Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Thiva - vakantie, informatie en leuke tips

Thebes (Thiva), 87 km van Athene, is gebouwd in een vruchtbaar laag gelegen gebied en is archeologisch gezien erg interessant. Volgens de overlevering is Thebes gesticht door koning Kadmos. Thebes was ook de geboorteplaats van Hercules. Je kunt o.a. een bezoek brengen aan het archeologisch museum, de Myceense graftombes en de ruïnes van tempels. Thiva is gebouwd boven op de Oude en Mykeense Akropolis. De muren rond deze Akropolis zijn op een aantal plaatsen goed bewaard gebleven. Het lijkt erop dat het gebouw, Kadmeion genaamd, op de zelfde wijze als de Minoïsche gebouwen was gebouwd. Toen de stad groter werd, is deze verdeeld in twee delen. Het deel dat aan de zijde van het platte land lag werd Thiva genoemd, het deel van de Akropolis bleef Kadmeia heten. In het gebied van oud Thiva bevinden zich heel wat archeologische bezienswaardigheden. De heuvels rond Thiva werden als begraafplaatsen gebruikt. Thiva heeft een heel rijke geschiedenis met behalve Oud Griekse invloeden, ook Byzantijnse en Romeinse invloeden. Thiva is tegenwoordig een zeer moderne stad.

Bekijk foto's Thiva


Thiva


Beoordeel Thiva (Viotia) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Thiva? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Viotia: Waar ligt Thiva?

Waar ligt Viotia
De kaart / landkaart van Thiva


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Thiva geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021