Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Achladies

Achladies Skiathos - vakantie, informatie en leuke tips

ACHLADIES. Achladies is een bekend toeristisch gebied op eiland Skiathos, dat ongeveer vijf kilometer van Skiathos stad ligt. Het is niet echt een dorp, het is meer een gehucht, waar rond het prachtige zandstrand het één en ander is gebouwd. Zo zijn er hotels, appartementen, kamers te huur, bakkers en allerlei winkels. Aan het strand is er een erg leuke beachbar/restaurant die Maniatis Garden heet.

“Bij Maniatis Garden in Achladies hebben we ontzettend genoten„

De eigenaren hebben precies achter het strand een tiental appartementen te huur en een grote tuin, waar allerlei bloemen groeien en groenten verbouwd worden. Die vers geplukte groenten gebruiken de eigenaren dan weer in hun restaurant. Wij verbleven hier een aantal dagen hebben een geweldige tijd gehad. Het strand van Achladies ligt idyllisch en is omringd door veel groen en lage heuvels. Het turquoise zeewater, de blauwe lucht, de groene omgeving en de eilandjes Tsougkria die tegenover Achladies liggen zijn prachtig.

Achladies
Achladies Skiathos strand

Vanaf Achladies pendelen bootjes meerdere keren per dag heen en weer naar Skiathos stad. Een keer per uur gaat er ook een bus naar Skiathos stad en ook naar de andere stranden op Skiathos. Zo duurt een trip naar het beroemdere Koukounaries strand  niet meer dan twintig minuten. ’s Avonds en bij volle maan is het hier prachtig. De maan die opkomt achter de bergen van het eiland Skopelos, dat niet ver van Skiathos ligt, is onvergetelijk. Ook de aanblik op de eilandjes Tsougkria met daarachter in de verte, in de heiige lucht het eiland Evia, is erg mooi om te zien.

In Achladies wonen in de winter ongeveer tachtig vaste inwoners. Voor een taxirit betaalden we vanaf de Skiathos stad €8.50.

Bekijk foto's Achladies
Skiathos: Waar ligt Achladies?

Waar ligt Skiathos
De kaart / landkaart van Achladies


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Kanapitsa vakantie
Kanapitsa vakantie
Troulos vakantie
Troulos vakantie
Vassilias vakantie
Vassilias vakantie
Koukounaries vakantie
Koukounaries vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C
Eilandhoppen Skiathos Griekse Gids Reizen Griekse restaurants De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021