Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Paxos

Paxos - Vakantie in Griekenland


Paxos (Paxi) vakantie. Paxos en Antipaxos zijn twee kleine eilandjes ten zuiden van Waar ligt Paxos en Antipaxos?Corfu en ten westen van het Griekse vasteland Epirus. Paxos is achttien vierkante kilometer groot en telt ongeveer tweeënhalf duizend vaste inwoners. Het is een zeer groen eiland vol met olijfbomen en dennenbomen, zeegrotten, traditionele dorpen en rustige stranden.

Paxos ligt ongeveer tien kilometer van Corfu en twaalf kilometer van Epirus. Met de boot is het eiland bereikbaar vanaf diverse havens op Corfu en Epirus. Paxos heeft een langwerpige vorm waarbij de westkust velen malen vlakker is dan de oostkust. Aan de oostkust is het erg steil met allerlei hoge rotsen en grotten. Dit oostelijk gedeelte is het meest indrukwekkende gedeelte vonden wij.

Hoewel Paxos weinig inwoners heeft, wordt het in de zomer druk bezocht. Tussen de 150.000 en 200.000 toeristen komen hier elk jaar op bezoek. Ook de internationale jetset heeft het eiland ontdekt, zo hebben verschillende rijken hier een vakantiehuisje gekocht of komen beroemdheden hier op vakantie. Zo waren in het verleden Julia Roberts en Pamela Anderson op het eiland. De stranden op Paxi lijken op elkaar: groot of klein, het zijn in het algemeen witte kiezelstranden met helder turquoise water.

Paxos Griekenland
Paxos Griekenland


Op het eiland zijn veel mooie stranden, deze zijn vaak niet bereikbaar met de auto maar eerder per boot. Daarom is het geen slecht idee om een klein bootje te huren en op je gemak rondom het eiland te varen. Het hele eiland heeft een omtrek van maar 21, dat is dus gemakkelijk te doen.

Bekijk de foto's Paxos - Fotoalbum Griekenland

Informatie over de bestemmingen van Paxos

Gaios - Lakka - Longos -
Griekse spullen bestellen

Gaios

De hoofdstad van het eiland is Gaios. Gaios is de belangrijkste en grootste haven van het eiland. Bij het stadje, dat eerder op een dorp lijkt, zijn leuke winkelstraatjes en pleintjes waar het erg gezellig is. Hier zijn allerlei restaurantjes, vistaverna’s, cafeetjes, je krijgt hier het ultieme vakantiegevoel. Lees meer»

Lakka

In het noorden van het eiland ligt het stadje (dorp) Lakka. Lakka is een klein pittoresk vissersdorp dat in een kleine gesloten baai, negen kilometer van Gaios, ligt. Lees meer»


Longos (Loggos)

Loggos ligt te midden van olijfbomen en dennenbomen, vijf kilometer ten noorden van Gaios. Het is een pittoresk vissersdopje waarbij in de traditionele architectuur van de huizen, zowel Griekse als Italiaanse elementen te zien zijn. Lees meer»

 

Antipaxos (Antipaxi)

Antipaxi is een net als Paxi een prachtig groen eilandje. Het ligt ongeveer vier kilometer van Paxi. Het eilandje is praktisch onbewoond, men beweert dat het ongeveer vijftig vaste inwoners heeft. Vooral in de zomer worden de paar gehuchten die er zijn bezocht. De mooiste stranden zijn die van Voutoumi en Vrika. Dit zijn ook de stranden waar de toeristische bootjes stoppen om de toeristen te laten zwemmen. De kleuren zijn hier prachtig en in harmonie: witte stranden, turquoise zeewater, een fraai begroeide kust en dat in combinatie met de helderblauwe Griekse hemel zijn op zijn minst magisch te noemen.


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Paxos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Paxos?


Waar ligt Paxos
De kaart / landkaart van Paxos

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki

Weer Paxos

zaterdag
Weer en klimaat
19°C

zondag
Weer en klimaat
17°C

maandag
Weer en klimaat
15°C

dinsdag
Weer en klimaat
15°C

woensdag
Weer en klimaat
16°C

donderdag
Weer en klimaat
18°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2022