Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Veria

Veria | Informatie, tips en vakanties

Veria. Veria is de hoofdstad van het departement Imathia in het Griekse district Macedonië. De stad ligt 71 kilometer ten westen van Thessaloniki en telt bijna 80.000 inwoners.

Veria ligt aan de oostelijke uitlopers van de berg Vermio. Het is een moderne stad met grote pleinen, traditionele huizen en veel Byzantijnse kerken. Er zijn mooie herenhuizen die in de oorspronkelijke ‘Macedonische’ stijl zijn bewaard en indruk maken. De stad heeft zich na de 2e wereldoorlog enorm ontwikkeld nadat hier verschillende fabrieken zich kwamen vestigen. Door de vele watervallen kon er energie opgewekt worden en dat kwam ten goed van de industrie.

Veria is een historische stad met een rijke cultuur en ligt in midden van een prachtige natuurlijke omgeving. De twee mooiste wijken in de stad zijn Barbouta en Kyriotissa. De wijk Kyriotissa is de meest drukke wijk van de stad, hier bevinden zich smalle straatjes en prachtige huizen, hier zijn de leukere cafeetjes van de stad en de leukere terrasen. Een prachtig uitzicht over de stad heb je vanaf de plek ‘Pasa Kioski’ (de kiosk van de Pasha) bij het park ‘Eliá’ dat onlangs gerenoveerd is.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Veria is het historische monument waar Apostel Paulus gepreekt heeft in de 1e eeuw na Christus.

Bekijk foto's Veria
Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C


Imathia: Waar ligt Veria?

Waar ligt Imathia
De kaart / landkaart van VeriaGriekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Griekse Gids Reizen Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020