Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kastoria stad

Kastoria stad - vakantie, informatie en leuke tips


Kastoria stad. Kastoria, de hoofdstad van het gelijknamige departement, ligt voor een deel op een schiereiland te midden van een groot meer dat omgeven wordt door platanen. De naam van het meer is Kastoria, maar velen noemen het Orestiada. De stad ligt aan de voet van de bergen Grammos en Vitsi. Rondom het meer, dat een omtrek van dertig kilometer heeft en 630 meter boven de zeespiegel ligt, is een fiets- en wandelpad. Deze fietsroute loopt ook door verschillende dorpen en is prachtig. De stad wordt gekenmerkt door vele mooie herenhuizen en Byzantijnse monumenten. De wijken Doltso en Apozari zijn de mooiste wijken van de stad, want hier zijn de gebouwen in de oorspronkelijke staat bewaard. Aan de huizen is duidelijk te merken dat Kastoria een enorme welvaart heeft gekend, vooral in de periode van de 17e tot en met de 19e eeuw. Kastoria is tot economische bloei gekomen door de handel in pelzen en staat hierom ook bekend in heel Griekenland. Heel gezellig is het aan de boulevard waar veel taverna’s en kafeneions zijn. In het meer zijn vissersbootjes te zien. Er wordt hier volop gevist en gesport.

Wanneer je de rondweg rondom het schiereiland neemt, dan kom je geweldige bezienswaardigheden tegen. Hier zijn de grotten van de ‘Draak’ (Spileo tou Drakou). In de grot die een lengte van 300 meter heeft, zijn zeven afzonderlijke meertjes, die bezocht kunnen worden en waarbij de wandelpaden in de grot met houten bruggen met elkaar verbonden zijn. De naam heeft de grot gekregen van de vorm aan de ingang van de grot die aan een bek van een draak doet denken.

In de grotten zijn resten gevonden van beren die hier 10.000 jaar geleden hebben geleefd. De meren in de grot zijn ondergronds verbonden met het meer van Kastoria. Bij Kastoria zijn ook vele interessante Byzantijnse kerken en kloosters. Vlakbij de grotten van de Draak, bevindt zich het historische klooster van Panagia Mavriotissa dat in de 11e eeuw is gesticht toen Alexios de 1e Komninos Keizer was van het Byzantijnse Rijk. Aan de buitenkant van de kerk zijn schilderijen te zien uit de 12e eeuw.

Bekijk foto's Kastoria stad
Griekse spullen bestellen

Kastoria: Waar ligt Kastoria stad?

Waar ligt Kastoria
De kaart / landkaart van Kastoria stad


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Kastoria stad geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Kastoria stad Kastoria

maandag
Weer en klimaat Kastoria stad
35°C

dinsdag
Weer en klimaat Kastoria stad
34°C

woensdag
Weer en klimaat Kastoria stad
33°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024