Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Vikos


Vikos - Ioannina (Griekenland)

Vikos. Vikos is een traditioneel dorpje van Zagoria dat als het ware op de kliffen van een hoge berg hangt, boven een diepe kloof. Het ligt in het Nationale park Vikos-Aoos, ten westen van de berg Smolikas (zie kaart onderin). Het dorpje bestaat uit karakteristieke stenen huisjes is en is alleen via het dorpje Aristi bereikbaar. In het centrum van Vikos bij het dorpsplein bevindt zich de kerk van Agios Triffonas. 

Dagelijks komen hier toeristen naartoe om de prachtige kloof (Vikos kloof) te bewonderen. De zesentwintig kilometer lange Vikos kloof is is uitgeslepen door een rivier die in de zomertijd bijna is uitgedroogd.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Vikos - Vikos in beeld

In het dorp Vikos - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Vlinder op bloem Vikos kloof foto 1 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Vikos kloof vanuit Vikos foto 2 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Agia Paraskevi klooster Vikos kloof foto 8 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Gran Canyon of Vikos Kloof foto 001 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Aankomst in het dorpje Vikos - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Koepel kerk Vikos dorp - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Monodendri nabij de Vikos kloof - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Gran Canyon of Vikos Kloof foto 002 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Vikos kloof bij Monodendri foto 5 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Vikos»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Vikos
Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C

Ioannina: Waar ligt Vikos?

Uitstapjes / Trips vanaf Vikos
De kaart / landkaart van Ioannina (©De Griekse Gids)

Advertenties

Neckermann Griekenland
TUI Griekenland