Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Salamina

Salamina - een grote stad op een klein eiland

Salamina is de grootste stad en tevens de hoofdstad van het gelijknamige eiland dat in de Saronische baai ligt. In de stad wonen een kleine 30.000 inwoners. Salamina ligt aan de westkant van het eiland, aan de noordelijke kust van de gelijknamige baai. Eigenlijk strekt Salamina zich uit tot aan de oostkust en de beroemde zeestraat van Salamis. In het oosten op 3 kilometer ligt namelijk Paloukia, daar bevindt zich de belangrijkste haven van het eiland. Paloukia was vroeger een aparte nederzetting maar is geleidelijk verenigd met de hoofdstad omdat er tussen beiden plaatsen ondertussen heel veel is gebouwd.

“Om naar Salamina te komen moet je de boot vanaf Perama nemen„

Salamina is een levendige stad met veel cafeetjes, restaurants en winkels. De jachthaven bevindt zich aan het einde van de baai. Een van de drukste straten is de Akti Karaiskaki, dat is de kustweg in het noorden van de baai.

De stad heeft een archeologisch museum en een folkloremuseum dat is ondergebracht in een hal van het nieuwe stadhuis. Opmerkelijke gebouwen van Salamina zijn de kerken van Agios Minas (de grootste kerk op het eiland) en Agios Dimitrios in het centrum. In de kerk van Agios Minas zijn werken van Giannoulis Chalepas te zien. Giannoulis Chalepas was de meest vooraanstaande beeldhouwer van het moderne Griekenland, hij was de nakomeling van een familie van beroemde marmeren beeldhouwers.

Salamina - Salamis
Salamina

In de kerk van  Agios Dimitrios zijn eveneens sculpturen van Giannoulis Halepas te zien maar ook hagiografieën van Polychronis Lembesis. Polychronis Lembesis was een Griekse schilder, een van de belangrijkste van de zogenaamde "School van München", dat was de belangrijkste kunststroming in het 19e eeuwse Griekenland, met sterke invloeden van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van München. In deze kerk bevindt zich ook het graf van Georgios Karaiskakis, een van de Griekse helden van de revolutie van 1821.

Heel opvallend is ook de kerk van Profitis Ilias dat de top van de rotsachtige heuvel in midden van de stad ligt. Het uitzicht vanaf hier is fantastisch.

Video : Met de boot naar Salamina

Bekijk foto's Salamina


Salamina


Beoordeel Salamina (Salamis) - Plaats een eigen review

Ken jij Salamina? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:


Griekse spullen bestellen

Salamis: Waar ligt Salamina?

Waar ligt Salamis
De kaart / landkaart van Salamina


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb
Ben je zelf ooit naar Salamina geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.3°C
Maart
13.5°C
April
16.1°C
Mei
19.4°C
Juni
23.7°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.4°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki

Weer Salamina Salamis

Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021