Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Anastasa

Anastasa Skiathos | Informatie, tips en vakanties

ANASTASA. De kerk Anastasa ligt op eiland Skiathos, op de route van Skiathos stad naar Kastro. Het ligt enkele kilometers voor Kastro. De weg hiernaartoe is niet overal geasfalteerd, dus wees op je hoede. Het kerkje heeft een historische waarde gekregen daar de schrijver Alexandros Papadiamantis het in een van zijn boeken als titel heeft gebruikt. Dit boek schreef Papadiamantis in 1892.

Het mooie kerkje is van stenen gebouwd en heeft keramische dakpannen. Het ligt te midden van olijfbomen en platanen, de zonnestralen kunnen het kerkje haast niet bereiken, zo dichtbegroeid is het eigenlijk. Boven aan de deur van de kerk zijn borden in de muur gemetseld, het lijkt wel op delfts blauw. De kerkklok van Agia Anastasa hangt aan een olijfboom, in tegenstelling tot wat we gewend zijn, op een kerktoren.

Voor de kerk bevinden zich de ruïnes van een oude toren. Vanaf deze toren gaven de Grieken al in de oudheid signalen aan de overige eilanden van de Sporaden en aan Pilion op het vasteland. Op die manier communiceerde men met elkaar en kon men boodschappen snel overbrengen. Dat gebeurde ’s avonds en de signalen gaf men met vlammen, door het aansteken van een fakkel.

Bekijk foto's Anastasa
Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Skiathos: Waar ligt Anastasa?

Waar ligt Skiathos
De kaart / landkaart van AnastasaGriekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Eilandhoppen Skiathos Griekse Gids Reizen Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020