Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Poros stad

Poros stad - vakantie, informatie en leuke tips


Poros stad. Poros stad is de hoofdstad van het eiland Poros. Bij aankomst in de haven van Poros zie je direct de klokkentoren op de top van de heuvel bij de haven. Daaronder en rondom deze toren staan kleurrijke huisjes tegen de hellingen van de berg, tot aan beneden bij de zee. Deze klokkentoren, die pas in 1927 werd gebouwd, is tegenwoordig een van de mooiste plekjes van Poros. Vanaf hierboven heb je een onvergetelijk panoramisch uitzicht over de zee en de kust van de Peloponnesos. Via een wirwar van smalle steegjes kun je naar de klokkentoren wandelen, wel moet je goed ter been zijn, maar eenmaal boven is het puur genieten.

"Poros stad is kleurrijk en gezellig"

Het eiland Poros bestaat eigenlijk uit twee eilanden: het eilandje Sferia, dat is het eilandje waar de stad rond de klok is gebouwd, en Kalavria, dat is het grotere eiland dat iets voor het strand van Askeli begint. De twee eilanden zijn met elkaar verbonden via een brug en wanneer je er overheen rijdt heb je niet eens in de gaten dat je van eiland naar eiland “hopt”.

Poros-stad
Poros stad

Sferia, waarop Poros stad is gebouwd, is bijzonder, want het is op een rotsachtige vulkaan gebouwd. Op die vulkaan hebben de inwoners hun huizen met rode dakpannen gebouwd. De huizen aan de haven zijn groter, hier zie je vooral charmante neoklassieke gebouwen waar tegenwoordig leuke restaurants, terrasjes en winkels onderdak vinden. Rond de stad kunnen bijna overal boten aanleggen en er loopt een weg helemaal rondom het eilandje.

Boulevard en terrasjes

Op de westelijke en zuidelijke kustlijn is een lange boulevard, waar je kunt wandelen en van de schoonheid van de omgeving kunt genieten. Deze boulevard is ongeveer 1200 meter lang. Achter de boulevard zijn allemaal leuke tavernes, cafeetjes, terrasjes, ouzeri’s en winkels. Hier en daar zie je kleurrijke pleintjes met allerlei terrasjes en monumenten. Dit is het hart van het eiland waar je jezelf eindeloos kunt vermaken.

Poros terrasje
Poros terrasje

Aan het water zie je tientallen taxibootjes. Deze bootjes pendelen de hele dag heen en weer naar de overkant, naar Galatas en terug. Mocht je met de auto willen oversteken, dan moet je de grotere veerboot nemen, deze boot gaat elk half uur.

Vakantie

Wil je een unieke en onvergetelijke vakantie op Poros beleven? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Poros. Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Je kunt Poros bijvoorbeeld goed combineren met Hydra en Aegina. Een andere leuke optie is die van Spetses, Hydra en Poros

Bekijk foto's Poros stadActiviteiten

In Poros worden in de zomer allerlei activiteiten en tentoonstellingen georganiseerd. Er is zelfs een openluchtbioscoop, waar recente, populaire films getoond worden. Met Grieks Pasen vindt een grote processie plaats, waaraan vijf kerken meedoen en de processie eindigt in de haven. Eén keer per jaar komen hier dure jachten aan, die aan de “East Med Yacht Show” meedoen. Aan deze show nemen de meest prestigieuze agentschappen deel, het zijn een soort opendeurdagen voor het bezichtigen van dure jachten.

Poros is een ideale vakantiebestemming om als uitvalsbasis te dienen om het hele gebied te verkennen: o.a. Aegina, Hydra, Agkistri, en Spetses en het district Argolis op de Peloponnesos met Epidavros, Nafplion en Mycene en natuurlijk Athene.


Griekse spullen bestellen

Poros: Waar ligt Poros stad?

Waar ligt Poros
De kaart / landkaart van Poros stad


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Poros stad geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Tempel Poseidon vakantie
Tempel Poseidon vakantie
Vagionia vakantie
Vagionia vakantie
Poros Love Bay vakantie
Poros Love Bay vakantie
Klooster Poros vakantie
Klooster Poros vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.3°C
Maart
13.5°C
April
16.1°C
Mei
19.4°C
Juni
23.7°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.4°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Poros stad Poros

zondag
Weer en klimaat Poros stad
37°C

maandag
Weer en klimaat Poros stad
36°C

dinsdag
Weer en klimaat Poros stad
36°C

woensdag
Weer en klimaat Poros stad
36°C

donderdag
Weer en klimaat Poros stad
34°C

vrijdag
Weer en klimaat Poros stad
34°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024