Noord Griekenland - onbekend maar prachtig

Noord Griekenland. In principe is Noord-Griekenland het geografische deel van Griekenland dat het district Macedonië en het district Thracië omvat. In Griekenland echter, worden in het algemeen door alle mensen Epirus, Thessalië en de eilanden van de Noord-Egeïsche Zee ook als deel van Noord Griekenland beschouwd.

Dit gedeelte van Griekenland is vrij onbekend met uitzondering van enkele gebieden en/of eilanden zoals Thessaloniki, Chalkidiki, Meteora, Pilion en in Epirus de dorpen van Zagori en Parga.

Thracië, het meest noordoostelijke district van Griekenland

Thracië is een geografische en tevens historische regio van Griekenland, het meest noordoostelijke deel van het land.

Macedonie, het grootste district van Griekenland

Macedonië (met als hoofdstad Thessaloniki) is qua oppervlakte het grootste en het op een na grootste bevolkte geografische gebied van Griekenland. Macedonië bestaat uit de departementen Thessaloniki, Chalkidiki, Kavala, Drama, Serres, Kilkis, Pieria, Pella, Imathia, Kastoria, Florina, Kozani en Grevena.

Epirus, het meest noordwestelijke district van Griekenland

Epirus is het district dat zich tot  het noordwestelijke puntje van het land uitstrekt. Het bestaat uit de departementen Arta, Ioannina, Preveza en Thesprotia.

Thessalië, is het district ten zuiden van Macedonië en ten oosten van Epirus

Thessalië is het district dat rechts van Epirus ligt en onder Macedonië. Het bestaat uit de districten Larissa, Magnisia, Trikala, Karditsa. Tot district behoren ook de Sporaden.
Snorkelen in Griekenland
Snorkelen in Griekenland
Bergbeklimmen in Griekenland
Bergbeklimmen in Griekenland
Zeilen in Griekenland
Zeilen in Griekenland
Menalon Trail
Menalon Trail