Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Arachova

Arachova - vakantie in traditioneel bergdorp

Arachova Griekenland. Arachova is een bergstadje dat ligt op een hoogte van 940 meter, de huizen zijn gebouwd op de hellingen van de berg Parnassos. Dit is een goede plaats om handgeweven kleedjes en kleurrijke schoudertassen te kopen en u zou de locale specialiteiten niet moeten missen een een van de talrijke taverna's in deze stad. Arachova ligt 35 km ten westen van Leviada en is gewoonlijk een tussenstop voor mensen die die naar Delphi of naar het Parnassos ski-centrum gaan. De meeste skiërs verblijven 's nachts in Arachova.

“Arachova is niet alleen winter- maar ook een zomerbestemming„

Arachova is ook een van de luxere winterbestemmingen van Griekenland, hier komen vaak de welgestelde Grieken maar ook beroemdheden. Er zijn hotels, pensions en traditionele hostels, evenals de beroemde chalets. Het ligt in een mooie omgeving met moderne toeristische voorzieningen. Een van de voordelen van dit gebied is dat het niet zo ver van Athene ligt. Afgezien van de bergactiviteiten is Aráchova ook beroemd om zijn bruisende nachtleven en de vele traditionele tavernes.

Arachova
Arachova bij Parnassos

Hoewel Arachova een traditioneel dorp is dat bekend staat als een winterbestemming omdat het bij een prachtig skigebied ligt, is het ook een geweldige bestemming voor het rest van het jaar. Arachova kan zelfs als uitvalbasis dienen om de hele regio te ontdekken want er is in deze regio heel veel te zien en te doen.

Vakantie in Arachova

Een vakantie naar Arachova kun je ook bij Griekse Gids reizen boeken, Arachova is ook leuk te combineren met andere leuke bestemmingen zoals op het Griekse vasteland, Thessalië, Epirus en Peloponnesos.

In Arachova is er ook een landbouwcoöperatie "Kyparissos" die een opmerkelijke actie heeft ontwikkeld waarbij weefgetouw, goudborduurwerk, traditionele kostuums, voedsel en zoetigheden uit Arachova. De leden van de coöperatie, die meestal eigenaar zijn van accommodaties, kunnen tijdens het verblijf van hun klanten verschillende van hun activiteiten laten zien zoals het borduren, weefgetouwen, enz.

Bekijk foto's ArachovaDe klok van Arachova (To Roloi tis Arachovas)

De meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Arachova is zonder twijfel de rots met de klok. Deze klok is op de rots 'Tyrias' gebouwd, ergens in het begin van de 18e eeuw. Toen maakte deze klok deel van een kerk  "Eisodia tis Theotokou" (Opdracht van Maria in de tempel) die later, in 1870, verwoest is door een aardbeving. Bij de grote aardbeving van 1870 stortte de toren in maar werd onmiddellijk herbouwd. Ten noorden van de rots en grenzend aan de hoofdweg staat het neoklassieke gebouw met stenen zuilen, dat is de voormalige basisschool die in 1910 is gebouwd, en vandaag het folkloremuseum is.

Klok Arachova
De beroemde klok van Arachova

Mount Parnassos en Parnassos skicentrum

Arachova ligt bij de berg Parnassos, een van de bekendste bergen van Griekenland en is een van de zuidelijke uiteinden van het Pindos gebergte. De berg dankt zijn naam aan de Mythologische held Parnassos die zoon was zoon van de God Poseidon. Parnassos zou volgens de Griekse mythologie hier op de berg een stad hebben gebouwd.

Het Parnassos Skicentrum is het grootste skigebied in Griekenland. Het ligt tussen de twee hoogste toppen van Parnassos, bij Fterolakka en Kelaria, op een hoogte van 1.600 - 2.250 meter, 14 kilometer ten noorden van Arachova.


Viotia: Waar ligt Arachova?

Waar ligt Viotia
De kaart / landkaart van Arachova


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021