Duiken in Griekenland

DUIKEN IS VOOR IEDEREEN!

Griekenland - onderwaterwereldDuiken in GriekenlandGriekse onderwaterwereldDuiken in GriekenlandDuiken op KretaOnderwaterwereld Griekenland


Leren duiken is in principe weggelegd voor iedereen van jong tot oud met een normale conditie. Is duiken eng? Misschien de allereerste keer dat je je hoofd onder water steekt en gaat ademen. Maar je zult direct merken dat je met een fles lucht en een adem automaat onder water net zo kunt ademen als boven water. En dan is het puur genieten! Duiken in Griekenland is heel populair. Het water is er kristalhelder, dus je kunt de prachtige onderwaterwereld heel goed zien. Er zijn veel duikscholen te vinden over heel Griekenland verspreid, vooral op Kreta zijn er veel.
 

Ook kinderen kunnen duikenzeester in GriekenlandDuiken in Griekenland

Duikschool Dive together Plakias KretaOnderwaterwereld GriekenlandDe prachtige onderwaterwereld van Griekenland


Het schone, heldere zeewater en het interessante onderwaterleven in Griekenland zorgen ervoor dat het (scuba) duiken er erg populair is. Dit ondanks de beperkingen die de Griekse regering heeft ingesteld om archeologische voorwerpen te beschermen. Om deze reden mag er niet op elke plek in de Griekse wateren gedoken worden. Er zijn gebieden waar duiken verboden is, omdat zich daar archeologische voorwerpen in het water bevinden.

De laatste tijd zijn er wel meer en meer duikgebieden opengesteld en het aantal duikscholen en duikverenigingen in Griekenland groeit snel. Als u wilt gaan duiken in Griekenland, doe dit dan alleen met een duikschool die toestemming heeft om in een bepaald gebied te duiken. Je kunt namelijk een hoge boete krijgen, als je per ongeluk in een verboden gebied duikt. Mocht je tijdens het duiken toch een archeologisch voorwerp tegenkomen, meld dit dan direct bij de haven autoriteiten. Het is in Griekenland ten strengste verboden om archeologische voorwerpen uit het water te halen of zelfs te verplaatsten. Hier vind je links naar websites van verschillende duikscholen in Griekenland.
 

Kreta Dive Together - Crete- Plakias Nederlandse Duikschool!
Kreta Happy Divers - Agios Nikolaos
Kreta Divers club - Agia Pelagia
Kreta
Big Blue Diving School- Gouves
Kreta Eurodiving - Heraklion
Kreta
Hippocampos Dive Center - Bali
   
Antiparos Blue Island Divers - Antiparos
   
Corfu Achillion diving centre - Ermones
   
Evia Dikelas Dive Centre - Karystos
   
Halkidiki Odyssey Dive Club - Pefkohori
   
Kefalonia
Aquatic World - Agia Efimia
   
Kos
Kos Divers - Kipriotis Village
   
Mykonos Mykonos Dive adventures - Paradise Beach
   
Paros Octopus Sea Trips - Hrissi Akti Golden Beach
Paros Eurodivers Club - Pounda Paros
   
Santorini Diving Center Volcano - Kamari
Santorini Santorini Dive Center - Perissa
   
Zakynthos Nero-Sport - Zakynthos
Zakythos Divers Paradise - Laganas
   

Met dank aan Duikschool Dive Together in Plakias Kreta.

Op Kreta is de Nederlandse duikschool Dive Together Crete gevestigd in het plaatsje Plakias. Plakias is een pittoresk plaatsje aan de Zuidkust van het eiland, recht onder de aan de noordkust gelegen stad Rethimno. Bij Dive Together Crete kan de hele familie, jong (8rj) én oud terecht voor PADI duik- en snorkelopleidingen op zowel beginners- alsook op professioneel niveau. Alle opleidingen worden gegeven door Nederlandse duikinstructeurs; dus lekker makkelijk in je eigen taal! Voor jongen kinderen en niet-duikers organiseert deze gezellige duikschool volop andere activiteiten. Dive Together Crete biedt een actieve vakantie voor het hele gezin!
 

Duiken in Griekenlandkleurrijke onderwaterwereld in Griekenland Amfora in Griekenland. Afblijven!
Links: Duiken Foto van: Cmbkoning
Midden: Kleurrijke onder water wereld in Griekenland. Foto van Jan.
Rechts: Amfora bij Honeymoon reef. Op grote diepte zonder rood-filter genomen.
Kijken met de camera en niet met de handen. Foto van Jan.
Bergbeklimmen in Griekenland
Bergbeklimmen in Griekenland
Snorkelen in Griekenland
Snorkelen in Griekenland
Menalon Trail
Menalon Trail
Zeilen in Griekenland
Zeilen in Griekenland