Wie zijn wij? Wie is de Griekse Gids?

De mensen achter de Griekse Gids

De Griekse Gids bestaat sinds het jaar 2000. De websites (GriekseGids.NL en GriekseGids.BE)  staan boordevol informatie over Griekenland. Ook zijn er 10 edities van de ‘Griekse Gids Glossy’ uitgebracht.

De mensen achter “de Griekse Gids” zijn Jorgos Nikolidakis,  Griek van origine en sinds 1998 woonachtig in Nederland. En Wendy Nikolidakis-Vallenga, Nederlandse van origine en getrouwd met Jorgos. Samen woonden we vijf jaar op Kreta. Wij zijn in 1995 in Griekenland getrouwd en inmiddels trotse ouders van drie zonen.  Zowel in Griekenland als in Nederland hebben we met veel plezier gewoond en gewerkt. Nu hebben we door ons werk het geluk om te kunnen genieten van beide landen. Onze twee oudste zoons, Mano en Adoni werken sinds 2017 ook bij de Griekse Gids.


Jorgos en Wendy van de Griekse Gids

Toen we in het jaar 2000 met GriekseGids.NL en later met GriekseGids.BE van start gingen, hadden we als doel om zoveel mogelijk informatie over Griekenland op onze websites te geven.  We wilden aan iedereen laten zien hoe leuk Griekenland als vakantieland is.

Jorgos,  als Griek, kende Griekenland erg goed en Wendy had in de vijf jaar dat ze op Kreta had gewoond niet alleen de taal geleerd maar ook de gebruiken, de cultuur en gewoontes. Het begon allemaal in 1998, toen wij naar Nederland verhuisden. Het was de tijd dat het internet de huiskamers veroverde. Jorgos had een IT-achtergrond en kon dus meteen aan de slag gaan en zich uitleven met het ontwerp van de  website die hij in gedachten had.

We begonnen eerst met foto’s van Kreta, Griekse recepten, vakantie informatie etc. In de loop van de tijd volgde steeds meer informatie van gebieden en plaatsen in Griekenland en nog wat later het actuele vakantieaanbod van de touroperators. Je kunt op de Griekse Gids nu reizen vergelijken en o.a. de beste lastminutes naar Griekenland vinden. Ook kaarten werden toegevoegd, om de Griekenland-toerist een duidelijk beeld te geven van de beschreven gebieden.

Telkens bouwden we de website uit en we begonnen steeds meer de locaties te bezoeken en alles op foto en film vast te leggen. Momenteel staan er in de Griekse Gids meer dan 40.000 foto’s, meer dan zelfgemaakte video's en de inhoud van de website is ruim 10.000 pagina’s.

De Griekse Gids
Team Griekse Gids 2018

In ons weblog schrijven we eigen verhalen over onze ervaringen in Griekenland en de actualiteit, waardoor er interactie ontstaat met de bezoekers van ons sites.

Met andere woorden,  via de Griekse Gids kan je een vakantie heel goed tot in de puntjes plannen en boeken. Dan weet je waar je naartoe gaat!

Jorgos en Wendy Nikolidakis