Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Thourio

Thourio is een dorp in het noordelijke deel van de prefectuur Evros, dat op slechts 4 km kilometer van de Grieks-Turkse grens ligt, die gevormd wordt door de rivier de Evros. De ca. 700 inwoners leven voornamelijk van de landbouw, die op de vruchtbare laagvlakte langs de rivier bedreven wordt. Thourio behoort tot de gemeente Orestiada, het dorp ligt tussen Orestiada in het noorden en Didymoteicho in het zuiden.

"Thourio is een Grieks dorp dat op slechts 4 km van Turkije ligt"

Tijdens de 20e eeuw was de ontwikkeling van de economie van Thourio voornamelijk gebaseerd op landbouw, maar later ging men handel drijven en ze er kwamen ambachtslieden. In het dorp leven tegenwoordig veel gepensioneerden, waarvan een aanzienlijk aantal is teruggekeerd uit het buitenland. In de jaren '60 vertrok bijna de helft van de dorpsbevolking naar landen als België, Duitsland, Nederland en elders.

Thourio Evros
Thourio Evros - Foto: Anneke Kamerling

Op de plek van het huidige Thourio was tijdens het Ottomaanse rijk een Turks dorp, Urlu. Met de bevolkingsuitwisseling in 1922, werd het bewoond door de Griekse christelijke inwoners die naar Urlu kwamen vanuit verschillende andere delen van Thracië, voornamelijk oostelijk Thracië. De vluchtelingenbewoners van Thourio waren voornamelijk boeren.

In Thourio liggen de roots van zangeres Stefania Liberakakis die Griekenland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2021. een interview met Stefania staat in Griekse Gids Glossy 2021

Foto's Evros - Evros in beeld


Thourio


Beoordeel Thourio (Evros) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Thourio? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Evros: Waar ligt Thourio?

Waar ligt Evros
De kaart / landkaart van Thourio


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Thourio geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
5.0°C
Februari
5.9°C
Maart
8.3°C
April
13.1°C
Mei
18.3°C
Juni
23.1°C
Juli
25.8°C
Augustus
25.4°C
September
21.1°C
Oktober
15.6°C
November
10.8°C
December
7.1°C

Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021