Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Grevena

Grevena - Vakantie in Griekenland


Grevena vakantie. Grevena is een departement in het zuidwesten van het Griekse district Macedonië. Het grenst zowel met het district Epirus als met het district Thessalië. Hoofdstad van het departement is Grevena stad die ongeveer tienduizend inwoners telt. Dit departement bestaat sinds 1964, want daarvoor hoorde het deels bij departement Kozani en deels bij departement Larissa. Grevena is uitermate bergachtig, wordt omringd door hoge bergen en overal is veel stromend water in de vorm van grote en kleine rivieren. De natuur is fraai en wild, in dit gebied zijn vele grote bossen. In het westen bevindt zich het Pindosgebergte, dat een natuurlijke grens vormt met Epirus.

De hoofdstad Grevena stad ligt ongeveer 170 kilometer van Thessaloniki en 160 kilometer van de haven van Igoumenitsa aan de Ionische zee. Door de Egnatia-autosnelweg is Grevena tegenwoordig gemakkelijk bereikbaar voor automobilisten. Ook in de middeleeuwen en tijdens de Byzantijnse periode bestond de stad al, want ook toen was het een belangrijke stad, het was een soort doorgangspunt waar allerlei handelaars voorbij reisden. Grevena-stad ligt aan de oevers van de rivier Grevenitis, een zijrivier van de grote rivier Aliakmonas. In het centrum bij het grote plein zijn allerlei terrasjes waar het vooral in de zomer erg gezellig is. De meeste inwoners van Grevena zijn tegenwoordig landbouwers en het hele gebied staat in Griekenland bekend om de productie van paddenstoelen.

Bekijk de foto's Grevena - Fotoalbum Griekenland

Informatie over de bestemmingen van Grevena

Film West-Macedonie -
Griekse spullen bestellen

Bezienswaardigheden en tips Grevena

Skicentrum Vasilitsa: Vasilitisa is een skicentrum in het Pindos-gebergte in het westen van Grevena. Vanaf Grevena stad ben je met auto hier binnen zestig minuten. Maar liefst 12 skipistes zijn er in Vasilitsa met een totale lengte van 7,5 kilometer.

Vlachochoria: Rond het gebied Vasilitsa zijn veel traditionele bergdorpen die Vlachochoria genoemd worden omdat de inwoners van deze dorpen oorspronkelijk Vlachen waren of zijn. Deze dorpen liggen in het midden van een spectaculaire natuur vol met wilde bossen en stromende beekjes. In deze omgeving leven verschillende soorten vogels en wilde dieren zoals wolven, beren en herten. De bekendste dorpen in dit gebied zijn o.a. Smixi, Samarina, Avdella, Perivoli en Krania.

Bezienswaardigheden departement Grevena

Valia Kalda: Valia Kalda is het Nationale Park van Pindos in het westen van Grevena. Letterlijk betekent ‘Valia Kalda’ warme vallei. Deze wordt omgeven door hoge bergen. Het is een dicht bebost gebied waar zwarte dennen en beuken zijn. Hier leven bruine beren en allerlei wilde vogels.

Het dorp Paliouria: In het dorp Paliouria dat 38 kilometer ten oosten van Grevena-stad ligt, bevindt zich het Byzantijnse klooster van Panagia Evangelistria. Een ander klooster in de buurt is dat van de Heilige Nikandros dat in het jaar 1534 is gesticht. De schilderijen van de heiligen die in de hoofdkerk te zien zijn lijken erg op die van het klooster Varlaam in Meteora; waarschijnlijk zijn deze van de schilder Frangos Kastellanos.

Het dorp Ziakas: Het dorp Ziakas bevindt zich 25 kilometer ten westen van Grevena-stad op 900 meter hoogte. Het dorp is genoemd naar de Griekse verzetsheld Theodoros Ziakas die meegevochten heeft tegen de Turken tijdens de revolutie van 1821 en tijdens de revoluties van Macedonië in 1821 en 1878. Het dorp ligt in een prachtige omgeving omringd door bossen.

De berg Orliakas: De berg Orliakas ligt vlakbij het dorp Ziakas en is 1433 meter hoog. Hier bevinden zich diverse grotten waar tijdens de tweede wereldoorlog inwoners uit de streek zich verscholen. Bij Orliakas nestelen zich verschillende roofvogels zoals o.a. adelaars en haviken. Ook is er een zeldzame vegetatie met o.a. zwarte dennen, wilde kersenbomen, cederbomen en esdoorns.

Verbindingen Grevena.

Grevena is per bus via Thessaloniki en Trikala bereikbaar. Uit Grevena vertrekken bussen naar de dorpen van het departement.


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Grevena

Joost
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 7 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 10

Toelichting :
Mooie natuur, geweldige bossen, mooie skipistes en veel traditionele bergdorpen.


Ben je zelf ooit naar Grevena geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Grevena?


Waar ligt Grevena
De kaart / landkaart van Grevena

Gemiddelde temperaturen

Januari
6.8°C
Februari
7.2°C
Maart
9.3°C
April
13.4°C
Mei
17.7°C
Juni
23.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.3°C
September
22.4°C
Oktober
17.2°C
November
11.4°C
December
8.0°C


Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Grevena

dinsdag
Weer en klimaat
33°C

woensdag
Weer en klimaat
35°C

donderdag
Weer en klimaat
36°C

vrijdag
Weer en klimaat
36°C

zaterdag
Weer en klimaat
36°C

zondag
Weer en klimaat
35°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024