Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Ammoudia


Ammoudia - Preveza (Griekenland)

Ammoudia. Ammoudia is de naam van een dorp met een mooie strand en tegelijk een prachtig natuurgebied in het westen van Epirus, 17 km ten zuidoosten van de Parga. Het ligt in een prachtige baai op een vlakte, daar waar de rivier Acheron (Acherontas) uitmondt. De rivier Acheron was in de Griekse mythologie een van de vijf rivieren van de onderwereld. Charon was de veerman die de zielen van de overledenen naar Hades bracht.

De oorspronkelijke naam van Ammoudia was Splanza, dat afgeleid was het Italiaanse woord ‘Spiaga’  dat strand betekent. Pas in het jaar 1928 kreeg het dorp zijn huidige naam. De inwoners van Ammoudia houden zich met de visserij, de landbouw en het toerisme bezig. Er is een klein haventje waar vissersboten hun vangst aan de tavernes van het dorp verkopen. De zee is hier ondiep waardoor het ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen.

Het gebied rond het dorp, het Acheron-delta, is van grote ecologische waarde omwille van de rijke flora en fauna. Het maakt deel uit van het Europese netwerk NATURA 2000 van beschermde gebieden. De moerassen behoren tot de meest belangrijke waterrijke gebieden van Griekenland.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Ammoudia - Ammoudia in beeld

Ammoudia, Acheron delta - Departement Preveza -  Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Ammoudia, Acheron delta - Departement Preveza -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Ammoudia, Acheron delta - Departement Preveza -  Foto 21 - Foto van Busios Photography Preveza Ammoudia, Acheron delta - Departement Preveza -  Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Ammoudia, Acheron delta - Departement Preveza -  Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Ammoudia, Acheron delta - Departement Preveza -  Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Ammoudia, Acheron delta - Departement Preveza -  Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Ammoudia, Acheron delta - Departement Preveza -  Foto 20 - Foto van Busios Photography Preveza Ammoudia, Acheron delta - Departement Preveza -  Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Ammoudia, Acheron delta - Departement Preveza -  Foto 19 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Ammoudia»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Ammoudia
Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C

Preveza: Waar ligt Ammoudia?

Uitstapjes / Trips vanaf Ammoudia
De kaart / landkaart van Preveza (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland