Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Parga

Reviews en beoordelingen Parga Preveza

Vakantiebeoordelingen Parga

Parga - Departement Preveza -  Foto 94 - Foto van De Griekse Gids Parga - Departement Preveza -  Foto 40 - Foto van De Griekse Gids Parga - Departement Preveza -  Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Schitterend Parga in Epirus foto 35 - Foto van De Griekse Gids Schitterend Parga in Epirus foto 32 - Foto van De Griekse Gids Parga - Departement Preveza -  Foto 113 - Foto van De Griekse Gids Parga - Departement Preveza -  Foto 90 - Foto van De Griekse Gids Parga - Departement Preveza -  Foto 83 - Foto van De Griekse Gids Parga - Departement Preveza -  Foto 76 - Foto van De Griekse Gids Schitterend Parga in Epirus foto 34 - Foto van De Griekse Gids Parga - Departement Preveza -  Foto 39 - Foto van De Griekse Gids Schitterend Parga in Epirus foto 3 - Foto van De Griekse Gids

Lees beoordelingen - reviews Parga

Ackermans
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:

Prachtige stad heerlijk vertoeven Strand -eten -bevolking alles top!


Gé Decker
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:

Vanaf 2007 komen wij in Parga en zijn vanaf dag 1 verliefd. Elk jaar een feest om er heen te gaan. Het is een plaats waar je eigenlijk zonder kinderen en als stel heen moet gaan, kinderen hebben er te wrinig vermaak (vinden wij) Geheime tip voor te eten : 5Sense(Alfa hotel), Taverne Apagkio en Filomelia.


Jose de Jong
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:

wij zijn in Parga al verschillende keren geweest, je hebt in deze omgeving alles wat je maar wensen kan!!! Mooie omgeving, heerlijke stranden, lekker eten, vriendelijke mensen, het is een aanrader!!! gr Jose


Tonny en Aad Kruys
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Als je het water van Parga gedronken heeft ben je verslaafd aan Parga. Vanaf 2005 komen wij in Parga. Gezellig en pitoresk stadje met vriendelijke mensen om verlieft op te worden, zo fijn. In en om Parga zijn de mooie stranden die er uitdagend bij liggen. Huur een auto en ga lekker alle stranden bezoeken, sla ook de dorpen in de bergen niet over. De Grieken kunnen lekker koken en daar houden wij van.


Hans
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:

Wij zijn nu 4 x in Parga op vakantie geweest. De aanblik van het stadje met zijn gekleurde huizen tegen een heuvel aangeplakt is prachtig. Vanuit de ruine boven Parga heb je een prachtig uitzicht over Parga en de twee mini-eilandjes voor de kust. Je kan leuke excursies maken naar bv Meteora, de Vikos-kloof en Corfu. Naast het drukke stadsstrandje kan je ook naar Valtos beach en Lychnos beach met een bootje.


angelique westhovens
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

We zijn er in augustus 2020 geweest. Echt een hele leuke plaats. Mooie uitzichten. Je kan er rustig een paar dagen rondlopen voor je alles hebt gezien. Lekker rond dwalen in de straatjes en lekker eten in een van de vele restaurantjes. Het was natuurlijk in 2020 rustiger. We hebben een auto gehuurd en de mooie plaatsen in de omgeving bezocht.


Carla
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Parga, je raakt er niet uitgekeken. Een schitterende plaats waar je overdag en 's-avonds je eigen niet hoeft te vervelen. Vanaf Parga kan je diverse eilandjes bezoeken. De Captain Hook is echt een aanrader. Ook kun je met kleinere bootjes leuke strandjes bezoeken. Na een dagje heerlijk vertoeven varen ze je weer terug naar Parga. Ook diverse excursies bv naar de Meteoren. Dit is echt een aanrader, je weet echt niet in welke wereld/cultuur je je dan waant. Voor mij is Parga een topvakantie en het is zeker niet de laatste keer dat ik daar geweest ben.


miek
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Verwacht geen "wit dorp" geen witte huisjes, maar wel een mooie oude kern, wel erg toeristisch het is net wat je zoekt. Daardoor ook avonds wel gezellig, door de verlichte straten gluren naar leuke cadeautjes. Heerlijk water en ja, ook het achterland is een aanrader om te gaan bekijken om het echte grieke leven te ervaren.


