Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kastro

Kastro Skiathos | Informatie, tips en vakanties

KASTRO. Kastro was in de middeleeuwen de hoofdstad van het Griekse eiland Skiathos. In Kastro zijn de ruïnes te zien van een kasteel dat in de Middeleeuwen, in de 14e eeuw is gebouwd. De inwoners van het eiland waren hierheen verhuisd om aan de piraten, die met aanvallen het eiland teisterden, te ontkomen. Kastro, wat kasteel betekent, werd op een rots gebouwd, in het noorden van Skiathos. Kastro is met de auto vanaf Skiathos-stad binnen vijfentwintig minuten bereikbaar. Het eerste deel van de weg is goed, maar daarna volgen zandwegen en hier en daar met steen geplaveide wegen. Parkeren doe je een paar honderd meter van Kastro. Het laatste stuk, ongeveer vijfhonderd meter, moet je te voet afleggen. Deze wandeling is meer dan de moeite waard, want de omgeving is hier betoverend mooi. Het grootste deel van het pad is met stenen geplaveid en is gemakkelijk begaanbaar. Het laatste stuk is wat lastiger. Via een stenen trap beklim je uiteindelijk het terrein van het kasteel, vroeger was het een houten trap.

Op het terrein van Kastro stonden vroeger driehonderd huizen en een dertigtal kerken. Tegenwoordig staan er nog drie kerken, dat zijn de kerk van Jezus Christus, de kerk van Agia Marina en de kerk van Agios Nikolaos.

Het kasteel is pas in 1830 verlaten, nadat de Grieken in opstand waren gekomen tegen de Turken. Boven op het hoogste punt van de toren waait de Griekse vlag en zijn kanonnen te zien die door de Grieken gebruikt werden. Nabij Kastro is een dranken kiosk en aan het strand, dat op tweehonderd meter ligt, is er een cafeetje. Dagelijks komen hier toeristenbootjes om de gasten te laten zwemmen in de kristalheldere wateren bij dit strand.

Bekijk foto's Kastro




Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Skiathos: Waar ligt Kastro?

Waar ligt Skiathos
De kaart / landkaart van Kastro



Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Eilandhoppen Skiathos Griekse Gids Reizen Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020