Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland

Kalambaka - Trikala (Griekenland)

Kalambaka of Kalampaka is een kleine moderne stad vlakbij Meteora. Het meest interessante van de stad zijn de Meteora rotsen die het noordelijk deel van de skyline sieren. Kalambaka strekt zich voor hen uit met de historische kerk van Maria Hemelvaart en Kastraki. Pittoreske plaatsen, gastvrije mensen, een rijk cultureel leven en moderne toeristische faciliteiten. Er zijn luxe hotels, campings, kamers te huur en taverna's met de traditionele keuken.

Kalambaka is een stad met een rijke historie en belangrijke monumenten. De stad is gebouwd aan de voet van de meteora en ligt aan de rivier Pinios in Thessalie. Er rijden veel bussen tussen Kalambaka, en Trikala, Volos en een bus per dag vanuit Ioannina. Ook vanuit Chalkidiki en Thessaloniki bezoeken veel mensen Kalambaka en Meteora. Veel mensen blijven een nachtje overnachten in Kalambaka om Meteora te bezoeken.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Kalambaka - Kalambaka in beeld

Kalambaka bij Trikala - GriekseGids foto 4 - Foto van De Griekse Gids Meteora Griekenland - Foto Griekse Gids 008 - Foto van De Griekse Gids Meteora Griekenland - Foto Griekse Gids 043 - Foto van De Griekse Gids Kalambaka bij Trikala - GriekseGids foto 1 - Foto van De Griekse Gids Meteora Griekenland - Foto Griekse Gids 042 - Foto van De Griekse Gids Meteora Griekenland - Foto Griekse Gids 058 - Foto van De Griekse Gids Kalambaka bij Trikala - GriekseGids foto 3 - Foto van De Griekse Gids Kalambaka bij Trikala - GriekseGids foto 2 - Foto van De Griekse Gids Meteora Griekenland - Foto Griekse Gids 034 - Foto van De Griekse Gids Kalambaka bij Trikala - GriekseGids foto 5 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kalambaka»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Kalambaka
Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C

Trikala: Waar ligt Kalambaka?

Uitstapjes / Trips vanaf Kalambaka
De kaart / landkaart van Trikala (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2019