Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland

Kalavrita - Achaia (Griekenland)

Kalavrita. Kalavryta is de naam van een een stad en een gemeente in Achaea op de Peloponnesos in Griekenland. Het ligt in een berachtig gebied. Je kunt bij Kalavrita komen met de auto vanaf de havenstad Patras, vanaf het kustdorp Trapeza of per kabelspoor (treintje) vanaf Diakofto. De Patras- Kalavrita weg gaat door wijngaarden, olijvengaarden en kleine beboste heuvels. Op een bepaald punt begint het landschap te veranderen, het wordt steeds bergachtiger. Platanen  en walnootbomen bevinden zich aan beide zijden van de weg.

Vanuit Diakofto vertrekt het beroemde treintje naar kalavrita. Het treintje rijdt dagelijks meerdere keren per dag. De reis per kabelspoor lijkt op een reis in een droom. Zo gauw de trein uit het vredige landschap  van Diakofto vertrokken is komt men door de diepe kloof van de Vouraikos rivier, die naar beneden stroomt vanaf Helmos.

Kalavrita werd door de Duitsers in de Tweede Wereld Oorlog platgebrand, maar is weer herbouwd in de oude stijl.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Achaia - Achaia in beeld

Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Rio-Antirrio brug - Foto van Peter DE RIJCKER Winkelstraat Patras - Peloponessos - Foto van De Griekse Gids Centrale plein Patras -  Peloponessos - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Kamperen aan boord - van Patras naar Ancona - Foto van De Griekse Gids Centrale plein Patras -  Peloponessos - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids De brug Rion-Antirion vanaf Patras gezien - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Achaia»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Kalavrita
Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Achaia: Waar ligt Kalavrita?

Uitstapjes / Trips vanaf Kalavrita
De kaart / landkaart van Achaia (©De Griekse Gids)

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2019