Michiel
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Parga is geweldig, elke avond genieten van het mooie uitzicht waar je ook kijkt. Gaan niet vaak naar dezelfde bestemming op vakantie maar voor parga maken wij een uitzondering!


Petra verhoef
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Parga is in de laatste jaren gegroeid maar is nog steeds een geweldig dorp om vakantie te vieren lekker door de smalle straatjes zwerven.s'middags wat drinken met (meestal)een gratis meze .heerlijke stranden dichtbij en voor de rustzoeker de bootjes die je naar wat rustige stranden brengen.Eten en drinken tegen leuke prijzen restaurants voor het uitkiezen.Een geweldig mooi achterland.Wat ons betreft de droomvakantie die je iedereen gunt


G & D
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Wij komen al jaren in Griekenland, elke keer een andere plaats. Maar hier blijven wij al 3 jaar lang terug komen. Gezellig toeristisch, alles wat je nodig hebt. Groene omgeving, bergen, zee, diverse stranden, gezellig centrum, leuk haventje en een grandioos uitzicht vanaf het kasteel. En niet te vergeten het heerlijke eten...


Allard
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Wat een heerlijk rustig plaatsje, met een prachtige omgeving


W & N
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Al verschillende keren in Parga geweest. Gewoon omdat het ons erg bevalt. Wij gaan niet in het hoogseizoen want dan is het naar onze begrippen, te druk. De plaats op zich is geweldig. Terrasjes en winkeltjes in overvloed en niet te vergeten de restaurants waar je heerlijk kunt eten. Je moet soms even wachten omdat alle stoelen bezet zijn, maar op vakantie maakt dat niet uit, toch? Als ik aan Parga denk, voel ik weer die heerlijke temperatuur en waan ik me opnieuw aan het strand. Ik zou zo weer willen! Ook het achterland is fantastisch. Neem de scooter of de auto en ontdek de mooiste plekjes. Het zijn er te veel om op te noemen. Voor mensen die nog twijfelen: boek die reis en ervaar zelf hoe mooi en veelzijdig Parga en omstreken is.


Ine olde Keizer
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Parga is een geweldig mooie plaats. Met voor iedereen wat... Leuke restaurantjes, mooie stranden waar je wel even voor moet lopen of het bootje pakken. Mooie wandelingen rondom Parga zijn er te doen. Het achterland Epirus bergachtig met de mooie Vikoskloof. Kortom een bestemming voor iedereen


s@s
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 3 - STRANDEN: 6 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Erg toeristsch maar wel mooi plaatsje. Met kinderen, zonder auto in het voor-naseizoen is het moeilijk naar het zandstrand te komen. Een hoge,lange klim. De omgeving is prachtig vooral de kant van Vikoskloof op. Een "doe" bestemming was het voor ons.


Kim
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Zelden ga ik ergens twee keer naartoe, maar Parga heeft m'n hart een stukje veroverd. Wat een prachtig, schilderachtig plaatsje. Vriendelijke mensen, heerlijk eten en zoveel mooie excursies om te doen. In het voorseizoen ook voor rust, cultuur en natuurzoekers en in het hoogseizoen voor iedereen. Wij komen zekers nog een keertje!


Claudia Evangelogiorgos-Beilenhoff
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Alhoewel mijn echtgenoot familie in Ioannina heeft wonen , gaan wij elk jaar toch nog apart op vakantie met de familie daar om heerlijk te genieten van zon , strand en zee . Het is iedere keer weer genieten van zo\'n prachtig mooie omgeving. Dit is voor ons en helemaal voor de kinderen ECHT genieten !!!!!!!!!!!!


