Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Sarakiniko

Sarakiniko beach - prachtig strand bij Parga


Sarakiniko beach. Het strand van Sarakiniko ligt 11 kilometer ten westen van Parga (Preveza) in de gelijknamige baai. Sarakiniko is het beste bereikbaar via het dorp Agia. Na het dorp Agia sla je linksaf richting een van de mooiste stranden van Epirus en de hele Ionische Zee.

"Het zeewater bij Sarakiniko beach is prachtig turquoise!"

Het is een zanderige gesloten baai omringd door rotsen waarop dichte groene vegetatie groeit. Het strand, dat ongeveer 150 meter land is, is georganiseerd, met parasols en ligbedden. Het zeewater is hier turquoise. Let wel op als je gaat zwemmen want het water wordt hier relatief snel dieper. Aan en bij het strand zijn leuke tavernes.

Sarakiniko strand bij Parga Preveza
Sarakiniko Beach bij Parga Preveza - foto Frans Groenendaal

Hoe is Sarakiniko Beach bereikbaar? Je kunt het strand van Sarakiniko op twee verschillende manieren bereiken. De eerste en gemakkelijkste manier is met de toeristische boten die dagelijks vanaf de pier van Parga vertrekken. Het tweede alternatief is om over de weg met een auto of brommer te komen en dat is meer dan de moeite waard want de route is prachtig.

Vakantie Sarakiniko bij Parga

Wil je een geweldige vakantie meemaken? Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak in Parga geweest en kennen het dorp en de omgeving erg goed. We bieden ook leuke accommodaties aan en mooie combinaties zoals de fly & drive Parga en Lefkas. Bekijk ook het overzicht van vakanties van onze partners voor een hotel of appartement in Parga.

Bekijk foto's SarakinikoMet de scooter van Parga naar Sarakiniko Beach

Frans Groenendaal vertelt over zijn trip naar Sarakiniko beach:"We gaan naar Sarakiniko beach, het vierde strand van Parga. Het is een leuke rit naar het noorden langs de mooie bergdorpen Anthoussa en Agia. Wel met een aardige klim en een stevige afdaling. Gelukkig heeft de scooter er geen problemen mee. Sarakiniko, knus gelegen tussen twee grote rotspartijen, vind ik het mooiste van de vier stranden van Parga. Het uitzicht is prachtig en wie wil er hier niet zwemmen in het kraakheldere water? Dit strand is een prima alternatief voor wie de andere drukke stranden wil vermijden. Vooral na 16.00 uur is Sarakiniko heerlijk rustig.

Van een oud-collega en Griekenland fanaat heb ik een tip gekregen om een restaurant boven Sarakiniko te bezoeken. Uiteraard doen we dat. Rechts op het strand is een lange trap die we in de striemende hitte toch besluiten te beklimmen. We komen al klimmend en heftig zwetend aan bij taverne Agali dat eigendom is van Eleni Konstantinidou en haar man Tolis. Vanaf het mooie terras heb je een fantastisch uitzicht over Sarakiniko met in de verte de eilanden Paxos en Antipaxos. Voor de afwisseling nemen we maar weer eens een feta saganaki. Je zit hier te eten met op de achtergrond het geluid van klotsende golven tegen de rotswanden. Zoals zovele Griekse horecabedrijven is ook dit een familiebedrijf. Eleni en  Tolis hebben 2 kinderen die vrijwel zeker in de toekomst het bedrijf zullen gaan overnemen. Het blijft altijd hartverwarmend zulke verhalen te horen. In de wintermaanden werkt Eleni in de olijven waar ze dan de olijfolie maakt die in de zomer dan weer in het restaurant wordt gebruikt."


Griekse spullen bestellen

Preveza: Waar ligt Sarakiniko?

Waar ligt Preveza
De kaart / landkaart van Sarakiniko


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Sarakiniko geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Zalongo vakantie
Zalongo vakantie
Parga vakantie
Parga vakantie
Nicopolis vakantie
Nicopolis vakantie
Preveza stad vakantie
Preveza stad vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C

Griekse Gids Reizen Fly Drive Parga Lefkas Griekse webshop to Magazaki

Weer Sarakiniko Preveza

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024