Winkelen

Winkelen in Griekenland

Winkelen in Griekenland is de afgelopen jaren populair geworden, aangezien de Griekse markt wordt overspoeld met goede artikelen tegen de lage prijzen. Sommige mensen reizen zelfs liever met bijna lege koffers naar Griekenland, om deze te vullen met Griekse producten die ze op de lokale markten hebben gekocht. Zo brengen ze van hun vakantie een hoop Griekse souvenirs en lokale artikelen met zich mee naar huis. Om Griekse spulletjes te kopen hoef je tegenwoordig niet eens meer per se naar Griekenland. Wil je vanuit Nederland Griekse spullen kopen, dan kan dat tegenwoordig ook (online) bij bedrijven in Nederland en Belgie die Griekse artikelen importeren en verkopen.

Winkel Chania Kreta
Kreta winkeltje in Chania

In Griekenland vind je veel verschillende winkels: van mini-markten en kleine winkeltjes met traditionele producten tot designerboetieks op Griekse eilanden en steden zoals Athene, Santorini, Mykonos, Paros, Skiathos en Rhodos, Er zijn Griekse winkels voor elke smaak! De winkels in Griekenland meestal open van 9 uur 's ochtends tot laat in de avond. Op toeristische eilanden blijven de meeste souvenirwinkels meestal open tot middernacht. Maar tussen de middag zijn veel winkels dicht in verband met de warmte. "To messimeri" wordt dit tijdstip genoemd en dan houdt men even rust en eet men wat. Souvenirwinkels zijn de meest voorkomende winkels in Griekenland en die blijven vaak wel de gehele dag open.

Winkels in Corfu Griekenland
Winkels in Corfu Griekenland

Vergeet ook niet de markten in Griekenland. Op de Griekse markten wordt werkelijk van alles verkocht, van dagverse voedingswaren tot ondergoed en van huishoudelijke producten tot religieuze artikelen. Het is ontzettend leuk om lokale marktjes af te struinen op zoek naar schatten. Vaak vind je er dingen die je nergens in de winkels was tegen gekomen.

markt Kreta
Markt op Kreta
Ook interessant!

Griekse kruiden
Griekse kruiden
Griekse Olijfolie
Griekse Olijfolie
Griekse feta
Griekse feta
Griekse traditionele producten
Griekse traditionele producten