Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Achaia - Vakantie op de Peloponnesos


Achaia vakantie. Achaia (Achaea) ligt aan de westkust van de Peloponnesos. Eén van de beste wijnen komt uit de streek ten oosten van Patras. Het departement Achaia wordt volgens archeologen sinds het Paleolithicum bewoond. De eerste bewoners waren de Achaïers die hier grote steden bouwden, zoals Patras en Egion. Na de catastrofe van Corinthe door de Romeinen in in 146 voor Christus heeft Achaia een bloeiperiode gekend. De Heilige Andreas heeft het Christendom hier verspreid. In Agia Lavra bij Kalavrita is in 1821 de grote opstand van de Grieken begonnen. Van Diakofto naar Kalavrita rijdt het beroemde treintje: de Odontotós. Lees hier meer over het treintje dat van Diakofto naar Kalavrita gaat.

De grootste stad van de Peloponnesos is Patras. Patras is tevens de hoofdstad van het department Achaia en is de belangrijkste haven en industriestad van de Peloponnesos. De naam Achaea werd door de Romeinen ook aan geheel Griekenland gegeven.

De indrukwekkende Rio-Antirriobrug verbindt  Achaia met Centraal Griekenland. De brug  is 2880 meter lang en ligt over de Golf van Korinthe, dichtbij de stad Patras.

Een deel van het noordwestelijke district Ahaia ligt aan de Golf van Korinthos en voor de kusten van enkele Ionische eilanden zoals Zakynthos en Kefalonia.

Bekijk de foto's Achaia - Fotoalbum Griekenland

Informatie over de bestemmingen van Achaia

Agia Lavra - Diakofto - Egio - Kalavrita - Patras - Rio-Antirrio brug -
Griekse spullen bestellen

Patras

De op twee na grootste stad van Griekenland en de grootste van de Peloponnesos is Patras, het is tevens de hoofdstad van Achaia ...lees meer»

Kalavrita

Je kunt bij Kalavrita komen met de auto vanaf de havenstad Patras, vanaf het kustdorp Trapeza of per kabelspoor vanaf Diakofto. ...lees meer»

Agia Lavra

Het klooster van Agia Lavra, 5 km. van Kalavrita, is gebouwd op een punt vanwaar de gehele Vouraikos rivier vallei overzien kan worden ...lees meer»

Egio

Egio is tussen 2 rivieren gebouwd en is een van de meest toeristische steden van de Peloponnesos. Mooie stranden, heel veel hotels ...lees meer»

Bezienswaardigheden Achaia

  • De kerk van Agios Andreas
  • De bovenstad, gebouwd rond een kasteel dat tegenwoordig als een park dient. De bovenstad straalt nog steeds de prettige sfeer van vroeger uit.
  • Vanaf de terrassen in het hoger gelegen gedeelte van de kustplaats Egio heb je een schitterend uitzicht op de Golf van Korinthe.
  • Het landelijk gelegen stadje Andravida heeft als bezienswaardigheid een mooie Gothische kerk. Het oude kuststadje Kyparissia ligt aan de voet van een citadel (13e eeuw).
  • Rio: de imposante brug die Peloponnesos met Centraal Griekenland in Antirio verbindt.
  • Akrata: een kustdorp met helderblauw water op de resten van de oude Aigaia.
  • Byzantijnse klooster van Agia Triada met goed bewaard mozaïek.

 

Excursiemogelijkheden Achaia:

Mooie zandstranden liggen aan de Golf van Kyparissia, met name het lange strand bij Kaiafas dat geflankeerd wordt door duinen en pijnboombossen. Het zandstrand van Loutra Kilini ligt eveneens in een bosrijk duinlandschap. Ook elders treft men leuke en rustige zandstrandjes, zoals in het noorden bij Diakofto (Ahaia) of in het zuiden bij Methoni (Messenië). Er is ook een strand bij Kalogria.

Peloponnesos Links:

 


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Achaia geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Achaia?


Waar ligt Achaia
De kaart / landkaart van Achaia

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
10.6°C
Maart
12.3°C
April
15.2°C
Mei
19.7°C
Juni
24.1°C
Juli
26.4°C
Augustus
26.3°C
September
23.2°C
Oktober
18.9°C
November
14.8°C
December
11.7°C


Fly Drive Peloponnesos Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Achaia

dinsdag
Weer en klimaat
32°C

woensdag
Weer en klimaat
35°C

donderdag
Weer en klimaat
35°C

vrijdag
Weer en klimaat
36°C

zaterdag
Weer en klimaat
35°C

zondag
Weer en klimaat
33°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024