Alexandroupolis (Evros)

ALEXANDROUPOLIS. Alexandroupoli is de hoofdstad van prefectuur Evros. Deze stad ligt op 15 kilometer van de Turkse grens. Met ongeveer 50.000 inwoners is het de grootste stad van Thracië. Alexandroupoli is een moderne stad die snel groeit, de haven en het vliegveld spelen voor deze ontwikkeling een zeer belangrijke rol. Deze stad is 1919 pas bevrijd van de Turken en heette daarvoor Dede-Agatch, wat "de boom van de monnik" betekent. Na de Eerste Wereldoorlog werd de stad in het Verdrag van Neuilly aan Griekenland toegewezen.

In 1920 bracht koning Alexander I van Griekenland een bezoek aan de stad en hierna werd de stad Alexandroupoli (Alexanderstad) genoemd. Alexandroupolis werd tijdens de Russisch-Turkse oorlog van 1877-1878 door de Russen veroverd. Russische troepen vestigden zich in het dorp en er werd door hen een stadsplan gemaakt met brede straten die parallel aan elkaar liepen. Een contrast met de smalle steegjes die men gewend was in Ottomaanse steden. De korte Russische aanwezigheid heeft een blijvend effect op het stratenplan van Alexandroupolis gehad.

Er zijn goede trein- en busverbindingen van Alexandroupolis naar andere Griekse steden zoals Thessaloniki. De internationale luchthaven Dimokritos ligt 7 kilometer ten oosten van de stad. De haven van Alexandroupolis is een van de belangrijkste havens van Noord-Griekenland. Het eiland Samothraki ligt 70 kilometer ten zuidoosten van Alexandroupolis.

Alexandroupolis is een stad met veel cultuur, musea en een boulevard. Het is er nog niet erg toeristisch, je bent hier onder de Grieken. Er is een camping aan het strand en er zijn verschillende hotels en appartementen in de stad gevestigd, in verschillende prijsklassen. In de stad vind je veel winkels, tavernes en restaurants waar je goed en betaalbaar kunt eten. Er zijn schone stranden, met helder zeewater waar je goed kunt snorkelen. Een dagtrip naar Turkije of Samothraki behoort tot de mogelijkheden.

Foto's Alexandroupolis - Alexandroupolis in beeld

Zonsondergang op de boulevard in Alexandroupoli met in de verte het eiland Thassos. - Foto van Anna Alexandroupolis - Moskee binnen - Foto van Rob Hakemulder Alexandroupolis Evros | Griekenland | Foto 2 - Foto van Region of Eastern Macedonia and Thrace Zonsopkomst in de haven van Alexandroupoli. - Foto van Anna Alexandroupolis - Moskee - Foto van Rob Hakemulder Alexandroupolis - Vuurtoren (Evros) - Foto van Rob Hakemulder Alexandroupolis Evros | Griekenland | Foto 1 - Foto van Region of Eastern Macedonia and Thrace Kerk van Alxandroupolis in Evros (Thracie) - Foto van Rob Hakemulder Kerk van Alxandroupolis - mozaik - Foto van Rob Hakemulder Alexandroupoli 1 - Foto van annoula


meer foto's van Alexandroupolis»Gemiddelde temperaturen Alexandroupolis Evros

Januari
5.0°C
Februari
5.9°C
Maart
8.3°C
April
13.1°C
Mei
18.3°C
Juni
23.1°C
Juli
25.8°C
Augustus
25.4°C
September
21.1°C
Oktober
15.6°C
November
10.8°C
December
7.1°C


Evros: Waar ligt Alexandroupolis?

Waar ligt Evros
De kaart / landkaart van Alexandroupolis


Alexandroupolis

14 beoordelingen
8.57

Meer Thracie
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift
© De Griekse Gids 2000-2020