Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Itea - kustplaats bij Delphi


Itea is een kustplaats in het departement Fokida in Centraal Griekenland en is samen met Galaxidi de meest toeristische vakantieplaats van de regio. Itea is na Amfissa (13 km), de op een na grootste stad in de gemeente Delphi en ligt in de Golf van Krissa die bij de Korinthische golf hoort. Achter de stad strekt zich de Krissa-vlakte uit, met daarachter de bergen Giona en Parnassos. Vanaf Itea kun je de hellingen zien van de berg waar Delphi ligt. De afstand tot Delphi is 17 kilometer, met de auto doe je er ongeveer 20 minuten over. Itea ligt tussen de badplaats Galaxidi en de hoofdstad van Fokida Amfissa in.

“Itea is een leuke vakantie plaats bij Delphi„

Waarschijnlijk dankt Itea zijn naam aan de vele wilgen (Itia) die vroeger in het gebied groeiden. Het is een vrij toeristische vakantieplaats en de belangrijkste en grootste haven van het departement Fokida. Aan de kustweg 'Akti Posidonos' zijn pleintjes met bomen. Het is een geliefde plek om rond te slenteren. In de stad worden regelmatig grote evenementen van internationale faam georganiseerd zoals zwemwedstrijden en de rally "Acropolis".

Aan de overkant liggen verschillende kleine eilandjes waaronder Agios Athanasios en Agios Konstantinos die 200 meter van elkaar liggen en die vroeger met elkaar verbonden waren door een stenen brug. Op het eiland Agios Konstantinos bevindt zich de gelijknamige kerk met een kleine klokkentoren, waar tijdens de Turkse bezetting een verborgen ziekenhuis stond.

Itea in Fokida
Kustplaats Itea vanaf Delphi gezien

Itea is voor Griekse bergrippen een relatief nieuwe stad omdat deze pas in 1830 is gesticht. Itea heeft een goede haven en een moderne jachthaven, waar plaats is voor 250 boten. Het heeft een levendige kust met veel restaurants, tavernes en bars. Er zijn ook veel stranden, de bekendste zijn het strand Miami en het strand Trokantero. In het stadje zijn hotels in alle prijsklassen en categorieën.

Beleef een unieke vakantie!

Wil je een unieke vakantie doorbrengen in de prachtige omgeving van Delphi en Itea en zoek je een goed hotel of fijn appartement, bekijk dan hier het vakantieoverzicht. Boek je reis bij Griekse Gids Reizen, we zijn in dit mooie gebied geweest en kennen de omgeving goed. Wij bieden mooie combinaties aan, wat dacht je bijvoorbeeld van de Fly & drive Klassiek Griekenland.

Foto's Fokida - Fokida in beeld
Griekse spullen bestellen

Fokida: Waar ligt Itea?

Waar ligt Fokida
De kaart / landkaart van Itea


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Itea geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Galaxidi vakantie
Galaxidi vakantie
Delphi vakantie
Delphi vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Itea Fokida

woensdag
Weer en klimaat Itea
29°C

donderdag
Weer en klimaat Itea
29°C

vrijdag
Weer en klimaat Itea
31°C

zaterdag
Weer en klimaat Itea
33°C

zondag
Weer en klimaat Itea
35°C

maandag
Weer en klimaat Itea
35°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024