Parga (Preveza)

Parga. Parga is een van de leukste plekjes van het Griekse district Epirus. Hoewel de toeristische invloeden duidelijk te merken zijn in dit pittoreske stadje, heeft Parga een leuke en gemoedelijke sfeer. Parga ligt prachtig tegen een kleine berghelling en het uitzicht van boven is magisch. De gekleurde huizen van het stadje aan zee geven het plaatsje een geweldige uitstraling. De terrasjes zijn gezellig en er zijn veel kleine, leuke winkeltjes en smalle steegjes. Overal zijn karakteristieke Venetiaanse huizen.

De stranden van Parga zijn erg mooi en schoon. Accommodaties zijn er veel, maar in het hoogseizoen niet voldoende om alle toeristen te verwelkomen. Parga ligt aan de noordwestkust van Griekenland. Het ligt niet ver van de Albanese grens en tegenover het mooie eiland Corfu en de eilandjes Paxi. Parga ligt aan de heldere Ionische zee en wordt dagelijks door dagjes toeristen uit diverse eilanden bezocht (ook uit Lefkas).

Het achterland is mooi groen, dankzij natuurlijke bronnen en historische plaatsen zijn goed bewaard gebleven. Parga heeft 's avonds gezelligheid, overdag kun je verschillende mooie stranden opzoeken of de natuur en cultuur in het binnenland bekijken. Wanneer je in Parga verblijft, kun je leuke uitstapjes ondernemen naar bijvoorbeeld de mooie Zagoria-streek in de bergen van Epirus. In de directe omgeving van Parga vind je diverse authentieke dorpjes, waar je de echte Griekse sfeer kunt proeven. De plaatselijke bevolking is zeer gastvrij en altijd wel in voor een praatje. Parga hoort, wat ons betreft, zeker bij de Top 10 leukste vakantieplaatsen van Griekenland.

Vakantie naar Parga

Wil je een heerlijke vakantie in Parga meemaken? We kennen leuke kleinschalige adresjes! Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak in Parga geweest en kennen het dorp en omgeving erg goed. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447 of (0031) 06-51914690.

Foto's Parga - Parga in beeld

adem benemend mooi - Foto van Emkevb Lichnos beach - Parga foto 10 - Foto van De Griekse Gids Lichnos beach - Parga foto 4 - Foto van De Griekse Gids Parga - Departement Preveza -  Foto 72 - Foto van De Griekse Gids Parga - Departement Preveza -  Foto 126 - Foto van De Griekse Gids Parga - Departement Preveza -  Foto 59 - Foto van De Griekse Gids Schitterend Parga in Epirus foto 8 - Foto van De Griekse Gids Schitterend Parga in Epirus foto 39 - Foto van De Griekse Gids wild turtle. - Foto van kozebaas Parga - Departement Preveza -  Foto 41 - Foto van De Griekse Gids Lichnos beach - Parga foto 7 - Foto van De Griekse Gids Parga - Departement Preveza -  Foto 57 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Parga»


Griekse Gids Reizen Magazine over Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;

Drone - wandel Video Parga (4K)

Luchtvideo - videofilm van Parga - ©De Griekse Gids

De stranden van Parga

In Parga zijn twee stranden. Het Krioneri strand en het Piso Krioneri strand. Het Krioneri strand wordt beschut door het vlakbij gelegen eilandje. Het Krioneri-strand is een grofzandstrand. Het strand ligt aan een baai. Van mei tot en met half oktober zijn er strandbedjes, parasols, douches, een bar-restaurant en een speeltuin. Het Piso Krioneri strand, wordt helemaal beschut door de rotsen in het water. Het Piso Krioneri-strand bestaat uit fijngrind en kiezels en biedt van mei tot half oktober strandbedjes en parasols. ook zijn beachbars en restaurants. Het zijn beide ideale plekken om rustig te zwemmen (behalve dan in het hoogseizoen).

Niet ver van Parga ligt Valtos. Hier is een lang en breed zandstrand waar vele watersport mogelijkheden zijn zoals parasailing, de bananenboot en waterskiën. Vlakbij het strand zijn verschillende terrasjes en restaurants. Het Valtos-strand bestaat uit zand, fijngrind en kiezels. Aan de westkant ligt een kleine jachthaven en een kapelletje op het strand. Van mei tot en met half oktober zijn er strandbedden, parasols, douches, kleedcabines en bars. Vanuit Parga is Valtos makkelijk te bereiken, zowel lopend als per watertaxi. Er zijn in Parga duikscholen en er zijn zeil- en windsurf mogelijkheden. Verdere mogelijkheden: jetski's, kano's, parasailing, ringo-riding, waterfietsen, waterski's.

Met de auto of met de boot kun je vanaf Parga ook andere mooie stranden bezoeken zoals het strand van Sarakiniko (12 km) en het strand van Lichnos (4 km).
 

Parga
Parga - ©De Griekse Gids
 

Het fort van Parga

Het fort van Parga ligt op de berg van het schiereiland tussen Parga en het strand van Valtos. Via trappen en smalle steegjes, is het te voet vanaf het haventje van Parga bereikbaar. Vanaf het strand van Valtos loopt er een met stenen geplaveide weg naartoe. Oorspronkelijk was het kasteel van Parga door Grieken en Normandiërs gebouwd. De piraat Barbarossa vernielde het in 1537 waarna het door de Venetianen opnieuw gebouwd werd en in 1792 kreeg het min of meer de huidige vorm. Op de oppervlakte binnen het fort stonden 400 huizen waar de inwoners van Parga leefden. Het lukte de Ottomanen eeuwenlang niet om deze vesting te veroveren. Het fort was onoverwinnelijk totdat in 1819 de Ottomaan Ali Pasja het kasteel uiteindelijk van Venetianen kocht. Hij maakte er een harem van. Een bezoek aan  het kasteel is indrukwekkend. Allereerst is het uitzicht naar alle kanten rondom het fort imposant! In het fort zijn gebouwen gerenoveerd en er is een leuk café-restaurant waar je in de schaduw van hoge bomen lekker kunt eten en drinken. In de zomermaanden worden er theatervoorstellingen gegeven en zijn er allerlei activiteiten.

Meer info over Parga


Gemiddelde temperaturen Preveza

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C


Preveza: Waar ligt Parga?

Waar ligt Preveza
De kaart / landkaart van Parga


Preveza vakanties

App. Golden Sun

Bekijken

App. Golden Sun
Preveza
Parga
App. Dracos

Bekijken

App. Dracos
Preveza
Parga
App. Kitsos

Bekijken

App. Kitsos
Preveza
Parga
Huize Renata

Bekijken

Huize Renata
Preveza
Parga
© De Griekse Gids 2000-2020