Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Skopelos

Skopelos - Vakantie in Griekenland

Skopelos vakantie. Skopelos is een Grieks eiland in het noordwesten van de Egeïsche zee. Het ligt tussen de eilanden Skiathos en Alonissos, niet ver van de kust van Pilion dat op het vasteland van Griekenland ligt. De hoofdstad van het eiland is Skopelos stad. Het eiland is ongeveer honderd vierkante kilometer groot en heeft een kustlijn van zeventig kilometer.

“Skopelos, het groene Mamma Mia eiland„

Het meest opvallende aan eiland Skopelos zijn de ongeveer acht miljoen dennenbomen die hier aanwezig zijn. De boom die hier in overvloed groeit, is een soort dennenboom die zich gemakkelijk vermenigvuldigd, doordat de zaadjes door de wind verspreid worden en zo ontstaan dichte bossen. Op het eiland zijn een tiental bergen die tussen de 300 en de 600 meter hoog zijn. De hoogste berg is de berg Delfi, die 620 meter hoog is. Skopelos heeft veel, vooral kleinere, zand- en kiezelstranden. Sommige stranden zijn met de auto bereikbaar, andere stranden niet, dat heeft met het heuvelachtige, soms steile reliëf van de kustlijn te maken.

Skopelos
Skopelos groen Sporaden eiland

Als je met een boot rond Skopelos vaart, zie je vele kleine strandjes. Deze stranden kan je vaak alleen met een gehuurde boot of te voet bereiken. Skopelos is bekend om de vele wandelpaden, veel toeristen die dit weten komen regelmatig naar Skopelos terug om te wandelen en om van de prachtige natuur te genieten. Een ander fenomeen op Skopelos zijn de vele kerken en kloosters. Men schat dat er op het eiland driehonderdtachtig kerken zijn.

Skopelos heeft geen eigen vliegveld en is alleen met de boot bereikbaar. De meeste toeristen arriveren vanaf het eiland Skiathos, waar wel een internationaal vliegveld is. Een boottocht van Skiathos stad naar Skopelos stad duurt ongeveer een uur. Anderen vliegen weer naar de stad Volos. Vanaf de haven van Volos gaat er twee keer per dag een ferry naar Skopelos en de andere Sporaden.

Hoe boek je een vakantie naar Skopelos?

Een vakantie kun je gemakkelijk boeken via verschillende touroperatos, zie hier een overzicht van vakanties naar Skopelos. Maar je kunt je vakantie ook bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Skopelos geweest en kennen het eiland en de leuke plekjes goed. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen. Zo is Skopelos erg mooi te combineren met Skaithos, Alonissos en Pilion

Bekijk de foto's Skopelos - Fotoalbum Griekenland

Skopelos


Beoordeel Skopelos en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Skopelos? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


9.0

Bezienswaardigheden en tips op Skopelos

- De hoofdstad Skopelos stad, ook wel Chora genoemd. Het is een fraaie traditionele stad met mooie huisjes, smalle steegjes en meer dan honderd kleine kerkjes.
- Agios Ioannis Kastri, het kerkje dat beroemd werd door de verfilming van de film "Mamma Mia".
- Palio Klima (Oud Klima) een dorp dat oorspronkelijk bijna helemaal verlaten werd na een zware aardbeving in 1965 maar weer in de oorspronkelijke stijl wordt gerenoveerd en in de zomer weer tot leven komt.
- Glossa, het op één na, grootste dorp van Skopelos.
- Panormos met haar opvallende fjord.
- De vele kloosters die over het eiland verspreid zijn. Deze mogen bezocht worden door toeristen, let wel op, tussen de middag zijn ze meestal dicht.
- De fraaie bosrijke natuur van Skopelos.

Kerkje Mamma Mia Skopelos

Kerkje Agios Ioannis wereldberoemd door film Mamma Mia

Stranden op Skopelos

Op Skopelos zijn veel mooie zandstranden en kiezelstranden. De bekendste stranden zijn die van Stafylos, Kastani, Milia, Hovolo bij Klima-Elios, Panormos en Agnontas. Veel mooie stranden zijn met de auto niet bereikbaar, maar wel te voet op met de boot.

Strand Panormos Skopelos
Panormos Skopelos

Geschiedenis Skopelos

Skopelos heette in de oudheid Peparithos en de inwoners van Skopelos waren Kretenzers die naar Skopelos zijn gekomen samen met hun leider Stafylos. Stafylos was de zoon van Theseus en Ariadne.  Later werd het eiland een kolonie van Athene en nam aan de zijde van Athene deel aan verschillende oorlogen. Het eiland nam ook deel aan de Olympische spelen en zo was er een atleet die Agnontas heette, die winnaar van een loopwedstrijd werd in het jaar 569. Naar hem is ook de huidige baai en dorp Agnontas genoemd.

In het jaar 340 voor Christus hebben de Macedoniërs onder leiding van Filippus II het eiland helemaal vernietigd, zo ook de drie toenmalige steden Panormos, Knossos (nu Glossa) en Selinounta. Alle bewoners van het eiland verlieten toen het eiland en gingen elders wonen.

Skopelos werd daarna in de Byzantijnse periode als verbanningsoord gebruikt. Pas jaren later werd het eiland weer bewoond en kwam het in handen van de Venetianen maar een gemakkelijke tijden hadden de inwoners van Skopelos allesbehalve omdat het eiland steeds opnieuw door piraten werd aangevallen. In het jaar 1538 werden alle inwoners van het eiland door de Turkse piraat Barbarossa gedood en zo bleef het eiland weer opnieuw lang onbewoond en pas na de Griekse onafhankelijkheid kwamen inwoners geleidelijk weer op het eiland wonen.

Agnontas Skopelos
Agnontas op Skopelos


Links naar Skopelos

 


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Skopelos

Jenny Kruidhof-Bandsma
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 7 - Stranden: 7 - Omgeving: 8

Toelichting :
Leuk stadje met haven. Veel wandelmogelijkheden. Bus rijdt niet vaak.


Frederiek Hekkert
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 6 - Uitgaan: 6 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 6 - Stranden: 8 - Omgeving: 9

Toelichting :
Skopelos is een prachtig eiland, ten oosten van het vaste land. Veel cultuur vind je hier niet. Skopelos stad is gezellig, klein en de mensen zijn vriendelijk. Geen spetterend uitgaansleven, ook niet speciaal veel voor kinderen. Ga vooral in het voor- of naseizoen en geniet van de natuur; lekker zwemmen in zee, heerlijk wandelen, mooie boottochtjes maken.Van de hele Mamamia hype is weinig meer over, laat je vooral niet verleiden een boottocht in Mamamia thema te doen, tenzij je de rest van je leven allergisch voor Abba wil worden... I love Skopelos!!!


Ben je zelf ooit naar Skopelos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Skopelos?


Waar ligt Skopelos
De kaart / landkaart van Skopelos

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Eilandhoppen Skopelos Griekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Sunweb Skopelos Griekenland Tui Griekenland Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021