Met TUI naar Griekenland
Griekenland Goedkope vakanties


  Parga


Parga - Preveza (Griekenland)

Preveza vakanties - Preveza aanbiedingen

Parga is misschien wel de leukste plek van Epirus. Hoewel de toeristische invloeden duidelijk te merken zijn in dit pittoreske stadje, blijft Parga iets speciaals uitstralen. Het is er gemoedelijk en sfeervol. Parga ligt tegen een kleine berghelling en het uitzicht van boven naar de heuvels is magisch. De terrasjes zijn gezellig en er zijn veel kleine, leuke winkeltjes en smalle steegjes. Overal zijn karakteristieke Venetiaanse huizen. De stranden van Parga zijn erg mooi en schoon. Accommodaties zijn er veel, maar in het hoogseizoen niet voldoende om alle toeristen te verwelkomen. Parga ligt aan de noordwestkust van Griekenland. Het ligt niet ver van de Albanese grens en tegenover het mooie eiland Corfu en de eilandjes Paxi. Parga ligt aan de heldere Ionische zee en wordt dagelijks door dagjestoeristen uit diverse eilanden bezocht (zelfs uit Lefkas). Het achterland is mooi groen, dankzij natuurlijke bronnen en historische plaatsen zijn goed bewaard gebleven. Parga heeft 's avonds gezelligheid, overdag kun je verschillende mooie stranden opzoeken of de natuur en cultuur in het binnenland bekijken. Wanneer je in Parga verblijft, kun je leuke uitstapjes ondernemen naar bijvoorbeeld de mooie Zagoria-streek in de bergen van Epirus. In de directe omgeving van Parga vind je diverse authentieke dorpjes, waar je de echte Griekse sfeer kunt proeven. De plaatselijke bevolking is zeer gastvrij en altijd wel in voor een praatje.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Parga - Parga in beeld

de grot waar Aphrodite in baadde - Foto van Ina T. authentic wooden boat. - Foto van kozebaas sunset on Parga harbour. - Foto van kozebaas rocks under water. - Foto van kozebaas Schitterend Parga in Epirus foto 35 - Foto van De Griekse Gids Schitterend Parga in Epirus foto 6 - Foto van De Griekse Gids Schitterend Parga in Epirus foto 11 - Foto van De Griekse Gids Schitterend Parga in Epirus foto 36 - Foto van De Griekse Gids church tower. - Foto van kozebaas Schitterend Parga in Epirus foto 9 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Parga»

In Parga zijn twee stranden. Het Krioneri strand en het Piso Krioneri strand. Het Krioneri strand wordt beschut door het vlakbij gelegen eilandje. Het Krioneri-strand is een grofzandstrand. Het strand ligt aan een baai. Van mei tot en met half oktober zijn er strandbedjes, parasols, douches, een bar-restaurant en een speeltuin. Het Piso Krioneri strand, wordt helemaal beschut door de rotsen in het water. Het Piso Krioneri-strand bestaat uit fijngrind en kiezels en biedt van mei tot half oktober strandbedjes en parasols. ook is er een bar-restaurant. Het zijn beide ideale plekken om rustig te zwemmen.

Niet ver van parga ligt Valtos. Hier is een lang en breed zandstrand waar vele watersportmogelijkheden zijn zoals parasailing, de bananenboot en waterskiën. Vlakbij het strand zijn verschillende terrasjes en restaurants. Het Valtos-strand bestaat uit zand, fijngrind en kiezels. Aan de westkant ligt een kleine jachthaven en een kapelletje op het strand. Van mei tot en met half oktober zijn er strandbedden, parasols, douches, kleedcabines en bars. Vanuit Parga is Valtos makkelijk te bereiken, zowel lopend als per watertaxi.

Er zijn in Parga duikscholen en er zijn zeil- en windsurfmogelijkheden. Verdere mogelijkheden: jetski's, kano's, parasailing, ringoriding, waterfietsen, waterski's.

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Parga
Januari
13.3°C
Februari
14.0°C
Maart
16.7°C
April
20.1°C
Mei
25.0°C
Juni
29.1°C
Juli
31.8°C
Augustus
32.0°C
September
29.0°C
Oktober
24.1°C
November
19.0°C
December
14.9°C

Preveza: Waar ligt Parga?

De kaart / landkaart van Preveza

Advertenties

Sunweb Griekenland en Preveza
TUI Griekenland

Het Griekenland Glossy


Bestel de Griekse Gids Glossy