Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Achaia | Informatie, tips en vakanties

Achaia. Achaia ligt aan de westkust van de Peloponnesos. Eén van de beste wijnen komt uit de streek ten oosten van Patras. Het departement Achaia wordt volgens archeologen sinds het Paleolithicum bewoond. De eerste bewoners waren de Achaiersdie hier grote steden bouwden zoals Patras en Egion. Na de katastrofe van Corinthe door de Romeinen in in 146 voor Christus  heeft Achaia en bloeiperiode gekend. De Heilige Andreas heeft het Christendom hier verspreid. In agia Lavra bij Kalavrita is de grote opstand van de Grieken in 1821 begonnen. Van Diakofto naar Kalavrita rijdt het beroemde treintje: de Odontotós. Lees hier meer over het treintje dat van Diakofto naar Kalavrita gaat.

De grootste stad van de Peloponnesos is Patras. Patras is tevens de hoofdstad van het department Achaia en is de belangrijkste haven en industriestad van de Peloponnesos. De naam Achaea werd door de Romeinen ook aan geheel Griekenland gegeven.

De indrukwekkende Rio-Antirriobrug verbindt  Achaia met Centraal Griekenland. De brug  2880 meter lang en ligt over de Golf van Korinthe, dichtbij de stad Patras.

Een deel van het noordwestelijke district Ahaia ligt aan de Golf van Korinthos; voor de kusten van enkele Ionische eilanden zoals Zakynthos en Kefalonia.

Bekijk de foto's Achaia - Fotoalbum Griekenland

Patras

De op twee na grootste stad van Griekenland en de grootste van de Peloponnesos is Patras, het is tevens de hoofdstad van Achaia ...lees meer»

Kalavrita

Je kunt bij Kalavrita komen met de auto vanaf de havenstad Patras, vanaf het kustdorp Trapeza of per kabelspoor vanaf Diakofto. ...lees meer»

Agia Lavra

Het klooster van Agia Lavra, 5 km. van Kalavrita, is gebouwd op een punt vanwaar de gehele Vouraikos rivier vallei overzien kan worden ...lees meer»

Egio

Egio is tussen 2 rivieren gebouwd en is een van de meest toeristische steden van de Peloponessos. Mooie stranden, heel veel hotels ...lees meer»

Bezienswaardigheden Achaia

  • De kerk van Agios Andreas
  • De bovenstad gebouwd rond een kasteel die tegenwoordig als een park dient.de bovenstad straalt nog steeds de pretige sfeer van vroeger uit.
  • Vanaf de terassen in het hoger gelegen gedeelte van de kustplaats Egio heb je een schitterend uitzicht op de Golf van Korinthe.
  • Het landelijk gelegen stadje Andravida heeft als bezienswaardigheid een mooie Gothische kerk. Het oude kuststadje Kiparissia ligt aan de voet van een citadel (13e eeuw).
  • Rio, de imposante brug in rio die peloponessos met centraal Griekenland in antirio verbind.
  • Akrata, een kust dorp met helderblauw water die op de resten van de oude aigaia
  • Byzantijnse klooster van Agia triada met goed bewaarde mozaiken.

Een deel van het noordwestelijke district Ahaia ligt ter hoogte van de Golf van Korinthos; voor de kusten van enkele Ionische eilanden zoals Zakynthos en Kefalonia.

Excursiemogelijkheden Achaia:

Mooie zandstranden liggen aan de Golf van Kiparissia, met name het lange strand bij Kaiafas dat geflankeerd wordt door duinen en pijnboombossen. Het zandstrand van Loutra Kilini ligt eveneens in een bosrijk duinlandschap. Ook elders treft men leuke en rustige zandstrandjes, zoals in het noorden bij Diakofto (Ahaia) of in het zuiden bij Methoni (Messenië). Er is ook een strand bij Kalogria.

Peloponnesos Links:

 

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
10.6°C
Maart
12.3°C
April
15.2°C
Mei
19.7°C
Juni
24.1°C
Juli
26.4°C
Augustus
26.3°C
September
23.2°C
Oktober
18.9°C
November
14.8°C
December
11.7°C


Waar ligt Achaia?


Waar ligt Achaia
De kaart / landkaart van Achaia

Achaia
0 reviews
-
Meer Peloponnesos bestemmingen
Fly Drive Peloponnesos Griekse Gids Reizen Kaart Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020