Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Argolis

Argolis - Vakantie op de Peloponnesos


Argolis vakantie Peloponnesos. Argolis (Argolida) is een schiereiland en departement in het oosten van de Peloponnesos. Hoofdstad van Argolida is Nafplion, een van de mooiste steden van heel Griekenland. Argolida heeft als voordeel dat het niet ver van Athene ligt. In Nafplion ben je namelijk binnen ongeveer twee uur. Via Athene rijd je over het Kanaal van Korinthe, daarna kun je op diverse plaatsen in zuidelijke richting afslaan.

'De beroemde plaatsen Epidavros, Mycene en Nafplion vind je in Argolis."

Hoewel Argolis het kleinste departement van de Peloponnesos is, heeft het een enorme geschiedenis en een prachtige, afwisselende natuur met veel mooie stranden. Het is een van de meest toeristische departementen van de Peloponnesos omdat je hier een strandvakantie kunt combineren met heel veel cultuur.

Nafplion, de hoofdstad van Argolis
Nafplion, de hoofdstad van Argolis

In Argolis bevindt zich bijvoorbeeld het beroemde theater van Epidavros (4e eeuw v. Chr.), één van de best bewaarde theaters van Griekenland. Ook zijn er de opgravingen van Mycene, één van de belangrijkste prehistorische steden van Griekenland. Populairste badplaatsen zijn hier Tolo (met een prachtig zandstrand), Porto Cheli, Ermioni en Archaia of Palia Epidavros, maar er zijn natuurlijk veel meer kleinere badplaatsen waar het erg leuk is. Een vakantie in Argolis is nooit saai, want je kan vanaf hier ook leuke dagtrips en boottochten maken naar bijvoorbeeld de eilanden Poros, Spetses en Hydra of je kunt een dagtrip naar Athene, Olympia of Delphi maken. Al met al is Argolis een prachtige Griekse vakantiebestemming!

Bekijk de foto's Argolis - Fotoalbum Griekenland

Informatie over de bestemmingen van Argolis

Argos - Epidavros - Ermioni - Film Noord Peloponnesos - Galatas - Kilada - Kranidi - Mycene - Nafplion - Porto Cheli - Thermisia - Tolo -
Griekse spullen bestellen

Het noordelijke Argolis

Hier bevinden zicht de grotere steden van Argolis, zoals Nafplion en Argos. Nafplion is een bijzonder mooie stad met indrukwekkende forten, prachtige pleinen en neoklassieke huizen. De stad Argos is de grootste stad van Argolida en ligt in een gebied met wijndruiven, olijvengaarden en abrikozengaarden. Tegenwoordig is Argos de commerciële en agrarische hoofdstad van de prefectuur Argolida. Ook Argos heeft een rijke geschiedenis en je komt overal historische bezienswaardigheden tegen. De belangrijkste badplaatsen zijn hier Tolo en Archaia Epidavros, kleinere badplaatsen zijn Vivari, Kantia en Iria. Wat betreft cultuur: Argolis lijkt op een openluchtmuseum.

Het theater van Epidavros
Het theater van Epidavros

In Mycene kun je het antieke paleis bezoeken en de Leeuwenpoort zien, maar ook de Akropolis van Mycene, het Heraion, het graf van Klitemnistra en diverse andere graven zoals de beroemde schatkist van Atreus. Richting Epidavros, nabij het dorpje Ligourio, bevindt zich het Asclepeion van Epidavros. Indrukwekkend is het oude Theater waar nog steeds theaterstukken en concerten gegeven worden. Op het grote terrein van Epidavros zijn de resten van diverse monumenten te zien zoals het antieke stadion, tempels van Griekse Goden en de Tholos. Meer dan de moeite waard is hier ook het archeologisch museum. Richting het oosten en de Saronische baai, bevinden zich Palaia, (Oud) Epidavros en Nea (Nieuw) Epidavros. Palaia Epidavros was in de oudheid de havenstad van Epidavros, er zijn allerlei antieke opgravingen te zien en een theater. Ook is er een verzonken stad die interessant is voor duikers. Hier vlakbij zijn leuke stranden.

Het mooie zandstrand van Tolo
De populaire badplaats Tolo

Het zuidelijke Argolis

Grote steden zijn hier niet, wel een aantal hoofddorpen en badplaatsen. In de gemeente Ermioni, is Kranidi het belangrijkste hoofddorp. Hier in de buurt heeft Koning Willem Alexander een villa gekocht. Kranidi is een agrarisch dorp waar leuke herenhuizen, windmolens en oude olijfperserijen te zien zijn. Komend van Ligouri kom je het indrukwekkende klooster van Avgo tegen, dat gebouwd is tegen een steile rots. Een leuk vissersdorp bij Kranidi is Koilada waar enkele mooie stranden zijn, zoals Lepitsa en Evangelistria. Porto Cheli is de belangrijkste toeristische bestemming in de regio, het ligt in een prachtige streek en de voorzieningen hier zijn prima.

