Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Alexandroupolis Evros - vakantie, informatie en leuke tips


Alexandroupolis. Alexandroupoli is de hoofdstad van de prefectuur Evros. Deze stad ligt op 15 kilometer van de Turkse grens. Met ongeveer 50.000 inwoners is het de grootste stad van Thracië. Alexandroupoli is een moderne stad die snel groeit, de haven en het vliegveld spelen voor deze ontwikkeling een zeer belangrijke rol. Deze stad is in 1919 pas bevrijd van de Turken en heette daarvoor Dede-Agatch, wat "de boom van de monnik" betekent. Na de Eerste Wereldoorlog werd de stad in het Verdrag van Neuilly aan Griekenland toegewezen.

In 1920 bracht koning Alexander I van Griekenland een bezoek aan de stad en hierna werd de stad Alexandroupoli (Alexanderstad) genoemd. Alexandroupoli werd tijdens de Russisch-Turkse oorlog van 1877-1878 door de Russen veroverd. Russische troepen vestigden zich in het dorp en er werd door hen een stadsplan gemaakt met brede straten die parallel aan elkaar liepen. Een contrast met de smalle steegjes die men gewend was in Ottomaanse steden. De korte Russische aanwezigheid heeft een blijvend effect op het stratenplan van Alexandroupoli gehad.

Er zijn goede trein- en busverbindingen van Alexandroupolis naar andere Griekse steden zoals bijvoorbeeld Thessaloniki. De internationale luchthaven Dimokritos ligt 7 kilometer ten oosten van de stad. De haven van Alexandroupolis is een van de belangrijkste havens van Noord-Griekenland. Het eiland Samothraki ligt 70 kilometer ten zuidoosten van Alexandroupolis.

Alexandroupolis is een stad met veel cultuur, musea en een boulevard. Het is er nog niet erg toeristisch, je bent hier onder de Grieken. Er is een camping aan het strand en er zijn verschillende hotels en appartementen in de stad gevestigd, in verschillende prijsklassen. In de stad vind je veel winkels, tavernes en restaurants waar je goed en betaalbaar kunt eten. Er zijn schone stranden, met helder zeewater waar je goed kunt snorkelen. Een dagtrip naar Turkije of Samothraki behoort tot de mogelijkheden.

Foto's Evros - Evros in beeld
Griekse spullen bestellen

Evros: Waar ligt Alexandroupolis?

Waar ligt Evros
De kaart / landkaart van Alexandroupolis


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Alexandroupolis

Biene Sterringa
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 10 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 8 - Stranden: 8 - Omgeving: 8

Toelichting Alexandroupolis:
Wat een feest om daar een tijdje te vertoeven. De traditionele gastvrijheid op de camping, maar vooral ook in de stad. Van alle kanten spontaan hulp om een boekwinkel te vinden. Een (gratis natuurlijk) toetje bestaande uit meer dan 5 griekse zoetigheden, want wij moesten als buitenlanders toch goed de Griekse keuken proeven. Voor het bestellen van eten: eerst in de keuken kijken... geweldig wat een gastvrijheid!


Kerasia Petridou
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 10 - Uitgaan: 10 - Kindvriendelijk: 10 - Cultuur: 10 - Stranden: 10 - Omgeving: 10

Toelichting Alexandroupolis:
Fantastische mooie stad met haar mooie vuurtoren schone stranden,lekker uit eten,uitgaan. Dadia, Delta Evros en met de eeuwen oude cultuur. Orpheus, Spartacus, Dyonisios. Elke keer als ik in thuis in Alex/polis kom, dan voel ik me thuis. Go Thraki.


Ben je zelf ooit naar Alexandroupolis geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
5.0°C
Februari
5.9°C
Maart
8.3°C
April
13.1°C
Mei
18.3°C
Juni
23.1°C
Juli
25.8°C
Augustus
25.4°C
September
21.1°C
Oktober
15.6°C
November
10.8°C
December
7.1°C

Alexandroupolis


Beoordeel Alexandroupolis

8.6

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Alexandroupolis Evros

zondag
Weer en klimaat Alexandroupolis
31°C

maandag
Weer en klimaat Alexandroupolis
33°C

dinsdag
Weer en klimaat Alexandroupolis
35°C

woensdag
Weer en klimaat Alexandroupolis
35°C

donderdag
Weer en klimaat Alexandroupolis
36°C

vrijdag
Weer en klimaat Alexandroupolis
35°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024