Patricia de Man
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Leuke plaats! Het is niet te groot en niet te klein, en heeft een leuk centrum. Wij vonden de restaurantjes aan het water (aan de boulevard) erg slecht, maar hebben wel hele leuke en goede restaurantjes gevonden wat meer achteraf en hogerop. Het fort is leuk om te bekijken. Wij hebben ook een boottochtje gemaakt naar Paxos/Antipaxos en vonden dat ook de moeite waard. Parga heeft meerdere prachtige zandstranden en het zeewater is prachtig helder en blauw. We vonden Parga wel vrij toeristisch.


marianne holleman
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Lief plaatsje met een pracht mogelijkheid on hiervan uit Epirus te verkennen een uniek stuk Griekenland qua natuur,de bergdorpjes de stad Jiannina,maar ook niet te vergeten de specifieke Epirus muziek [zo mooi]. Een aanrader


Anoushka Roso
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Al 3x naar Parga geweest. Een leuke gezellige plaats. Kleine strandjes en het grote zandstraalde Valtos maken de vakantie compleet. Vele leuke restaurantjes en terrasjes. Ook de omgeving is zeer de moeite waard, Glyki waar je ook kunt raften leuk voor de kinderen. Maar ook de Vikoskloof is geweldig om heen te rijden, een prachtig stuk natuur. Een leuk dorp om daar te bezoeken is Monodendri. Verder kun je naar Dodoni of Meteora bezoeken. Naar Parga willen we zo weer terug:-))


Gerben Okkema
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
We zijn er nog nooit geweest,maar aan de foto,s + omschrijvingen te zie en te lezen lijkt het prima om daar te zijn.


Kees Schijvenaars
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Zeer gezellig dorp. Leuke haven met veel gezellige restaurantjes (koli orexie). Vanaf de wandelroutes langs de kust mooi uitzicht op zee met de rotsen en baaitjes.'s Avonds in donker schitterend uitzicht op dorp vanaf de ruïne. Een dikke aanrader.


Mo
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Parga heeft alles voor een fijne vakantie. Mooie stranden, lieve mensen, gastvrij. Heerlijke restaurantjes, leuke trips maken. Gewoon geweldig


A. Roso
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
In 2006 voor het eerst naar Parga geweest. 2010 nogmaals en het was weer fantastisch, dus 2011 gaan we nogmaals. Alleen buiten het zomerseizoen geweest in juni en september. september was nog heerlijk warm en de zee is ook lekker opgewarmd. Parga is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes naar bijvoorbeeld: Glyki, Arta, Sivota, Lefkas, Dodoni en het mooie Zagoria gebied. Parga heeft alles! De omgeving is prachtig en de mensen oprecht vriendelijk.


roos
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Augustus 2009 geweest. Ga vooral naar Bacchos en ga voor de pikilia, gemengde schotel van voorgerechten. Bestel wat calamaris extra erbij en je eet je buikje rond. Erg goedkoop en leuk restaurant!! Meteora zijn indrukwekkend. Boot naar Paxos ook. Visjes in de zee, vriendelijke mensen, heerlijk


Bert en Heleen Wever
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Wij waren in juli 2007 in Parga en vonden het geweldig! Mooie gezellige boulevard, kleine steegjes met talloze winkeltjes en heerlijk stranden.Het appartementencomplex Lemon Tree was prima in orde. Dit jaar gaan we terug om nog veel meer te ontdekken.


Greet
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
ik was een weekje in Parga,okt '08 ,prachtig,rustig in deze periode, maar te weinig tijd om de prachtige omgeving helemaal te kunnen bewonderen,een trip naar paxos en anti paxos is een aanrader,lekker eten en drinken voor redelijke prijs, Ik ga zonder twijfel nog eens terug.


Andreas van der Jagt
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Om 08.45 vertrekt bij het busstation de gratis schoolbus naar Anthoussa en Aya. Neem die een paar keer en wandel dan vanuit de dorpjes terug naar Parga via het kustpad. Geweldige vergezichten en in die dorpjes de echt Griekse gastvrijheid.


Andreas van der Jagt
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Wij -mijn vrouw en ik- komen al vele jaren in Parga. Het stadje bruist van de normale activiteiten, er wordt geleefd. Wij houden van wandelen en gebruiken daarbij het rose boekje "Walks around Parga" met een perfecte wandelkaart erin.


