Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Avlaki

Avlaki Ikaria - vakantie, informatie en leuke tips

Avlaki. Avlaki ligt tussen Armenistis en Evdilos, in het noorden van het Griekse eiland Ikaria. Het dorp ligt tegen de hellingen van een bosrijke berg. Een verkeersbord geeft aan dat er een weg is naar 'Avlaki beach'.

Via een smalle weg met haarspeldbochten kom je bij het haventje aan de zee waar veel vissersbootjes aangemeerd zijn en waar veel van deze bootjes op de kade gerestaureerd worden. Avlaki is een typisch Grieks vissersdorpje en aan het haventje is een taverne. Is Avlaki toeristisch? Nee, toch trekt het toeristen aan die van rust houden en onder de Grieken willen zijn.

Avlaki Ikaria
Avlaki Ikaria

Ikaria vakantie 

Wil je op vakantie naar het bijzondere en mooie eiland Ikaria en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk het vakantie overzicht Ikaria. Boek je reis via Griekse Gids Reizen. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Ikaria kun je bijvoorbeeld goed combineren met Samos en met Mykonos, maar ook met Syros. Wij kennen Ikaria goed en weten welke vakantiedorpjes, stranden, accommodaties en combinaties leuk zijn.

Bekijk foto's Avlaki


Avlaki


Beoordeel Avlaki (Ikaria) - Plaats een eigen review

Ken jij Avlaki? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:

Bezienswaardigheden informatie en tips

Kun je hier zwemmen? Ja het kan, als je van een rotsachtig strand houdt, want er is hier eigenlijk helemaal geen strand. Grieken komen hier veelal zwemmen omdat het baaitje en het haventje helemaal beschermd zijn tegen wind en golven.

Vanaf Avlaki kun je erg leuke trips maken. Vanaf Avlaki is er bijvoorbeeld een bergweg die je via allerlei allerlei bochten naar dorpen in een een fantastische bergachtige omgeving brengt. Hier op de berg bevindt zich o.a. Moni Theoktistis, waar zich een bijzonder kerkje in een grot, onder een grote rots bevindt.

Moni Theoktistis Avlaki Ikaria
Moni Theoktistis Avlaki Ikaria


Ikaria: Waar ligt Avlaki?

Waar ligt Ikaria
De kaart / landkaart van Avlaki


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Avlaki geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Raches vakantie
Raches vakantie
Armenistis vakantie
Armenistis vakantie
Agios Kirykos vakantie
Agios Kirykos vakantie
Evdilos vakantie
Evdilos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Eilandhoppen Ikaria De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021