Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Elia - Vakantie op de Peloponnesos


Elia (Ilia) vakantie. Elia is één van de zeven departementen van de Peloponnesos. Het is gelegen in het noordwestelijke deel van de Peloponnesos en het grenst in het noorden met de prefectuur Achaia, in het oosten met de prefectuur Arkadia, in het zuiden met Messinia. In het westen grenst het aan de Ionische Zee. De grond van de prefectuur is in principe zeer vlak met name het westelijk deel, hier zijn ook veel akkers die intensief bewerkt worden. De vlakte van Elia is de grootste op de Peloponnesos. Het bergachtige deel van Elia is gelegen in het noordoosten en in het oosten van de prefectuur, hier liggen de de bergen Erimanthos (2129 meter) en Lampeia (1797 meter).

De hoogte van de kust is laag, er zijn lange zandstranden maar ook lagunes. In de buurt van Kyparissia bevindt zich de Kaiafas Lagoon en in de noordwestelijke kust de lagune Katochi. De belangrijkste kapen zijn die van Akrotiri Katakolon en de kaap van Kyllini.

De prefectuur Elia is een van de meest vruchtbare gebieden in Griekenland. De economie is vrij afhankelijk van agricultuur, hier worden granen, rijst, gedroogde druiven, katoen, citrusvruchten, olie, groenten en peulvruchten verbouwd. Ook toerisme draagt aanzienlijk bij aan de economie van de prefectuur, bijvoorbeeld de archeologische site van Olympia brengt elk jaar duizenden toeristen naar de regio.

In Elia zijn ook de thermale bronnen van Kyllini, de minerale bronnen van Kaiafas en vele mooie stranden. Belangrijkste centra van Ilia zijn de hoofdstad Pyrgos, de stad Amaliada en de dorpen van Andritsena, Gastotuni, Andravida en Lechaina.

Bekijk de foto's Elia - Fotoalbum Griekenland

Informatie over de bestemmingen van Elia

Amaliada - Arkoudi - Film Noord Peloponnesos - Glyfa - Kastro Chlemoutsi - Kyllini - Loutra Killinis - Olympia - Pyrgos -
Griekse spullen bestellen

Bezienswaardigheden in district Elia


Olympia

Olympia. In Olympia werden om de vier jaar in de zomer de Olympische Spelen gehouden, waarvan sinds 776 voor Chr. de namen van de overwinnaars zijn opgetekend. Meer over Olympia»
 

Pyrgos (Pirgos)

Pirgos is de hoofdstad van het departement Elia. De stad heeft zijn naam te danken aan de aanwezigheid van een hoge toren (pirgos) die is gebouwd door Ionnia Tsernotas. Meer over Pirgos»


Amaliada (Amalias)

Amaliada is de naam van een nieuwe stad die is gebouwd in het midden van een smaragdgroen veld met olijvengaarden en wijnstokken. Meer over Amalias»
 

Peloponnesos Links:


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Elia

miriam huitink
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 10 - Stranden: 8 - Omgeving: 10

Toelichting :

Tip 1: Andritsena.spectaculair dorp, machtige trip er naartoe door fantastische natuur in het voorjaar.


Ben je zelf ooit naar Elia geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Elia?


Waar ligt Elia
De kaart / landkaart van Elia

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
10.6°C
Maart
12.3°C
April
15.2°C
Mei
19.7°C
Juni
24.1°C
Juli
26.4°C
Augustus
26.3°C
September
23.2°C
Oktober
18.9°C
November
14.8°C
December
11.7°C


Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Elia

dinsdag
Weer en klimaat
35°C

woensdag
Weer en klimaat
34°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024