Zeilen in Griekenland

Zeilen in Griekenland. Griekenland is het ideale land om een zeilvakantie te houden, want Griekenland betekent zon, zee, een lekker zeilwindje, honderden eilanden en een kustlijn van ruim 15000 kilometer. Door het mediterrane klimaat begint het zeilseizoen al in maart en kan het voortduren tot in oktober. Het stabiele zomerweer in deze maanden geven de beste omstandigheden voor het huren van een zeiljacht. De gunstige weersomstandigheden en prachtige gebieden maken Griekenland uitermate aantrekkelijk voor een zeiler.

"Zeilen in Griekenland is genieten van zon, zee en vrijheid!"

Om de Griekse eilanden te verkennen is het huren van een jacht een zeer goede optie. Je zeilt in de zon, hebt de kans om dolfijnen en waterschildpadden te ontmoeten en komt bij prachtige baaien en stranden. 's Avonds is het genieten in een taverne van een glaasje ouzo.

Zeilen in griekenland
Zeilen in Griekenland

Zeilend kom je in aanraking met dit prachtige land, de gastvrije bewoners en de boeiende cultuur. Je kunt ervoor kiezen om de jacht zelf te huren en te bemannen ("bareboat"), maar dan is het wel noodzakelijk dat je met twee bekwame bemanningsleden aan boord bent. Het voordeel is dan dat er geen andere (vreemde) mensen aan boord zijn.

Zeilvakantie Griekenland
Zeilvakantie in Griekenland

Als je voor wat meer zekerheid wilt kiezen, dan kan je ook denken aan flottielje zeilen. Flottielje zeilen houdt in dat je een zeiljacht huurt en daarmee zelfstandig, maar met meerdere schepen een bepaalde route vaart. Het nadeel is dat u met de groep meezeilt en je dus niet zelf de route kunt bepalen.

Een van de voordelen van flottielje zeilen is dat je altijd verzekerd bent van hulp en/of advies. Dan is er nog de mogelijkheid om een bemande jacht te huren, dan gaat er een schipper/instructeur mee. ("meezeilen") Om mee te zeilen hoef je niet te kunnen zeilen. Meezeilen is voor iedereen, of u nu wel of geen zeilervaring heeft. Meezeilen betekent als alleengaande of met uw eigen groepje inschepen op een groter zeiljacht en de schipper begeleidt je op de zeiltocht. Diverse bedrijven bieden de mogelijkheid om een zeiljacht te huren in Griekenland.
Snorkelen in Griekenland
Snorkelen in Griekenland
Menalon Trail
Menalon Trail
Rondreizen Excursies Griekenland
Rondreizen Excursies Griekenland
Bergbeklimmen in Griekenland
Bergbeklimmen in Griekenland