Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Koukounaries


Koukounaries - Skiathos (Griekenland)

KOUKOUNARIES. Koukounaries is de populairste badplaats op het eiland Skiathos. Koukounaries ligt 13 kilometer ten westen van Skiathos-stad en is zowel met de bus als met de boot bereikbaar. Het goudgele zandstrand van Koukounaries is prachtig en het water is kristalhelder. Koukounaries is een beschermd gebied. Achter het zandstrand is een meertje met zoet water, waar allerlei vogels hun toevlucht zoeken. Het meertje heet Strofylia en staat via een kanaal in verbinding met de kleine jachthaven van Koukounaries. Hier bevindt zich ook het bos van Koukounaries, Koukounari betekent dennenappel en dat verklaart de naam; het bos bestaat uit dennenbomen. Rond het beschermde gebied zijn verschillende goede hotels. Aan het strand zijn allerlei watersporten mogelijk en op loopafstand bevindt zich het naaktstrand Banana. In de zomer is het in Koukounaries  erg druk, dan komen behalve de lokale toeristen, dagelijks ook toersitenbootjes vanaf het vasteland en van andere buur-eilanden.

Een erg leuk strand is Maratha dat een vijftigtal meter ten oosten van Koukounaries ligt. Het strand wordt door Hotel Skiathos Palace geëxploiteerd, maar is voor iedereen toegankelijk.  Via de hoofdweg is er een klein paadje dat je door groene dennenbossen naar beneden, naar het strand leidt. Het strand ligt idyllisch, als het ware in het bos. Aan het strand zijn ligstoelen en is er een leuke beachbar waar dranken en snacks verkocht worden. Een keer per uur gaat er een bus naar de Skiathos stad. Deze tocht duurt met de bus ongeveer vijfentwintig minuten.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Koukounaries - Koukounaries in beeld

Koukounaries | Skiathos Sporaden | De Griekse Gids foto 8 - Foto van De Griekse Gids Blue flag beach Koukounaries - Skiathos - Foto van De Griekse Gids Baywatch Koukounaries - Skiathos - Foto van De Griekse Gids Maratha beach bij Koukounaries | Skiathos Sporaden | De Griekse Gids foto 5 - Foto van De Griekse Gids Aan het strand van Koukounaries - Skiathos - Foto van De Griekse Gids Maratha beach bij Koukounaries | Skiathos Sporaden | De Griekse Gids foto 12 - Foto van De Griekse Gids SkiathosKoukounaries - Foto van Doortje van Lieshout Skiathos Palace gezien vanaf Koukounaries - Skiathos - Foto van De Griekse Gids Maratha beach bij Koukounaries | Skiathos Sporaden | De Griekse Gids foto 7 - Foto van De Griekse Gids Het mooie strand van Koukounaries - Skiathos - foto 1 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Koukounaries»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Koukounaries
Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C

Skiathos: Waar ligt Koukounaries?

Uitstapjes / Trips vanaf Koukounaries
De kaart / landkaart van Skiathos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Koukounaries Skiathos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Skiathos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Skiathos.

De kaart / landkaart van SkiathosKoukounaries Skiathos Troulos Skiathos Aghia Paraskevi Skiathos Tzaneria Skiathos Vromolimnos Skiathos Vassilias Skiathos Klooster Kechria Skiathos Anastasa Skiathos Klooster Evangelistria skiathos Skiathos stad Skiathos Kastro Skiathos Achladies skiathos Kanapitsa Skitahos
Uitstapjes vanaf Koukounaries - Klik op de kaart van Skiathos (©De Griekse Gids)