Fam.Brus
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
wij willen 2009 graag met onze kinderen van 16 en 18jaar opvakantie naar cp.Enjoy Lichnos.zijn er mensen die ons hier wat over kunnen vertellen.


John en Ina
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Parga is een prachtig dorp gelegen aan het water. Zeker de moeite waard om er heen te gaan. Omgeving is mooi, maar voor de bezienswaardigheden moet er veel gereden worden,o.a.Zagoria met de Vikoskloof en Meteora zijn de moeite waard.


John en Ina
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Parga vonden we een leuk plaatsje en de omgeving is er prachtig. We hebben erg genoten. We zaten in Villa Orange, prima appartementen complex, zeer schoon met een uitzicht op het kasteel. Uit eten kun je goed doen bij Bacchos.


Jacqueline
ALG. INDRUK: 6 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
In mei naar Parga betekent: weinig bussen en nog geen taxibootjes. Maar de omgeving is goed om wandelingen te maken, voor de verder-weg-bestemmingen is een auto handig. Bij Huize Di Dandelo is het goed vertoeven, heerlijk rustig, schoon, hartelijk.


Hillie en Andries Heite
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Parga is een goed gelegen plaatsje met een leuke boulevard, goede restaurants en veel winkeltjes. Gezellig druk en vriendelijke mensen. Goed als uitval basis voor uitstapjes in de omgeving. Prima strand en andere stranden te bereiken met taxibootjes.


Walter
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
We (mijn vrouw Jos en ik) zijn nu twee maal in Parga(hotel Villa Caoralli) geweest en het beviel ons uitstekend. Prachtige ligging, leuk centrum met smalle steegjes, en een omgeving waar tal van bezienswaardigheden op korte afstand te bezichtigen zijn.


Wouter
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Parga biedt voor ieder wat wils: zon, zee, strand, cultuur en het achterland biedt natuur. Veel natuurparken, bergen. Landinwaarts de Meteorakloosters (wereldwonderen!), de Vikos-kloof (indrukwekkend), moerassen (flamingo's) en zeer groene landschappen.


Hanneke en Evert
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Na zes trips Parga hier onze tips: Overdag kun je lekker bakken en braden op Valtos beach en Lichnos beach, snorkelen op Valtos is een aanrader zeker aan de kasteelzijde van de baai. Een tripje met de Marco Polo mag niet ontbreken.


Hanneke en Evert
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Dat waren we even vergeten........ Voor een volledig beeld: we zijn er nooit in het hoogseizoen geweest en zo te lezen is dat maar goed ook. Onze beoordeling is gebaseerd op vakanties in juni en september.


Hanneke en Evert
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Dat waren we even vergeten........ Voor een volledig beeld: we zijn er nooit in het hoogseizoen geweest en zo te lezen is dat maar goed ook. Onze beoordeling is gebaseerd op vakanties in juni en september.


Hanneke en Evert
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Dat waren we even vergeten........ Voor een volledig beeld: we zijn er nooit in het hoogseizoen geweest en zo te lezen is dat maar goed ook. Onze beoordeling is gebaseerd op vakanties in juni en september.


Inge
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
We zijn net terug van 8 dagen Parga,ik was hier al 15 en 12 jaar geleden wel veel drukker geworden maar het blijft een geweldige plaats!!! Lekker gegeten,en prima appartement via Sud tours,ga zeker weer eens teug echt een aanrader al zeg ik het zachtjes..


G de Winter
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Omgeving is heel mooi prachtige natuur je kan er mooie wandelingen maken met schitterende uitzichten eten is ook goed aanbeveling is bacchus en een goed grieks restaurant bij de bushalte aan het begin van Parga waar vader moeder en zoon de boel runnen.


Tzepph
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Parga mooie baai,mooi strand Vathos beach, szomers drukke plaats s avonds heel gezellig.In juli augustus, veel optredens van griekse artiesten op podium op boulevard. leuke griekse straatjes, prachtig kasteel op rots.Parga is van alle gemakken voorzien.


