Snorkelen in Griekenland

Snorkelen in Griekenland

Griekenland staat bekend om haar heldere en warme water; de ideale omstandigheden om te snorkelen. De temperatuur van het zeewater is vanaf juni aangenaam, tot ver in oktober. Wie geinteresseerd is in de wereld onder water moet tijdens de vakantie in Griekenland eens gaan snorkelen, want dit geeft je de kans kennis te maken met de prachtige onderwaterwereld, zonder ervaren of gediplomeerd te zijn in persluchtduiken.

"Met snorkelen in Griekenland ontdek je de prachtige onderwaterwereld!"

Je zult zeer veel verschillende vissen en andere zeebewoners tegenkomen op ontdekkingstocht onder het wateroppervlak. Het exploreren van ondiep water naar voorwerpen, vissen en andere zeedieren zorgt voor veel plezier.

Snorkelen in GriekenlandXXXXX
Snorkelen Kreta Plakias - Foto: Dive 2gether

Aan snorkelen is geen leeftijd gebonden. Kinderen met een zwemdiploma kunnen al kennis maken met deze activiteit. Laat kinderen in ieder geval nooit alleen snorkelen. Snorkelen is niet gebonden aan een tijdslimiet zoals de zuurstoftank. Met een snorkeluitrusting kan je urenlang genieten. Een snorkeluitrusting bestaat uit een duikbril en een snorkel, flippers zijn handig, maar niet noodzakelijk.

Aangezien het water in Griekenland zo helder is, kan je in veel gevallen tot de bodem kijken en zo dus bijna alles zien wat een duiker ook ziet. Voor een goede snorkelplek hoef je alleen te zoeken naar helder water en rotskust (of grindstranden). Zandstranden zijn meestal minder geschikt, want het water is er vaak troebeler. Maar wat eigenlijk nog veel belangrijker is: je ziet er veel minder dieren.

Snorkelen in Griekenland
Foto van Gerard Bambacht uit Zaltbommel.

Griekenland is de perfecte plek om te snorkelen. Met warm en kristalhelder water, een overvloed aan prachtig, exotisch onderwaterleven en mysterieuze scheepswrakken om te verkennen, is snorkelen in Griekenland een activiteit die je niet mag missen! Stranden zijn vaak de meest populaire plekken om te snorkelen, maar eigenlijk zijn beschutte baaien en ondiepe kustwateren die meer rotsachtig en minder zanderig zijn betere plaatsen om te snorkelen. Je kunt de lokale bevolking vragen waar je het beste kunt snorkelen.

Tips voor veilig snorkelen in Griekenland

Over het algemeen is het zeewater rond Griekenland rustig en veilig en is er meestal geen sterke stroming. Dit betekent echter niet dat er geen dingen zijn waar je rekening mee moet houden:

• Pas op voor grote cruiseschepen die dicht bij de kust komen, ze kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken.
• Ben je geen sterke zwemmer, ga dan alleen snorkelen met een gids. Je hebt iemand nodig die je kan helpen als je in moeilijkheden raakt.
• Let op kwallen, want die zijn er volop in de Middellandse Zee. Zorg ervoor dat je afstand van deze zeedieren bewaart en houdt regelmatig je omgeving in de gaten.
• Boten komen veel voor in de zee van Griekenland en snorkelaars zijn moeilijk te herkennen. Als je het geluid van een motor hoort of een boot ziet die je kant op komt, maakt dan je aanwezigheid kenbaar.

Geniet van het snorkelen in Griekenland maar houd het veilig!
Bergbeklimmen in Griekenland
Bergbeklimmen in Griekenland
Rondreizen Excursies Griekenland
Rondreizen Excursies Griekenland
Menalon Trail
Menalon Trail
Zeilen in Griekenland
Zeilen in Griekenland