Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Ammoudia

Ammoudia - vakantie, informatie en leuke tips

Ammoudia (Amoudia). Ammoudia is de naam van een dorp met een mooie strand en tegelijk een prachtig natuurgebied in het westen van Epirus, 17 km ten zuidoosten van de Parga. Het ligt in een prachtige baai op een vlakte, daar waar de rivier Acheron (Acherontas) uitmondt. De rivier Acheron was in de Griekse mythologie een van de vijf rivieren van de onderwereld. Charon was de veerman die de zielen van de overledenen naar Hades bracht.

De oorspronkelijke naam van Ammoudia was Splanza, dat afgeleid is van het Italiaanse woord ‘Spiaga’  dat strand betekent. Pas in 1928 kreeg het dorp zijn huidige naam. De inwoners van Ammoudia houden zich met de visserij, de landbouw en het toerisme bezig. Er is een klein haventje waar vissersboten hun vangst aan de tavernes van het dorp verkopen. De zee is hier ondiep waardoor het ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen.

Het gebied rond het dorp, de Acheron-delta, is van grote ecologische waarde omwille van de rijke flora en fauna. Het maakt deel uit van het Europese netwerk NATURA 2000 van beschermde gebieden. De moerassen behoren tot de meest belangrijke waterrijke gebieden van Griekenland.

Tip: maak een bootochtje naar de blauwe grotten en laat je rondleiden in de Acheron-delta. De natuur die je dan ziet is adembenemend! Er liggen genoeg kleinere boten die zo'n vaartochtje aanbieden.

 

Bekijk foto's Ammoudia


Ammoudia


Beoordeel Ammoudia (Preveza) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Ammoudia? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Preveza: Waar ligt Ammoudia?

Waar ligt Preveza
De kaart / landkaart van Ammoudia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Ammoudia geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Sarakiniko vakantie
Sarakiniko vakantie
Nicopolis vakantie
Nicopolis vakantie
Parga vakantie
Parga vakantie
Lichnos beach vakantie
Lichnos beach vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C

Griekse Gids Reizen Fly Drive Parga Lefkas De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021