Iepie
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Geweldig, prachtige stranden. Het is erg leuk om vanaf het strand naar het eilandje te zwemmen, als je het te ver vind kun je ook met de waterfiets. Je kunt dan zelf het eilandje verkennen en hier eventueel ook nog heerlijk zonnen. Tip: Het kasteel bezoeken.


ams trekkies
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Schitterend. We gaan voor de 2e keer hierheen. 4 jaar gelden zijn we hier ook geweest. Het gebied achter parga is mooi, veel Romeinse dingen om te bekijken, glyki leuke rivier, arta leuke plaats.


Chantal Vandrey
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 5 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
We zijn er al 4 keer geweest en vorig jaar 3 weken in de zomervakantie. We vonden Parga ook al toeristischer geworden dan eerst, maar toch blijft het een leuke plek, Adams House "ons" appatement. En ja we komen zeker terug, om weer meer te zien van de omgeving.


Djamila
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Wij vonden Parga fantastisch, al was het wat toeristischer dan we hadden gehoopt. Wel schitterend heldere zee, zandstrand en leuke bars en restaurants (Bacchos). Na de vele bezoekjes aan Griekse eilanden was het vasteland weer eens wat anders.


Flint
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Mogen we concluderen dat Parga in het hoogseizoen alleen leuk is voor wie van drukte en een bepaald soort vermaak houdt? Wij waren er in juli slechts 1 middag en dat was genoeg. Parga is heel gezellig, maar overnachten en kamperen (met camper) doen we dan


Andre
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 5 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Parga is gewoon prachtig, maar spijtig genoeg zijn veel mensen deze mening toegedaan en tijdens het hoogseizoen is het er veel te druk. Verblijven er altijd in Camping Enjoy Lichnos. Het achterland is prachtig vooral als je een 4X4 hebt die je daar brengt


Emke van Biemen
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Parga is een plek waar iedereen zich thuis gaat voelen. 's avonds gezelligheid, overdag kun je verschillende schitterende stranden opzoeken of de mooie natuur en cultuur in het binnenland opzoeken. De plaatselijke bevolking is zeer gastvrij.


Thalia
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Schitterend! Pitoresk En Het Toerisme Is Nog Niet Volop Aanwezig! Kortom Authentiek Grieks;)


Aad Kruys
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Griekenland heeft mijn hart gestolen. De mensen in Parga doen niet aardig maar zij zijn aardig, vriendelijk en gastvrij. De volgende vakantie staat Parga weer bovenaan.


nathalie theunissen
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Elke keer als we hier vertrekken, houden we het niet droog! Een geweldig grieks stadje zoals ie hoort te zijn, mooie baaien waar niemand ligt, en inderdaad de kloof bij GLIKI is geweldig om door heen te lopen, en vooral erg verfrissend!


H. en T.Nieuwenkamp
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Wij komen er al vele jaren en vinden daar de Griekse sfeer uitstekend.Je kan er overdag heerlijk wandelen in het achterland, zwemmen op de drie stranden en vooral de avonden zijn gezellig op de boulevard. Okk geniet je van de rust,de stress valt van je a


Josephine
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Net terug van 2 weken Parga: Wat een pitoresk, gezellig plaatsje!! We hebben enorm genoten van de kronkelige steegjes, de gezellige terrasjes, de heerlijke en gezellige restaurantjes (aan te bevelen: Bacchos, Rudi's), de mooie stranden (Valtos Beach is er


Jan Bergsma
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Prachtige groene omgeving, zeer gezellig stadje met prima restaurants en dito uitzicht! Proef de Epirus honing, en ga tijdens een vakantie hier zeker een bootocht maken!


Paulette
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Prachtige ligging, mooie omgeving om te wandelen. 's Avonds ook genoeg te beleven.


Sarah Wouters
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Parga heeft een zeer mooie baai aan zee met een prachtig strand. Boven aan het kasteel heb je een zeer mooi uitzicht op de baai.


