Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Thourio - dorp 4 kilometer van Turkije - vakantie, informatie en leuke tips


Thourio is een dorp in het noordelijke deel van de prefectuur Evros, dat op slechts 4 km kilometer van de Grieks-Turkse grens ligt, die gevormd wordt door de rivier de Evros. De ongeveer 700 inwoners leven voornamelijk van de landbouw, die op de vruchtbare laagvlakte langs de rivier bedreven wordt. Thourio behoort tot de gemeente Orestiada, het dorp ligt tussen Orestiada in het noorden en Didymoteicho in het zuiden.

"Thourio is een Grieks dorp dat op slechts 4 km van Turkije ligt"

Tijdens de 20e eeuw was de ontwikkeling van de economie van Thourio voornamelijk gebaseerd op landbouw, maar later ging men handel drijven en zo er kwamen ambachtslieden. In het dorp leven tegenwoordig veel gepensioneerden, waarvan een aanzienlijk aantal is teruggekeerd uit het buitenland. In de jaren '60 vertrok bijna de helft van de dorpsbevolking naar landen als België, Duitsland, Nederland en wat andere landen.

Thourio Evros
Thourio Evros - Foto: Anneke Kamerling

Op de plek van het huidige Thourio was tijdens het Ottomaanse rijk een Turks dorp, Urlu. Met de bevolkingsuitwisseling in 1922, werd het bewoond door de Griekse christelijke inwoners die naar Urlu kwamen vanuit verschillende andere delen van Thracië, voornamelijk oostelijk Thracië. De vluchtelingenbewoners van Thourio waren voornamelijk boeren.

In Thourio liggen de roots van zangeres Stefania Liberakakis die Griekenland heeft vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival 2021 en tegenwoordig succesvol is in zowel Nederland als Griekenland. Een interview met Stefania staat in Griekse Gids Glossy 2021

Foto's Evros - Evros in beeld
Griekse spullen bestellen

Evros: Waar ligt Thourio?

Waar ligt Evros
De kaart / landkaart van Thourio


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Thourio geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
5.0°C
Februari
5.9°C
Maart
8.3°C
April
13.1°C
Mei
18.3°C
Juni
23.1°C
Juli
25.8°C
Augustus
25.4°C
September
21.1°C
Oktober
15.6°C
November
10.8°C
December
7.1°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Thourio Evros

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024