Het vissersdorp Koilada bij Kranidi in Argolis
Het vissersdorp Koilada bij Kranidi in Argolis

Mooie stranden bij Porto Cheli zijn de stranden van Porto Cheli zelf, Ververonta, Kosta, Chinitsa, Limanakia, Agios Emilianos en Chrissi Akti (Golden beach). Een andere belangrijke toeristische plaats is Ermioni, dat op het schiereiland Bisti ligt, ten oosten van Porto Cheli, precies tegenover het eiland Dokos. Ermioni heeft een eilanduitstraling en de inwoners houden zich bezig zowel met de toeristische als met de agrarische sector. Ermioni is gebouwd op de oostelijke helling van de heuvel Prona en heeft een pittoresk karakter met schilderachtige haventjes, mooie geplaveide steegjes en witgekalkte huizen met blauwe ramen. Dit gebied is ook bekend om de vele granaatappelbomen die hier groeien en er is een keer per jaar zelfs een "Granaatappel-festival". Ten oosten van Ermioni, richting Galatas, kom je een bijzondere plaats tegen: Porto Hydra. Porto Hydra noemt men ook wel het "Miami van Griekenland" of het "Venetië van Griekenland". Men heeft op een privé terrein kanalen gegraven en eromheen zijn er meer dan 300 privé villa’s gebouwd.

Bezienswaardigheden in Argolida

 • Het Theater van Epidavros met perfecte akoestiek: het verkeert in uitstekende staat en wordt nog steeds gebruikt voor culturele manifestaties en in de zomer voor oude Griekse toneelvoorstellingen van het “Athens-Epidavros festival”.
 • Epidavros dorp: mooi vissersdorp met gezellige stranden en pittoresk haventje.
 • Palamidi, de historische Venetiaanse burcht (17e eeuw) in Nafplion. De burcht ligt op een steile 200 meter hoge rots en is met de stad verbonden door een trap van 1000 treden.
 • Bourtzi (15e eeuw) ligt tegenover de haven van Nafplion, op een rotseiland.
 • Syntagma plein in in de stad Nafplion.
 • Oude stad van Nafpilion: een van de best bewaard gebleven stadscentra van Griekenland. De prachtige statige gebouwen dateren meestal uit de 17e tot 19e eeuw.
 • Argos, de rijke agrarische stad met zijn roemrijke geschiedenis. Met een kasteel uit de 6e eeuw, een goed bewaard gebleven oud Griekse theater, Romeinse ruïnes naast het theater en het archeologisch museum.
 • “Asklipieion” Epidavros, het grootste kuuroord van oud Griekenland, gewijd aan de god geneesheer Asklepios.
 • Ermioni: een zeer gezellige haven.
 • Mycene: de bakermat van de Mykeense beschaving. Bezoek hier de opgravingen van het paleis, werkplaatsen, huizen, straten en de koepelgraven waar. o.a het beroemde masker van Agamemnon werd gevonden.
 • Porto Cheli: mooie kosmopolitische haven met een traditionele sfeer, stranden en luxe hotels.
 • Tolo: leuke badplaats met goede toeristische infrastructuur

Leeuwenpoort Mycene
De beroemde Leeuwenpoort in Mycene in Argolida

Kloosters en bijzondere kerken

 • Het klooster van Avgo vlakbij Ermioni: het ligt ten noorden van het dorp Didyma en is gebouwd tegen de hellingen van een hoge steile rots.
 • Het heilige klooster van Agios Dimitrios Katrakala: het ligt bij het dorp Agios Adrianos en is een Byzantijns klooster.
 • Heilige klooster van Theodosios dat niet ver van Naflion ligt, bij het dorp Panaritis.
 • Kerk van Agios Ioannis Theologos in Nafplion die in 1831 is gebouwd.
 • Panagia Kefalariotissa in het dorp Kefalari bij Argos. Deze kerk ligt aan een rivier en een grot en is een van de mooiste in de regio.

Argolida geschiedenis

Argolida was in de tijd van 1600 tot 1100 voor Christus het hart van Griekenland onder de leiding van de Myceners. Met hun verval namen de Doriërs het lot in handen totdat de Romeinen de heerschappij overnamen. Gedurende de Byzantijnse tijd deelde Argolida de rijkdom met de rest van de Peloponnesos. Het werd vervolgens geregeerd door de Franken en in 1460 overgegeven aan de Turken, maar Nafplion bleef tot 1540 in Venetiaanse handen. Nafplion was van 1828 tot 1834 de hoofdstad van de nieuw gevormde Griekse staat, toen nam Athene deze rol over.

Peloponnesos Links:


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Argolis

Karen de Vries
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 10 - Stranden: 8 - Omgeving: 10

Toelichting :
Argolida heeft alles. Veel antieke en byzantijnse cultuur. Mooie en kleine strandjes in vele baaien. Geen massatoerisme, maar overwegend cultuurzoekers en veel Grieken op vakantie. Rustig en mooi en groen. Goede wegen, prachtige vergezichten.


Ben je zelf ooit naar Argolis geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Argolis?


Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Argolis

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
10.6°C
Maart
12.3°C
April
15.2°C
Mei
19.7°C
Juni
24.1°C
Juli
26.4°C
Augustus
26.3°C
September
23.2°C
Oktober
18.9°C
November
14.8°C
December
11.7°C


Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Argolis

zaterdag
Weer en klimaat
27°C

zondag
Weer en klimaat
29°C

maandag
Weer en klimaat
31°C

dinsdag
Weer en klimaat
32°C

woensdag
Weer en klimaat
30°C

donderdag
Weer en klimaat
27°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024