Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Agnontas

Agnontas Skopelos - vakantie in een traditioneel vissersdorp


Agnontas Skopelos. Agnontas is een traditioneel vissersdorp aan de zuidkust van het eiland Skopelos. Het ligt ongeveer negen kilometer van Skopelos stad, onderaan de hellingen van groene heuvels. Het landschap rond het strand van Agnontas is prachtig, de dennen raken letterlijk de zee en de zonsondergang is hier uniek. De turquoise kleur van het zeewater, de blauwe lucht, de dennenbomen op de heuvels: het is allemaal prachtig. Het witte strand bestaat uit grote en kleine kiezels en uit wit zand. Aan het strand zijn ligbedden en parasols. Daar Agnontas in een vrij gesloten baai ligt, is het een goede plek voor boten om aan te leggen. Agnontas heeft een haven waar bij slecht weer zelfs de grote lijnboten aanmeren.

“Agnontas: prachtig gelegen in een groene baai „

Aan het strand zijn direct aan het water een aantal zeer gezellige terrassen. Hier kun je verse vis bestellen in combinatie met een heerlijke ouzo of witte wijn. In de winter heeft dit plaatsje weinig inwoners en is deze mooie kustplaats zo goed als helemaal verlaten.

Het dorp Agnontas heeft zijn naam te danken aan de Olympisch kampioen Agnon (=Agnontas). Agnontas won tijdens de Olympische spelen van 569 v.Chr. een hardloopwedstrijd en toen hij naar Sklopelos terugkeerde, kwam hij met een boot hier aan. Agnon was de eerste en enige Olympische winnaar van Peparithos (=antieke benaming van Skopelos).

Agnontas Skopelos
Agnontas Skopelos

Een drietal kilometer van het strand ligt een ander strand, dat heel erg populair is onder de Skopelos liefhebbers. Dat is het strand Limnonari. Ook dit strand heeft dezelfde kenmerken als Agnontas en ook dit strand ligt bij groene bossen vol met dennenbomen en platanen. Dit strand is minder druk, maar dat wil niet zeggen dat het minder leuk is, integendeel. Het is wellicht wat authentieker. Aan het strand zijn enkele zaken die voor drinken en voor een lekker Grieks hapje kunnen zorgen. De weg naar beide stranden is heel goed, de natuur is zonder meer fantastisch.

Bekijk foto's Agnontas
Griekse spullen bestellen

Skopelos: Waar ligt Agnontas?

Waar ligt Skopelos
De kaart / landkaart van Agnontas


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Agnontas geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Skopelos stad vakantie
Skopelos stad vakantie
Glossa vakantie
Glossa vakantie
Agios Ioannis Kastri vakantie
Agios Ioannis Kastri vakantie
Panormos vakantie
Panormos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C

Eilandhoppen Skopelos Griekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Sunweb Skopelos Griekenland Tui Griekenland Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024