Veel gestelde vragen

FAQs - Veel gestelde vragen

1. Ik neem mijn baby mee op vakantie naar Griekenland. Zijn babyvoeding en luiers overal verkrijgbaar?
Ja, alles wat je voor je baby nodig mocht hebben is te koop in Griekenland. Niet alleen in grote steden, maar ook in kleinere plaatsen (en zeker in de toeristische plaatsen) kun je alles vinden in de supermarkt of in de apotheek. Potjes babyvoeding, te vergelijken met onze Olvarit, zijn overal te verkrijgen. De keuze in verschillende smaken is wel wat beperkter. Melk, luiers, luierdoekjes, babyzeep, babyshampoo, babycreme, flessen en spenen, zonnebrandcreme alles is verkrijgbaar. De luiers zijn wel duurder dan in Nederland.

2. Hoe kom ik vanaf de nieuwe luchthaven van Athene naar het centrum en zijn er hotels bij de luchthaven?
Bussen verbinden de luchthaven van Athene 24 uur per dag, iedere 30 minuten, met het Syntagma-plein (centrum van Athene) en met de haven van Piraeus. Zowel met de bus als met de taxi is reistijd naar het centrum minimaal 45 minuten over een afstand van 28 kilometer.

Hotels: de beste optie is een overnachting in de stad Athene, ook wanneer je de volgende dag doorvliegt. Wil je vanuit Piraeus of Rafina verder reizen en in één van deze plaatsen overnachten, dan is het aan te raden om van tevoren te reserveren.  Bekijk hier de hotels in Athene en bekijk hier de vakanties naar in heel Griekenland

3. We willen graag gaan fietsen in Griekenland. Welke eilanden zijn daar het meest geschikt voor?
Het meest geschikt voor een fietsvakantie zijn Kos, Kalymnos, Kreta Nisyros, Rhodos, Corfu, Ithaka, Kefalonia, Lefkas, Zakynthos en het schiereiland Peloponessos. In deze gebieden kunt u op verschillende plaatsen (mountain) bikes huren. Wat ook heel leuk is, is om de fiets mee te nemen op de boot: eilandhoppen met de fiets. Controleer van tevoren wel of je van de fietsverhuurder de fiets mee mag nemen naar een ander eiland, in verband met de verzekering.

Fietsen in Griekenland


4. Welke eilanden zijn leuk om te wandelen?
Eigenlijk kun je op ieder eiland bijzondere wandelingen maken. Zo is bijvoorbeeld Kreta een heel interessant eiland: het is een waar paradijs voor wandelaars, zowel voor beginners, als voor meer ervaren sportievelingen. Het eiland beschikt over prachtige kloven en meerdere wandelroutes. Met name Zuid en West Kreta worden door wandelaars als zeer geschikt ervaren. In principe kunt u op alle Griekse eilanden geweldig wandelen. Bijvoorbeeld Corfu, Lesbos, Kefalonia, Zakynthos, Karpathos en Samos. Niet alleen de eilanden, maar ook het vaste land is bij uitstek geschikt, vooral de Peloponessos en Epirus (in het noordwesten van Griekenland). De Cycladen archipel is, behalve voor strandvakanties, ook heel mooi om te wandelen: het biedt een grote variatie in grootte en sfeer. Kortom, in heel Griekenland zijn veel mooie wandelroutes. Kaarten zijn vaak ter plaatse te krijgen. Ook in boekhandels en bibliotheken in Nederland kan de wandelaar zich goed oriënteren.
 


5. Kan ik met mijn autorijbewijs een scooter huren in Griekenland?
Informatie is gewijzigd.

6. Ik ben ouder dan 70. Kan ik gewoon een auto huren in Griekenland?
Zolang uw rijbewijs geldig is in Nederland, kunt u zonder problemen in Griekenland een auto huren. Maar... ook als u 70 bent: voor het huren van een auto moet u minimaal 1 jaar in het bezit zijn van je rijbewijs.

7. Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas in Griekenland?
Bij vrijwel alle geldautomaten kun je geld opnemen met een Nederlandse pinpas, mits de pas daarvoor geschikt is natuurlijk (Check het bij uw bank). Op veel luchthavens zijn geldautomaten en ook in alle steden en grotere toeristische plaatsen. Het is echter niet altijd mogelijk om met je pinpas in winkels te betalen, dit is meestal wel mogelijk met een creditcard.

8. Waar kan ik naaktstranden vinden?
Er zijn een aantal officiële naaktstranden in Griekenland. Om er een aantal te noemen:
· Paradise camping in Kalamopodi Beach, Mykonos, Cycladen;
· Kalypso Cretan Village Hotel in Plakias, Rethymnon, Kreta;
· Ios camping in Agioi Theodori, Ios, Cycladen;
· Paleochora aan de zuidwestkust van Kreta;
· Lena-Mary Beach Hotel in Ermioni, Peloponessos.
Maar ook op bijvoorbeeld de volgende eilanden: Corfu, Skyros, Milos, Andros en Paros.

9. Waar kan ik mooi snorkelen en duiken in Griekenland?
OVERAL!!! Het is vanaf ieder strand toegestaan. Uiteraard kan het op grote zandstranden bij harde wind of drukte wat minder helder zijn. Dan kunt u beter rustige, kleine stranden opzoeken. Het is vooral bij kiezelstranden, stranden met rotsformaties en in baaien waar de wereld onder water veel moois te bieden heeft. Maar dergelijke stranden vindt u in heel Griekenland.

10. Reisdocumenten:
Voor een reis naar Griekenland kun je reizen met een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs.
 

Bron: www.visitgreece.gr

disclaimer
Ook interessant!

Aristoteles
Aristoteles
Historische personen
Historische personen
Alexander de Grote
Alexander de Grote
Socrates
Socrates