Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Skopelos stad

Skopelos stad - vakantie, informatie en leuke tips


Skopelos stad. Skopelos stad, de hoofdstad van het eiland Skopelos, is zo’n mooie stad dat je hem na een bezoek niet meer vergeet. Bij aankomst in de haven van Skopelos stad, ben je vanaf het eerste moment direct onder de indruk. De stad is rond 1500 v.Chr. door inwoners uit Kreta op een heuvel aan zee gebouwd en haar oorspronkelijke naam was Peparithos. De eigen inwoners noemen de stad Chora, maar dat is een naam die ook op andere eilanden door de inwoners aan de hoofdstad gegeven wordt.

“Skopelos stad (Chora) is een pittoresk stadje in het oosten van het eiland„

De witte huisjes van Skopelos stad zijn in de oorspronkelijke stijl gebouwd en bewaard. Witte huisjes met blauwe en bruine luiken, rode of grijze dakpannen, veel kerkjes, smalle steegjes en heel veel trapjes. Dat zijn de kenmerken van een dorpje op een Grieks eiland, zoals wij ze in onze verbeelding graag zien. De bouw van de traditionele huizen van Skopelos stad is enerzijds in Venetiaanse stijl en anderzijds in de Macedonische stijl.

Skopelos stad
Skopelos stad

Wanneer je door de geplaveide steegjes en op de trapjes loopt, zie je veel kleine maar ook grotere kerken, men schat dat het er honderdtwintig zijn. Je ziet ook veel bloemen, de inwoners van Chora hebben hun huisjes en tuintjes versierd met bougainvilles, rozen en allerlei andere mooie bloemen en planten.

Op het hoogste punt van de stad bevindt zich Kastro, dat betekent kasteel of vesting. Hier staan de oude muren van het kasteel, die door de inwoners wit geschilderd zijn. Skopelos stad werd vroeger regelmatig aangevallen door piraten, eentje daarvan was de gevreesde Barbarossa. De inwoners probeerden zichzelf te beschermen door de bouw van deze muur. Strategisch bevond de stad zich op zo’n plek dat deze niet ingenomen kon worden door de piraten.

Skopelos stad
Skopelos-stad

Op deze heuvel zijn geen winkels of terrassen. De terrassen zijn allemaal beneden, rondom de haven. Restaurants en visrestaurants, bars en cafetaria’s, bakkers en groenteboeren, toeristische winkels en kledingwinkels: alles is hier te vinden. In Skopelos stad zijn veel hotels en appartementen in allerlei prijsklassen.

Vakantie op Skopelos!

Een vakantie naar Skopelos kun je gemakkelijk boeken via de verschillende touroperators, zie hier een overzicht van vakanties naar Skopelos. Je kunt je vakantie ook bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Skopelos geweest en kennen het eiland en de leuke plekjes goed. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Zo is Skopelos erg mooi te combineren met Skaithos, Alonissos en Pilion

Bekijk foto's Skopelos stad
Griekse spullen bestellen

Skopelos: Waar ligt Skopelos stad?

Waar ligt Skopelos
De kaart / landkaart van Skopelos stad


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Skopelos stad

angelique westhovens
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 10 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 7 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 10

Toelichting Skopelos stad:

Skopelos stad. Je kan er heerlijk wandelen door de vele straatjes. Naar boven naar de vele kerkjes en mooie uitzichten. Heerlijk eten overal. Een auto huren en de vele leuke plaatsjes bezoeken, natuurlijk de "mama-mia" kerk op de rots.


Miek
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 8 - Stranden: 6 - Omgeving: 9

Toelichting Skopelos stad:
Skopelos stad vonden wij erg mooi, de echte witte huisjes, de kleine keitjes, de kerkjes en zo mooi kronkelend op een heuvel gebouwd dus voor mensen die slecht ter been zijn die moeten echt aan de boulevard blijven wat ook geen straf is. Wel wat modern, dus geen oude stoeltjes maar luxe banken en jammer; soms herrie muziek ipv de oude griekse klanken. Het strand bij Skopelos stad is echt vies en niet mooi, maar even verderop met de bus/ eigen vervoer of taxi heb je prachtige standen. Wij zijn maar een week geweest en omdat het niet heel groot is vinden wij dat ook genoeg, maar het was wel een super week!


Ben je zelf ooit naar Skopelos stad geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Panormos vakantie
Panormos vakantie
Agnontas vakantie
Agnontas vakantie
Agios Ioannis Kastri vakantie
Agios Ioannis Kastri vakantie
Glossa vakantie
Glossa vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C

Eilandhoppen Skopelos Griekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Sunweb Skopelos Griekenland Tui Griekenland Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024