Agia Lavra (Achaia)

Agia Lavra. Het klooster van Agia Lavra, op de Peloponnesos, ligt 5 kilometer van Kalavrita en is gebouwd op een punt vanwaar de gehele Vouraikos rivier vallei overzien kan worden. Gebouwd in 961 op een hoogte van 961 meter, had het ooit ook 961 monniken. De kloosterkerk heeft een fijn gesneden iconen scherm, fresco's die helaas door brand beschadigd zijn en de icoon van Agia Lavra. Hier bevindt zich ook een gigantische bibliotheek met 10.000 boekdelen uit de 12e en 12e eeuw. Het klooster is meerder malen afgebrand, maar is steeds weer herbouwd en de kerk uit 1600 is ongeschonden gebleven. Op de heuvel ertegenover staat een monument voor de helden van de revolutie van 1821. Op 25 maart 1821 werd hier de onafhankelijkheid van Griekenland uitgeroepen door bisschop Germanos van Patras.

Foto's Achaia - Achaia in beeld

De brug Rion-Antirion vanaf Patras gezien - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Zwembad aan boord van Patras naar Ancona - Foto van De Griekse Gids Rio-Antirrio brug - Foto van Peter DE RIJCKER Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Centrale plein Patras -  Peloponessos - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Op de Rion/Antirion brug - Foto van Dennis Goes Bredene (Belgie) De brug Rion-Antirion vanaf Patras gezien - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids De brug Rion-Antirion vanaf Patras gezien - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids nieuwe brug - Foto van sandra Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids de Rion/Antirion brug - Foto van Dennis Goes Bredene (Belgie)


meer foto's Achaia»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Achaia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Achaia: Waar ligt Agia Lavra?

Waar ligt Achaia
De kaart / landkaart van Agia Lavra


Achaia vakanties

Kallirroe Hotel Patras (incl. auto)

Bekijken

Kallirroe Hotel Patras (incl. auto)
Achaia
Rio
Airotel Achaia Beach (incl. auto)

Bekijken

Airotel Achaia Beach (incl. auto)
Achaia
Patras
Filoxenia Hotel (incl. auto)

Bekijken

Filoxenia Hotel (incl. auto)
Achaia
Kalavryta
© De Griekse Gids 2000-2019