Fietsen in Griekenland

Fietsen in Griekenland.

Denkend aan Griekenland is fietsen misschien niet het eerste dat bij je zal opkomen. Toch is Griekenland wel degelijk geschikt om een fietsvakantie te houden. Fietsend door de mooie gebieden van Griekenland kom je de meest indrukwekkende natuur tegen. Je leert het land op een andere manier kennen. Al fietsend kom je langs unieke landschappen.

Het mediterrane klimaat in Griekenland zorgt ervoor dat er bijna het hele jaar goed gefietst kan worden. De wegen zijn over het algemeen van goede kwaliteit en bieden veel mogelijkheden om diverse mooie tochten te rijden. Bij de Grieken zelf is het fietsen nog niet echt populair, maar mogelijkheden zijn er volop, van een rustige berg-af fiets-tour tot een echte MTB-tour met beklimmingen en steile afdalingen.

Tijdens een fietsvakantie gaan inspanning en ontspanning samen. Je beleeft veel plezier aan de buitenlucht, het al fietsend ontdekken en ontmoeten van natuur, cultuur en de bevolking van Griekenland. Het bekendste fietseiland is natuurlijk Kos, met de fietspaden bij Kos stad. Lees hierover ons weblog artikel: Fietsen op eiland Kos
 

Fietsen in Kos stad
Fietsen in Kos Stad
 

Fietsen in Griekenland  Fietsen in Griekenland
Foto's Griekse Gids
 

Onder andere geschikt voor een fietsvakantie zijn de eilanden Kalymnos, Kos, Nisyros, Rodos, Corfu, Kreta, Limnos, Ithaka, Kefalonia, Lefkas, Zakynthos en het schiereiland Peloponessos. In deze gebieden kunt u op verschillende plaatsen (mountain) bikes huren. Wat ook heel leuk is, is om de fiets mee te nemen op de boot: islandhoppen met de fiets. Controleer van tevoren wel of je van de fietsverhuurder de fiets mee mag nemen naar een ander eiland, in verband met de verzekering.
 

Fietsen in Griekenland  Fietsen in Griekenland  Fietsen op Kos
Links: Kos het fietseiland. Foto van Leo Zonnenberg
Midden: Eenzame fiets op Kos. Foto G. Westenbrink
Kos. Foto: René Hollenberg.

 

Fietsen op Limnos
Fietsen op Limnos (Foto ©De Griekse Gids)
Rondreizen Excursies Griekenland
Rondreizen Excursies Griekenland
Menalon Trail
Menalon Trail
Bergbeklimmen in Griekenland
Bergbeklimmen in Griekenland
Zeilen in Griekenland
Zeilen in Griekenland