Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Epidavros

Epidavros Peloponnesos - Theater Epidaurus


Epidavros. Epidavros of Epidaurus is de verzamelnaam voor een aantal dorpen in Argolida op de Peloponnesos. Het is ook de naam van een van de meest indrukwekkende theaters ter wereld: het Theater van Epidavros.

Palia Epidavros of Archaia / Oud Epidaurus is de oude haven aan de zee, met een theater en een vroegchristelijke kerk. Het is een vissersdorp dat aan de Saronische Golf en de oostkust van de Peloponnesos ligt. Het dorp wordt omgeven door sinaasappel- en olijfboomgaarden. Archaia Epidavros heeft ongeveer 2000 inwoners die zich voornamelijk met de visserij, de landbouw en het toerisme bezighouden. Er zijn verschillende leuke strandjes bij het dorp. Ook zijn er winkels, restaurants en cafeetjes. Om te verblijven in het dorp zijn er vele hotels, appartementen en een aantal campings.
 

Theater eppidavros
Epidavros theater

Nea Epidavros of Nieuw Epidaurus is het nieuwe dorp in de buurt van Palia Epidavros.

Op 14km. afstand van het dorpje Archaia Epidavros ligt het indrukwekkende openluchttheater Theater van Epidavros. Het is een van de meest indrukwekkende theaters in de wereld.

Video Palaia Epidavros

Bekijk foto's EpidavrosTheater van Epidavros

Op 14 km. afstand van het dorpje Archaia Epidavros ligt het indrukwekkende openluchttheater. Het is het best bewaarde theater van Griekenland. Het stamt uit de vierde eeuw voor Chr. en met een capaciteit van 12000  tot 14000 zitplaatsen wordt het in de zomer nog steeds gebruikt voor voorstellingen van de klassieke drama's (Epidavros Festival). 

Het  meest verbazingwekkende is de geweldige akoestiek. Men noemt het ook het wonder van Epidavros en tot op de laatste rijen hoor je zelfs het kleinste geluid.

Het theater is ontworpen in het midden van de vierde eeuw voor Christus door architect en beeldhouwer "Polykleitos de Jongere". Er zijn twee bouwfasen geweest, dit is te zien aan het verschil in vorm van de onderste en de bovenste rijen. Er waren eerst 34 rijen met zitplaatsen, een eeuw later is het nog eens met 21 rijen uitgebreid. Zo steeg het aantal zitplaatsen van 6500 naar 12.300. In het midden van de orchestra, die ongeveer een diameter van 20 meter heeft, stond vroeger het altaar van Dionysos.

Helaas is hier niets meer van bewaard. In het theater van Epidavros worden in de maanden juli en augustus op vrijdag en zaterdag om 21:00 uur klassieke Griekse drama's opgevoerd.

Theater Epidavros
Theater Epidavros


Griekse spullen bestellen

Argolis: Waar ligt Epidavros?

Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Epidavros


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Epidavros

P.Verdelis
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: 9 - Cultuur: 9 - Stranden: 9 - Omgeving: 10

Toelichting Epidavros:
Nea Epidavros is een schiterende kleine dorp met prachtige stranden, fantastiche bergen met veel pijnbomen en veel leuke restaurands en vriendelijke mensen. Dichtbij is er een zeer beroemde theater en museum van Epidavrous met wereld's beste akoestiek.


meltemi
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 3 - Uitgaan: 1 - Kindvriendelijk: 4 - Cultuur: 10 - Stranden: - Omgeving: 10

Toelichting Epidavros:
Is waarschijnlijk, na Delphi, één van de meest tot de verbeelding sprekende plaatsen in Griekenland. Heb al 6 keer een theatervoorstelling bijgewoond, versta er geen snars van maar de sfeer in het theater is ongelooflijk. Na de voorstelling nog lekker ete


Ben je zelf ooit naar Epidavros geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Mycene vakantie
Mycene vakantie
Kilada vakantie
Kilada vakantie
Ermioni vakantie
Ermioni vakantie
Kranidi vakantie
Kranidi vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Epidavros Argolis

dinsdag
Weer en klimaat Epidavros
35°C

woensdag
Weer en klimaat Epidavros
34°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024