Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Paxos

Paxos (Paxi) en Antipaxos


Paxos (Paxi) vakantie. Paxos en Antipaxos zijn twee kleine eilandjes ten zuiden van Waar ligt Paxos en Antipaxos?Corfu en ten westen van het Griekse vasteland Epirus. Paxos is achttien vierkante kilometer groot en telt ongeveer tweeënhalf duizend vaste inwoners. Het is een zeer groen eiland vol met olijfbomen en dennenbomen, zeegrotten, traditionele dorpen en rustige stranden.

"Paxos (Paxi) is een van de mooiste, pittoreske Griekse eilanden"

Paxos ligt ongeveer tien kilometer van Corfu en twaalf kilometer van Epirus. Met de boot is het eiland bereikbaar vanaf diverse havens op Corfu en Epirus (bijv. Parga). Paxos heeft een langwerpige vorm waarbij de westkust veel vlakker is dan de oostkust. Aan de oostkust is het erg steil met allerlei hoge rotsen en grotten. Dit oostelijk gedeelte is het meest indrukwekkende gedeelte, vonden wij.

Op Paxos is in 2022 de succesvolle televisieserie "Maestro in Blue" opgenomen, die door Netflix als eerste Griekse serie wordt uitgezonden. In deze serie heeft de bekende Griekse zangeres Haris Alexiou een hoofdrol en Christoforos Papakaliatis is zowel hoofdrolspeler als regisseur. De serie heeft prachtige beelden van Paxos en Corfu.

Paxos Griekenland
Paxos Griekenland

Hoewel Paxos weinig inwoners heeft, wordt het in de zomer druk bezocht. Tussen de 150.000 en 200.000 toeristen komen hier elk jaar op bezoek. Ook de internationale jetset heeft het eiland ontdekt, zo hebben verschillende rijken hier een vakantiehuisje gekocht of komen beroemdheden hier op vakantie. Zo waren in het verleden Julia Roberts en Pamela Anderson op het eiland. De stranden op Paxos lijken op elkaar: groot of klein, het zijn in het algemeen witte kiezelstranden met helder turquoise water.

In de zomer meren veel privéjachten aan in de havens van het eiland. Het opvallendst aan Paxos zijn de stranden! De meeste bevinden zich in de oostelijke en noordelijke delen van het eiland. De mooie stranden zijn soms niet bereikbaar met de auto maar wel per boot. Daarom is het een goed idee om een klein bootje te huren en op je gemak rondom het eiland te varen. Het hele eiland heeft een omtrek van maar 21 km. dat is dus gemakkelijk te doen.

Gaios Paxos
Gaios Paxos

Vakantie Paxos

Wil je naar Paxos op vakantie en zoek je een goed hotel, villa of appartement? Bekijk ons vakantie overzicht naar Paxos. Ook kun je Paxos erg goed combineren met het eiland Corfu en/of met Parga op het Griekse vasteland. Je gaat dan eilandhoppen. Bij Griekse Gids Reizen helpen we je graag om de juiste vakantie samen te stellen.

Bekijk de foto's Paxos - Fotoalbum Griekenland

Informatie over de bestemmingen van Paxos

Gaios - Lakka - Longos -
Griekse spullen bestellen

Gaios

De hoofdstad van het eiland is Gaios. Gaios is de belangrijkste en grootste haven van het eiland. Bij het stadje, dat eerder op een dorp lijkt, zijn leuke winkelstraatjes en pleintjes waar het erg gezellig is. Hier zijn allerlei restaurantjes, vistaverna’s, cafeetjes, je krijgt hier het ultieme vakantiegevoel. Bezienswaardigheden in Gaios zijn o.a. de kerk der Heilige Apostelen, het eilandje Agios Nikolaos en het klooster op het eilandje Panagia. Lees meer over Gaios Paxos»

Gaios Paxos
Gaios Paxos

Lakka

In het noorden van het eiland ligt het stadje (dorp) Lakka. Lakka is een klein pittoresk vissersdorp dat in een kleine gesloten baai, negen kilometer van Gaios, ligt. Lakka wordt helemaal omgeven door groene heuvels. De huizen zijn met keramische dakpannen bedekt. Op het dorpsplein zijn leuke tavernes en restaurants. Lees meer over Lakka»

Longos (Loggos)

Loggos ligt te midden van olijfbomen en dennenbomen, vijf kilometer ten noorden van Gaios. Het is een pittoresk vissersdorpje waarbij in de traditionele architectuur van de huizen, zowel Griekse als Italiaanse elementen te zien zijn.  Stranden bij Longos zijn o.a. Fikia, Levrechio, Glyfada en Kipos Lees meer over Longos»

Antipaxos (Antipaxi)

Nog meer prachtige stranden liggen op Antipaxos dat recht tegenover Paxi ligt. Het exotische smaragdgroene water van deze baaien zijn betoverend. Om naar Antipaxos te gaan, kun je een van de dagelijkse boten nemen die vertrekken van de haven van Gaios.

Antipaxos
Antipaxos

Antipaxi is een net als Paxi een prachtig groen eilandje. Het ligt ongeveer vier kilometer van Paxi. Het eilandje is praktisch onbewoond, men beweert dat het ongeveer vijftig vaste inwoners heeft. Vooral in de zomer worden de paar gehuchten die er zijn bezocht.

De mooiste stranden zijn die van Voutoumi en Vrika. Dit zijn ook de stranden waar de toeristische bootjes stoppen om de toeristen te laten zwemmen. De kleuren zijn hier prachtig en in harmonie: witte stranden, turquoise zeewater, een fraai begroeide kust en dat in combinatie met de helderblauwe Griekse hemel zijn op zijn minst magisch te noemen.


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Paxos

WendyEvelien
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 8 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 10 - Stranden: 10 - Omgeving: 10

Toelichting :

Als je op op vakantie gaat naar Corfu, Parga of Lefkas, dan kun je dagelijks op excursie met de boot naar Gaios op Paxos. Wij hebben Paxos bezocht vanaf Corfu en het was prachtig. Het is zeker een aanrader. Het stadje Gaios is heel mooi en kleurrijk. Ik zou graag eens naar dit eiland op vakantie gaan voor een langere periode.


Ben je zelf ooit naar Paxos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Paxos?


Waar ligt Paxos
De kaart / landkaart van Paxos

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Paxos

donderdag
Weer en klimaat
31°C

vrijdag
Weer en klimaat
28°C

zaterdag
Weer en klimaat
31°C

zondag
Weer en klimaat
31°C

maandag
Weer en klimaat
32°C

dinsdag
Weer en klimaat
32°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024