Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Amfissa Fokida - vakantie, informatie en leuke tips

Amfissa. Amfissa is de hoofdstad van het departement Fokida in Centraal Griekenland. In Amfissa, dat ongeveer 200 kilometer ten westen van Athene ligt, wonen ongeveer 7000 inwoners. De meeste inwoners zijn hier landbouwers en werken vooral op de uitgestrekte velden in de olijvengaarden. Vroeger waren hier veel leerlooiers en de hele streek was bekend om de leerbewerking.

Amfissa ligt in een vlakte vol met olijfbomen en is omgeven door de bergen Gkiona en Parnassos. In het stadje zijn enkele interessante musea zoals het volkenkundig museum, het archeologisch museum, de Gemeentelijke en de kinderbibliotheek.

De stad was in de oudheid bekend als Sálona. Volgens Pafsanias woonden hier in de oudheid 70.000 mensen. Op een rots in de stad bevinden zich de ruïnes van het kasteel van Salona dat omgeven is door een muur met grote stenen uit de Myceense periode. Hier bovenop hebben later Grieken, Byzantijnen, Franken en andere volkeren forten gebouwd om zich te beschermen.

Wat betreft tradities en gewoontes worden in Amfissa ieder jaar carnaval en Pasen uitbundig gevierd. Amfissa is een levendige stad met veel winkeltjes, restaurants en cafés.

Foto's Fokida - Fokida in beeld


Amfissa


Beoordeel Amfissa (Fokida) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Amfissa? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Fokida: Waar ligt Amfissa?

Waar ligt Fokida
De kaart / landkaart van Amfissa


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Amfissa geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Itea vakantie
Itea vakantie
Galaxidi vakantie
Galaxidi vakantie
Delphi vakantie
Delphi vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021