Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Preveza stad


Preveza stad - Preveza (Griekenland)

Preveza stad. Preveza is de naam van de hoofdstad van het gelijknamige departement in het district Epirus. Het is een traditionele stad met smalle straatjes en leuke pittoreske gebouwen. Overal zijn gezellige restaurantjes en cafés. Er is een haven en een grote jachthaven. De stad ligt aan de ingang van de golf van Amvrakikos, precies tegenover Aktion, daar waar het vliegveld zich bevindt.

In Preveza stad wonen ongeveer 20.000 inwoners. In de zee bij Preveza vond in het jaar 31 v.Chr. de slag bij Actium (Aktion) plaats toen de vloot van Cleopatra tegen de vloot van Augustus Octavianus vocht. De vlot van Cleopatra verloor en de overgebleven schepen keerden noodgedwongen terug naar Egypte.

Belangrijke toeristische attracties bij Preveza stad zijn Nicopolis en Nekromanteio. Nicopolis is in het jaar 31 voor Christus door de Romeinse Keizer Augustus Octavianus gesticht en is de grootste archeologische opgraving in Griekenland. De opgravingen liggen net buiten Preveza, op tien minuutjes met de auto, en daar is ook een erg leuk museum.

De Nekromanteion, het dodenorakel,   was een oude Griekse tempel, gewijd aan Hades, de God van de onderwereld. Volgens de Griekse mythologie lag deze tempel bij een heuvel aan de oevers van de rivier Acheron. Vanaf hier zouden de overledenen het dodenrijk binnengaan en op dit punt zouden de levenden met de overledenen in contact kunnen komen. Het Nekromanteion kun je bij het dorpje Mesopotamos bezoeken.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Preveza stad - Preveza stad in beeld

Preveza stad - Epirus Griekenland -  Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Epirus Griekenland -  Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Departement Preveza -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Epirus Griekenland -  Foto 38 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Epirus Griekenland -  Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Epirus Griekenland -  Foto 34 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Epirus Griekenland -  Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Departement Preveza -  Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Epirus Griekenland -  Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Departement Preveza -  Foto 6 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Preveza stad»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Preveza stad
Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C

Preveza: Waar ligt Preveza stad?

Uitstapjes / Trips vanaf Preveza stad
De kaart / landkaart van Preveza (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland