Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Kavala | Informatie, tips en vakanties

Met dank aan Dimofelia en de Gemeente Kavala

Kavala. Kavala is de naam van een departement in het oosten van het Griekse district Macedonië, grenzend aan het district Thracië. Hoofdstad van het departement is de gelijknamige stad Kavala die op de hellingen van een heuvel, aan de voet van de berg Simvolo is gebouwd. Het departement (prefectuur) Kavala is over het algemeen bergachtig en alleen maar 20% van de oppervlakte is vlak.

De Regio van Kavala wordt sinds de prehistorische tijd bewoond. De eerste inwoners van het gebied rond Kavala waren Thraciërs. De zevende eeuw vóór Christus kwamen hier de Eretriërs, daarna de Ionen en de Atheners. De toenmalige naam van de stad was Neapolis (=Nieuwe stad). Een andere belangrijke stad in die periode was Filipoi (Filippi). Het waren welvarende steden mede door het feit dat er goud gedolven werd in het Pangeo gebergte.

In het jaar 49 heeft de Apostel Paulus hier de eerste Christellijke kerk in Europa opgericht. In 396 werd de stad Neapolis door de Gothen helemaal vernield. De stad is in de 5e eeuw opnieuw gebouwd maar met de naam Christoupolis. Tijdens de Byzantijnse periode kent de stad een grote welvaart. In 1380 komen de Turken die het land bezetten, en de stad omdopen tot Kavala. Ook in de 16 eeuw kent Kavala een goede welvaart. Vanaf 1913 behoort Kavala weer tot Griekenland.

Bekijk de foto's Kavala - Fotoalbum Griekenland

Stranden in Kavala

De stranden van Kavala beginnen al binnen stadsgrenzen zelf en binnen een straal van 5 tot 6 km liggen meerdere mooie stranden. Bij de meeste stranden wappert de Blauwe Vlag.

 • Kalamitsa: 2 km van het stadscentrum. Ideaal om te zwemmen en lekker te eten in de nabijgelegen vistavernes. Dit is de perfecte plek voor diegenen die al te lang willen reizen om naar het strand te gaan.
 • Batis: 1 km van het stadscentrum. Het strand heeft een camping, goed georganiseerd met douches, kleedkamers, een restaurant, een bar, het is een echte favoriet bij beachtennissers.
 • Het Toska-strand, 4 km van de stad, is een van de bekendste stranden met rustig, helder water en een restaurant.
 • Palio-strand, op 6 km afstand van de stad, is een pittoresk resort dat de schoonheid van bergen en zee combineert. Het is vooral populair bij bezoekers uit andere steden in naburige prefecturen.
 • Strand van Perigiali: aan de oostelijke ingang van de stad, 2 km van het stadscentrum. Een gedeeltelijk gemeentelijke strand met gratis toegang.  Hier zijn meerdere visrestaurants op verschillende punten langs de kust.
 • Rapsani: een gemeentelijk strand vlakbij het centrum voor degenen die de stad niet kunnen verlaten. Het strand beschikt over een taverna en cafés.
 • Nea Iraklitsa, ligt op 13 km van de stad en staat bekend om haar natuurlijke schoonheid. Het heeft een mooi zandstrand met een haventje en is omgeven is door heel veel groen. Langs de zijn meerdere goede tavernes.
 • Nea Peramos, ligt op 16 km van de stad en concurreert qua schoonheid met enkele van de meest beroemde toeristische bestemmingen in Griekenland. Hier vind je prachtige zandstranden, unieke tavernes en de beste visrestaurants in de regio.
 • Het exotische strand Ammolofi (nabij Nea Peramos). Het fijnkorrelige zand in combinatie met het kristalheldere, ondiepe water maakt dit een magische plek, ideaal voor gezinnen met kleine kinderen
 • Het strand van Keramoti, 40 km ten oosten van Kavala. Dit is een exotisch landschap waar de rivier de Nestos uitmondt in de zee. Het ligt op een klein schiereiland dat zich uitstrekt tot aan de zee.

Bezienswaardigheden tips departement Kavala

 • Kavala: de wijk Panagia met traditionele huisjes en geplaveide straatjes en steegjes.
 • Eleftheroupolis: dit klein stadje ligt aan het voet van het Pangeon-gebergte op 16 kilometer ten zuidwesten van Kavala. Bezoek hier de goudmijnen van vroeger.
 • Nea Peramos: Dit is een van de meest toeristische oorden van de regio. Het ligt 18 kilometer ten zuidwesten van Kavala en is oorspronkelijk gebouwd door Griekse vluchtelingen uit Klein Azië.
 • Filipoi: De historische stad Filipoi op 17 kilometer ten noordoosten van Kavala. Bezoek bij het dorp Krinides het Oude theater (capaciteit 8000 mensen) en het archeologisch museum.
 • Chrisoupolis: aan de oevers van de Nestos rivier, 31 kilometer van Kavala. De bosomgeving is hier schitterend.
 • Keramoti: De prachtige stranden van Keramoti (44 kilometer ten zuidoosten van Kavala)
 • Nea Iraklitsa: indien u van avontuur houdt, hier kunt u de rode rotsen beklimmen.

Verbindingen Kavala.

Naar het vliegveld van Kavala, op 35 kilometer van de stad Kavala, zijn er dagelijkse vluchten vanuit Athene (1 uur vliegen). Ook zijn er directe vluchten van diverse Europese steden (charters). Per boot vanaf Piraeus en Rafina is ook mogelijk.

Gemiddelde temperaturen

Januari
6.8°C
Februari
7.2°C
Maart
9.3°C
April
13.4°C
Mei
17.7°C
Juni
23.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.3°C
September
22.4°C
Oktober
17.2°C
November
11.4°C
December
8.0°C


Waar ligt Kavala?


Waar ligt Kavala
De kaart / landkaart van Kavala

Griekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020