaka is gehuisvest in het oude herenhuis van de familie Veneti in de buurt van Agios Georgios en is een museum van lokale kunst. De exposities van het museum omvatten objecten van de families Veneti en Tsanaka. Er zijn manuscripten te zien daterend vanaf de 17e eeuw, brieven,  fotomateriaal, boeken met verwijzing naar Metsovo en de Vlachs, bronzen en houten gebruiksvoorwerpen, geweven en weefgetouw.
 • De E. Averof Gallery: permanente tentoonstelling van representatieve werken van de belangrijkste Griekse schilders, graveurs en beeldhouwers uit de 19e en 20e eeuw, zoals Gyzis, Lytras, Volanakis, Iakovidis, Parthenis, Maleas, Galanis, Hatzikyriakou-Gikas, Moralis, Tetsis en nog veel meer.
 • Averoff-tuin (Averofio-tuin): in Metsovo leidt de hoofdweg van het Metsovo-plein naar de Averofio-tuin. Dit is een prachtig park vol bomen en planten die de hele flora van Pindos vormen. Daar kun je ook een uitstekende miniatuur van Pindos bewonderen. In de Averofio-tuin bevinden zich dennen, sparren, beuken, robola, hulst en vele andere soorten bomen en struiken die in het Pindos-gebied groeien. In de tuin bevindt zich ook de kerk van Agios Georgios die in de 19e eeuw gerenoveerd is door Georgios Averoff zelf.
 • Museum van Hydrokinesis (Hydro=water en Kinesis=beweging): het openluchtmuseum van Hydrokinesis, in Anthochori bij Metsovo, benadrukt het belang van hydrokinesis in de traditionele samenleving. Het is een openluchtmuseum met o.a. oude gereconstrueerde watermolens.
 • De Ginas Watermolen: niet alleen in Metsovo, maar in de wijde omgeving van het departement Ioannina zul je veel watermolens en waterbronnen zien. Deze werden door inwoners in het verleden gebruikt om hun velden te irrigeren en om water te drinken. Veel watermolens zijn tegenwoordig in goede staat, zoals de Ginas watermolen. Deze ligt aan de oevers van de rivier de Arachthos en is een van de beroemdste watermolens in de omgeving.
 • Metsovo is een paradijs voor wandelaars: de wandelroutes die vanuit Metsovo starten zijn zeer talrijk en zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden.
 • Agia Paraskevi: de kerk van Agia Paraskevi op het dorpsplein, gebouwd vanaf 1500, met zijn unieke houtsnijwerk.
 • De plataan op de binnenplaats van de kerk van Agios Charalambos: door de heilige Kosmas de Aetoliër (Kosmás o Etolós) uitgekozen om de Metsovieten voor het eerst toe te spreken.
 • De kloosters van Agios Nikolaos en Panagia die buiten Metsovo liggen en het klooster van de Rode Rots.

Culturele evenementen in Metsovo en omliggende dorpen

Het feest der Vlachen (1ste weekend van juli), het Festival van Profitis Ilias (20 juli), evenementen ter ere van Agia Paraskevi (26 juli), Pichteion Wandeling (laatste weekend van juli), het heilige feest van 15 augustus (Maria), Aniliotika (24-26 juli in het dorp Anilio) , Herdersavond (25 juli in het dorp Anilio), 25 maart (traditioneel feest in Votonosio), festival van de Verlosser (6 augustus in Votonosio), Festival van Profitis Ilias (20 juli in Anthochorio) en het festival van Agia Paraskevi (25-27 Juli bij Anthochorio).

Voor liefhebbers van sport en natuur

In Metsovo is er een ijsbaan, een overdekt zwembad en drie skipistes (Profitis Ilias Ski Center, het Metsovo Ski center en het Anilio Ski center). Er zijn wandelpaden en een berghut in Mavrovouni. Je kunt behalve skiën ook raften en paragliden. Hou je van wijn? Dan is Metsovo ook bekend om de goede wijnen en is een bezoek aan een wijnproeverij een 'must'.


Griekse spullen bestellen

Ioannina: Waar ligt Metsovo?

Waar ligt Ioannina
De kaart / landkaart van Metsovo


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Metsovo

Angelique
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: 6 - Cultuur: 8 - Stranden: 6 - Omgeving: 8

Toelichting Metsovo:
De omgeving is vreselijk mooi, maar ik was daar met de kerst en ik moet zeggen dat de mensen heel erg belust zijn op geld daar, heel jammer, want het dorp is zo mooi, vooral als er sneeuw ligt


Sarah Wouters
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 7 - Stranden: - Omgeving: 8

Toelichting Metsovo:
Metsovo is een heel speciaal dorpje. Alle huizen zijn er in dezelfde stijl (chalet-achtig) gebouwd, zelfs de typisch Griekse kiosk. Het is er mooi, maar ik zou er toch niet langer dan een weekend verblijven.


Ben je zelf ooit naar Metsovo geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Ano Pedina vakantie
Ano Pedina vakantie
Dilofo vakantie
Dilofo vakantie
Papingo vakantie
Papingo vakantie
Monodendri vakantie
Monodendri vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C

Griekse Gids Reizen Fly Drive Griekse webshop to Magazaki

Weer Metsovo Ioannina

zaterdag
Weer en klimaat Metsovo
26°C

zondag
Weer en klimaat Metsovo
26°C

maandag
Weer en klimaat Metsovo
26°C

dinsdag
Weer en klimaat Metsovo
27°C

woensdag
Weer en klimaat Metsovo
25°C

donderdag
Weer en klimaat Metsovo
24°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024