Annelies
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Ik heb een foto van het haventje van Parga als screensaver op m'n p.c. Elke keer dat ik hem opstart krijg ik een steek van heimwee!!! Veel van Griekenland gezien, maar Parga blijft favoriet. Alleen moet je er blijkbaar niet in het seizoen komen.....


Marianne Wierckx
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Parga is echt geweldig! We zijn er drie keer geweest en we gaan zeker nog een keer terug. Wel gaan wij altijd in het voorseizoen, ik denk dat het er in het hoogseizoen heel erg druk is. Ik vind het een romantisch plaatsje, je kunt er fantastische wand


B. Witzand
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Parga is onze favourite plaats in Griekenland. Het ligt er prachtig en het is er erg gezellig. We hebben er veel vrienden en zijn er vaak geweest. Ook de ruïne van de oude vesting is leuk om te bezoeken. Vanuit de haven kan je ook Korfoe-stad bezoeken.


bert simonis
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
ik ben al op heel wat plekken in griekenland geweest maar als je in parga geweest ben vergeet je het nooit meer noord griekenland is anders dan de eilanden


T.A.
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Prachtig gelegen en zeer gastvrij dorpje !


s. van der elst
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Erg gezellig plaatsje met vooral 's avonds en in het weekeind veel drukte op de boulevard waar vooral grieken urenlang heen en weer slenteren. mooie stranden met bij valtos beach een erg leuke beachclub met een goed zwembad voor jong en oud en lekkere muz


truus
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
zeer mooie omgeving mooi strand bij valtos camping ligt op loopafstand van het strand bij avond in parga lekker flaneren op de boulevard


Rita De Wever
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Parga is gewoon prachtig om je vakentie door te brengen.


Haegeman Marie-Christine
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Na de vele rondreizen over het ganse Griekse land (vanaf 1986 elk jaar) komen we nu de laatste 7 jaar minstens 1 maal per jaar naar Parga. We vierden er meermaals Pasen, genoten van een echt Griekse bruiloft,wandelen er naar Lichnos en Agia.


jannis
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
gezellig badplaatsje voor romantische vakantiegangers en mensen die van strand en een mooie natuur houden.


Peter Bauwens
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
Parga is heel toeristisch; het Volendam van het Griekse vasteland. Een aanrader voor mensen die daarvan houden.


Moppie
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Ontzettend leuke zeer fotogenieke plaats, maar helass erg druk in het hoogseizoen.De direkte omgeving is mooi en het achterland is een absolute aanrader.


barbara
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Gezellig, pittoresk plaatsje. Aanrader: de Vikos kloof, prachtige natuur.


marjan schouten
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Vanuit Corfu met de boot naar Parga, prachtig gelegen in een schitterende baai met een burcht en leuke straatjes.


trudie nihot
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
gezellig badplaatsje voor romantische vakantiegangers en mensen die van strand en een mooie natuur houden.


Dinne
ALG. INDRUK: 5 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 5 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Mooie omgeving, mooie baai maar in het hoogseizoen ongelooflijk druk! Veeel te druk eigenlijk... Winkeltjes en restaurants genoeg maar voor wie van rust houdt is Parga te hectisch geworden.


John Grasso
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Leuk plaatsje met voor elk wat wils. Ionion Beach op weg naar Valtos Beach- Taverna Sakis (Parga, richting Fort en dan richting Valtos Beach lopen, boven op de rotsen blijven): gezellig.


carla
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Deze plek moet je bezoeken met grieks pasen . Een waar feest met tradionele waarden en normen . Ter afsluiting een prachtig vuurwerk . Het eigen volk verzameld zich op deze plek en de toeristen mogen mee genieten. Een prachtig dorp met vele trapjes en win


J.v.d.Elst
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Parga is een prachtig gelegen plaatsje met een leuke boulevard,goede restaurants en veel winkeltjes. Gezellig druk en vriendelijke mensen. Goede uitstapjes te maken. Prima stranden o.a.te bereiken met taxibootjes en uitstapjes met de boot naar Corfu.
© De Griekse Gids 2000-2024