Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Stafylos

Stafylos Skopelos | Informatie, tips en vakanties

STAFYLOS.Stafylos is een toeristisch dorpje op het Griekse eiland Skopelos, vier kilometer ten zuiden van Skopelos stad. Het ligt aan de zuidkust van het eiland te midden van druivengaarden, olijfbomen en dennenbomen.

De naam Stafylos is afgeleid van het Griekse woord stafyli, wat druif betekent. Volgens de Griekse mythologie zou Stafylos, een jonge man zijn geweest, die door Koning Minos van Kreta naar Skopelos werd gestuurd om het eiland te verkennen. Hij werd later de eerste koning van Skopelos. In een graf dat op het schiereiland naast het strand van het dorp ligt, zijn allerlei voorwerpen gevonden uit de 16e eeuw voor Christus die een bewijs zijn dat Skopelos wel degelijk verband had met het Minoïsche Kreta.

Het smalle zand- kiezelstrand dat tussen het dorp en het schiereiland ligt is erg mooi en ligt in een voor wind afgeschermde baai. Men zegt dat het hier nooit waait. Het schiereiland is eigenlijk een grote witte rots waarop groene bomen groeien. Voor het strand, op de weg die naar het strand leidt, zijn een aantal restaurants, daar kan je ook het best je auto parkeren om er naar toe te wandelen. Wanneer je het straatje uitloopt zie je links het strand en het schiereiland en rechts de steilere witte en rode rotsen in een prachtige omgeving in het water.

Bekijk foto's Stafylos
Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Skopelos: Waar ligt Stafylos?

Waar ligt Skopelos
De kaart / landkaart van StafylosEilandhoppen Skopelos Griekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Skopelos Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020